Grebbestad DM-mästare! Kungshamn-Grebbestad 1-3 - update

Div- 4’s serieledare Kungshamn fick ge sig mot div-3’s serieledare Grebbestad. Tre snabba mål avgjorde tillställningen för Grebbestad. 1-3 (0-3).

Matchinledningen var ganska jämn med aningens mer boll för Grebbestad. Men trots att man hade mera boll så var det Kungshamn som var piggast framåt och man hade ett par fina chanser att ta ledningen i matchen.

Första läget kom efter bara fem minuters spel då Grebbestad missade en passning på mitten och Kungshamn slog om snabbt med en djupledsboll på högerkanten till Tobias Luvenberg som fick till ett bra inlägg mot Robin Eriksson som nickade bra men tätt utanför.

Nästa fina chans för Kungshamn kom efter 15 minuters spel då Erik Andreasson fick bollen ute på högerkanten och avancerade in i planen mot 16-metarn och klippte till med vänstern och bollen smet tätt ovanför det ena krysset. Mycket nära ledningen efter ett härligt skott.

Så här långt var det som sagt aningens mer boll för Grebbestad men man skapade inte något av värde framåt utan då var det Kungshamn som var hetare på den fronten. Men så sakteliga tog Grebbestad över mer av spelet och Kungshamn fick allt svåra att komma till i anfallsväg.

Första målchansen för Grebbestad kom efter en hörna i 17:e minuten från Sebastian Jaconelli. Kungshamn hade svårt att få bort bollen och Olle Kristoffersson var nära att kunna ge Grebbestad ledningen.

Efter 28 minuter var Grebbestad nära att ta ledningen. Anton Henriksson hittade fint Olle Kristoffersson på djupet och Olle kom fri mot Kungshamns målvakt Mattias Jansson som räddade. Olle Kristoffersson snappade upp returen men nu fick Mattias Jansson hjälp av sitt försvar att freda sitt mål.

Två minuter senare, efter en halvtimme, öppnades Grebbestads målexplosion. En hörna från Sebastian Jaconelli och återigen kunde inte Kungshamn få undan bollen bättre än att den hamnade hos Daniel Andersson som kunde klippa in 0-1.

Minuten senare hade Kungshamns Jimmie Larsson en frispark som slogs fint men ingen Kungshamnsspelare nådde bollen som då blev ett enkelt byte för Martin Hansson i Grebbestads mål.

Efter 33 minuter vann Daniel Andersson bollen mitt på Kungshamns planhalva och kunde avancera fram några meter innan han spelade ut till David Olsson. David såg ut att missa mottaget en anings då bollen for upp i luften men sedan klippte han till och det blev en perfekt passning till Olle Kristoffersson som störtade fram och kunde stöta in 0-2 från nära håll.

Och efter 39 minuter kom 0-3. Grebbestad rullade bollen snabbt och effektivt på högerkanten ut till Sebastian Jaconelli som fick tid på sig och tog sig in i straffområdet där han sedan hittade Daniel Andersson som hittade målet för andra gången i matchen.

I detta läge av matchen kändes det helt avgjort då Kungshamn inte fick till något framåt.

Men Kungshamn har en mycket vass spelare i form av Tobias Luvenberg och det var mycket nära att han på några minuter tagit Kungshamn helt in i matchen igen.

Först snodde Tobias Luvenberg bollen när Grebbestad passade i backlinjen, när Ulrik Karnström inte fick mottagningen att stämma för en gångs skull, och Tobias Luvenberg fick fritt mot mål och han gjorde inget misstag utan satte 1-3, tid 56 minuter.

Och minuten senare slog Kungshamn en ny bra boll mot Tobias Luvenberg som i kamp med Tobias Carlsson fick på ett bra avslut som Martin Hansson kunde rädda. Mål där med så…

Kungshamn var pigga första 20-25 minuterna av andra halvlek men med undantag av målet och chansen direkt efter som blev det lugnare för Grebbestads försvar igen och Kungshamn hade mest några avslut utifrån som inte beredde några större problem.

Och från läktarhåll, närmare bestämt Grebbestads klack, GIF Ultras hördes en stämma: - Kom igen nu Grebbestad, 4-0 hade varit gött! Ja det hade det men det stod ju 3-1 i matchen med Grebbestads siffror först. Så kan det gå.

Sista 20 minuterna var det öppet spel där Grebbestad kanske ändå skapade lite vassare lägen men man fick inte till avsluten. Bästa chansen fick Granit Berisha men han fick ingen ordning på bollen.

1-3 stod sig tiden ut och därmed är Grebbestad DM-mästare vilket innebär en plats i Svenska Cuppen till året.

– Jag tycker väl att vi vinner rättvist. Det var väl lite ställningskrig första 15 minuterna innan vi tog över. Kungshamn är farliga i sina kontringar men när vi satte 0-1 så rullade det på bra sedan och 0-3 kändes säkert. Daniel Andersson och Martin Hansson var våra bästa idag, sa Grebbestads tränare Peter Levin.

Kungshamns IF-GIF 1-3 Kungshamns IF GIFs superweek

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC