2:a-laget upp på andra plats efter seger mot Hamburgsund

Efter en bra genomförd match vann Grebbestad 2:a-lag hemma mot Hamburgsund med 5-2 (3-1) i söndags. Hamburgsund ligger nu trea på samma poäng som Grebbestad.

Svane, som leder serien 2 poäng för Grebbestad, är Grebbestads nästa motståndare på fredag.

Hamburgsund startade matchen i sprudlande tempo med många målchanser och det var Grebbestads målvakt Henrik Olausson som höll kvar Grebbestad i matchen i inledningen.

Men i den 15:e minuten tvingades Henrik Olausson kapitulera när Patrik Pettersson satte 0-1 helt rättvist.

Men Grebbestad kvitterade tämligen omgående. Och släkten är ju värst heter det ju. Grebbestads nyförvärv Marcus Broberg var det som stod för kvitteringen när han satte en retur efter en frispark efter 17 minuters spel.

Efter Grebbestads kvittering jämnade spelet ut sig och det var för en period ett ställningskrig där det var Hamburgsund som fick de chanser som var.

Men efter 26 minuter slog Grebbestads Filip Hansson till med ett kanonskott till 2-1 för Grebbestad.

Och bara några minuter senare drällde Hamburgsunds målvakt Linus Olsson med bollen och Naweed Ashairi kunde sno bollen och rulla in 3-1 i tomt mål.

– Sista 20 minuterna av halvleken spelade vi mycket bra och 3-1 i paus var rätt vist även om Hamburgsund öppnade starkt, sa Jonas Söderlund.

I den andra halvleken var det Grebbestad som höll i taktpinnen och därför kom 3-2 av Alexander Hansson efter 66 minuter som en chock för Grebbestad.

Men efter målet kunde ändå inte Hamburgsund oroa Grebbestad utan Grebbestad fick ett läge att öka på sin ledning på straffspark då Filip Hansson blev fälld innanför straffområdet. Straffen satte Martin Kallin säkert och Grebbestad hade nu 4-2 med en kvart kvar att spela.

Efter 82 minuter spikade David Olsson slutresultatet till 5-2 sedan han snott bollen av en Hamburgsundsförsvarare och sedan satt bollen i mål.

– Bäst för dagen var Marcus Broberg, Simon Fröjd och David Olsson, sa Jonas Söderlund.

15 min 0-1 Patrik Pettersson
17 min 1-1 Marcus Broberg
26 min 2-1 Filip Hansson
29 min 3-1 Naweed Ashairi
66 min 3-2 Alexander Hansson
75 min 4-2 Martin Kallin (straff)
82 min 5-2 David Olsson

Hamburgsunds IF

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC