Klar vinst borta mot Kärra/KIF för Grebbestad - update

Grebbestad vann borta med fina 4-1 (2-0) Kärra/KIF. En rättvis seger även om Kärra/KIF hade några bra chanser. Jonas Henriksson, Felix Kristoffersson, Olle Kristoffersson och Markus Svensson stod för målen.

(Bilder från matchen under morgondagen)

Grebbestad öppnade matchen mycket piggt och rulla bolla snabbt och Kärra hade lite svårt att hinna med. Och redan efter fyra minuter tog man sig fram till ett bra läge. Bollen gick som på räls och avslutades med ett bra skott av Olle Kristoffersson som Kärras målvakt Robin Gustafsson räddade fint.

Men två minuter senare fick han kapitulera. Markus Svensson spelade fint på djupet, Robin Gustafsson halkade men hann upp bara för att se Jonas Henriksson snyggt chippa in 0-1.

Men även om Grebbestad var bättre spelmässigt så var Kärra farliga med sina långbollar in mot sina forwards och efter 13 minuter blev det en farlighet då Martin Hansson tvekade att rusa ut och Marcus Andersson kom fri mot Martin Hansson som ändå kom först på boll och det blev duell men bollen rann ut till en inspark för Grebbestad.

Efter 22 minuter slog Kärra en bra djupledsboll som Marcus Andersson skarvade fint mot Serdar Kaymaz som fick närläge mot Martin Hansson som gjorde en strålande fin räddning.

Och tre minuter senare sköt Marcus Andersson ett hyfsat skott utifrån som Martin Hansson hade lite problem med i det hala underlaget.

Efter några fina chanser för Kärra kom i stället 0-2 efter snabbt Grebbestadsanfall där Kärra inte hann med och Anton Henriksson hittade frie Felix Kristoffersson som kunde sätta bollen i tomt mål vid bortre stolpen.

Strax efter fick Marcus Andersson bra nickläge men fick dålig fart på bollen som då blir ett lätt byte för Martin Hansson.

Efter en halvtimme av första halvleken var Grebbestad nära då Jonas Henriksson hittade Olle Kristoffersson vid första stolpen men en Kärraförsvarare hann precis före och fick bort bollen till en hörna.

Kärras Serdar Kaymaz fick ytterligare ett fint läge på nick i första halvlek men Martin Hansson gjorde en kanonfin räddning. På tilläggstid hade Grebbestad ett nytt snabbt bra anfall och Olle Kristoffersson fick på ett bra skott som Robin Gustafsson lyckades rädda till en hörna.

Andra halvlek öppnades perfekt för Grebbestad som som bara 68 sekunder in på halvleken satte 0-3 genom Olle Kristoffersson, framspelad av Anton Henriksson.

Grebbestad spelade bra även i öppningen av andra halvlek och efter 59 minuter fick Jonas Henriksson en boll där Robin Gustafsson kom ut långt och Jonas försökte lobba in från långt håll men försvararen Jesper Skog hann in i målet och kunde nicka in bollen.

Men i denna veva fick Grebbestad en hörna som Jonas Henriksson rullade längs backen till Markus Svensson som stod på 25-30 meter och fick på ett härligt skruvat skott som damp ner i krysset till 0-4.

Fem minuter senare fick Grebbestad kom fri och revs ner av Robin Gustafsson och Grebbestad fick straff men där var det Robin Gustafssons tur att visa sig på styva lina då han stod för en fin straffräddning på Jonas Henrikssons straff.

Men efterhand som slappnade Grebbestad av något och Kärra fick mer att säga till om och efter 70 minuter hittade man Marcus Lundström på djupet och han fick ett friläge med Martin Hansson som räddade med en fotparad.

Och efter 77 minuter kom en reducering. Ett långt inlägg mot bortre där Marcus Andersson nickade in 1-4 fint på bortre stolpen.

I slutet av matchen hade Grebbestad flera fina lägen efter kontringar. Bla chippade Jonas Henriksson bollen utanför när han var fri pluss att vi hade ett par lägen till som domaren skulle kunnat blåsa straff på.

- Det känns väldigt bra. Vi tappar lite i slutet men det kan m an inte säga något om. Kärra var inte helt borta och Martin Hansson fick spela bra. Returmöte mot Kärra om en och halv vecka och jag vet att dom hade lite folk borta som säkert är tillbaka till nästa match. Det är bara att ta nya tag och det står 0-0 när matchen börjar, sa Peter Levin.

Ulrik Karnström fick pris som bäste Grebbestadsspelare men även Martin Hansson var bra med flera fina räddningar.

Kärra KIF Kärra KIF GIF firar midsommar i serieledning Bilder från Kärra/KIF-Grebbestad Returmöte mot Kärra/KIF

GIF P15/17 vann ikväll sista seriematchen borta mot Eds FF med 2-1. Laget har nu spelat klart och leder serien 1 poäng före IFK Uddevalla, som har en match kvar, mot Herrestads AIF imorgon.
I höst kommer det spelas ett slutspel med en enkelserie där alla 7 lag möter varandra en gång.

2017-08-12 13:00

FC TROLLHÄTTAN