Olle Kristoffersson comeback i morgon

19 mars såg det riktigt dystert ut för Olle som då skadade sig i knäet och man befarade att säsongen var slut. Men till morgon är han uttagen i truppen mot Stenungsund. - Jag laddar nog upp med lite golf, säger Olle

Okey Olle: 19:e mars åkte du på en skada i träniingsmatch mot IFK Uddevalla och de första prognoserna var dystra och det talades om korsbandsskada och då ett uppehåll upp till ett helt år. Berätta vad som hände mot Uddevalla:
- Nja, jag vet inte riktigt men jag fastnade väl med vänsterfoten och flyttade kroppen åt ett annat håll och så satt foten kvar så jag vred knäet. Jag kände med en gång att det var ganska allvarligt men annars är det lite svårt att förklara vad som hände då jag var helt ensam så det var helt självförvållat.

Första prognosen talade om en allvarlig korsbandsskada och då lång rehab. Men du gjorde snabba framsteg med hur det kändes i knäet:
- Ja, det gick fort i början med att det blev bättre. Jag fick svar i tisdags efter röntgen och konstaterandet är att det är en skada på korsbandet då det delvis är av. Och detta kan man i vissa fall klara sig med om man tränar upp musklerna runt omkring bra. Så det är detta jag gjort de senaste två månaderna.

För tre veckor sedan hoppades du kunna var med om 1-2 två veckor. Det tog ytterligare en vecka och nu är du med, hur känns det?
- Det är ju kul att få vara med i truppen igen. Man har ju gått och längtat när man står vid sidan om. Man vill ju spela och det är ju därför man spelar fotboll så det känns sjukt inspirerande att vara tillbaka igen. Och det är ju extra kul att vara tillbaka då vi är i ett så bra läge som vi är.

Trea så här långt i serien. Är du överraskad att det gått så pass bra?
- Jag vet inte om jag kan säga att jag är överraskad. Men i och med att vi är nykomlingar kan man ju inte förvänta sig att det skall gå så bra. Men vi har bra gubbar på alla platser och är ett av få lag jag sett som verkligen försöker spela fotboll och det är extra kul att det ger resultat. Visst är jag kanske lite förvånad att vi är med så bra som vi är men nu gäller det att vi biter ifrån och håller oss kvar där och är nöjda. Vi har ju bara spelat ¼-del av serien. Det räcker ju inte att vara trea efter 6 matcher utan det är ju alla 22 matcherna som räknas.

Du är ju med i truppen för första gången sedan skadan. Hur känns det och har du fått några indikationer på om du får någon speltid?
- Nej, Peter Levin frågade om jag ville vara med på bänken. Vi har diskuterat lite fram och tillbaks i veckan. Detta var ju aktuellt redan förra matchen men jag valde att avstå den och var inne på NÄL i tisdags och pratade med en specialist. Det är väl lite ”rysk roulett” men samtidigt kan man inte vara rädd för att spela heller. Peter frågade om jag ville vara med på bänken och nu har jag gjort 3-4 träningar där jag deltagit på allt. Sedan får man ser hur matchen utvecklar sig om han behöver använda mig eller inte

Hur kommer du att ladda upp?
- Det blir nog en golfrunda, avslutar Olle.

Olle Kristoffersson

Viktor Adebahr klar för LSK, blir lagkompis med Anton Henriksson igen.

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
2021-01-30 13:00
YTTERBY IS (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.