Snart samling för landslagtruppen med Gustav Henriksson

1-4 augusti är landslagets P15-trupp samlad på Bosön. Bland deltagarna ser vi Grebbestads Gustav Henriksson.

• Hej Gustav, Grattis till uttagningen av landslagstruppen
– Tack så mycket.

• Berätta om känslan när du fick reda på att du kommit med
– Det kändes skitkul. Jag trodde inte riktigt det skulle ske men det var riktigt roligt när jag fick reda på det.

• Hur fick du reda på uttagningen?
– Det var min pappa Niklas som ringde och berätta det.

• Vem var den förste som du berättade detta för?
– Öhhhh, det kommer jag inte ihåg.

• Du måste tydligen ha gjort bra ifrån dig på elitlägret, berätta om lägret och hur du tyckte att det gick:
– Det kändes bra, både på träningar och matcher. Vi vann en match, en oavgjord och en förlust men det kändes bra personligen.

• Det har nu varit sommarledigt från fotbollen, vad har du gjort i sommar? Och har du tränat något extra med tanke på uttagningen?
– Jag har varit mycket ute och badat men jag har även tränat lite själv. Jag har varit ute och joggat och varit och skottränat. Direkt när jag fick reda på uttagningen drog jag ut på en joggingrunda och har så fortsatt med en sväng varannan dag.

• När ni kommer till landslagslägret på Bosön, vet du vad som väntar er där?
– Jag har hört att det är lite fystester. 30 meters löpning, spänst och passningsteknik. I övrigt vet jag inte så mycket mer.

• Var det någon som imponerade på dig under elitlägret?
– Zackarias Faour, Malmö FF var bra. Han har nu skrivit på för Manchester City. Jag såg inte övriga direkt då vi inte spelade mot dom.

• 44 man på Bosön, skall truppen sedan bantas ytterligare för att sedan spela matcher?
– 2 matcher mot Finland och då skall truppen bantas till detta.

• Lägret är 1-4 augusti, vad kommer du att göra de närmaste dagarna innan du åker upp?
– Fortsätta träna med laget och så hoppas jag att jag får spela i morgon (DM-semifinal mot Lane). I övrigt inget speciellt.

• I lördagens träningsmatch fick du spela på en ovan position då du fick spela mittback. Hur kändes detta?
– Det kändes bra och jag har spelat där ganska många matcher ändå men lite ovant är det allt. Jag har spelat där i några matcher på elitlägret, Götalandslägret och även med IFK Göteborg.

• Själva matchen då, det ”small” efter bara 105 sekunder var det 0-1, vad var det som hände?
– Jag vet inte riktigt vad som hände där faktiskt. Jag hängde inte riktigt med där.

(Gustav skall absolut inte hängas för det målet. Det var en perfekt passning och en lika perfekt löpning av Gunnilses forward skall sägas till Gustavs försvar)

• Avslutningsvis, Lycka till Gustav!

Gustav Henriksson ”Gurra” uttagen till landslagsläger

Okej men då får flicklaget spela med endast 8 spelare på plan så blir det någorlunda jämnare.

2020-02-14 19:30

IFK UDDEVALLA