Härlig derbykamp mellan Tanum och Grebbestad lag 2 slutade 2-2

Efter en tuff drabbning över 90 minuter slutade matchen 2-2 (1-2). Grebbestad ledde i paus med Fredrik Kallin kunde kvittera på straff.

Stora bilden: Matchens målskyttar från vänster: Joshua Öster, Tobias Olsson, Johan Långström och Fredrik Kallin.

Att det var ett derby gick inte att ta miste på och stundtals smällde lagen på rejält i närkamperna men lyckligtvis gick det aldrig så långt att det spårade ur inför storpublik på SPARvallen.

Grebbestad startade matchen bäst och under de tio första minuterna hade man ett stort bollinnehav och kanske skulle man haft en straff efter sex minuter när Joshua Öster revs ner?

Och strax efter var Arber Plava först på ett inlägg från Zackeria Ali Noor men han fick inte bollen på mål.

Men efter de första tio minuterna så kom Tanum allt bättre in i kampen och man hade nog fler lägen till mål än Grebbestad men sett över hela matchen var det ändå inte många avslut på mål.

Tanums första läge kom efter tolv minuter när Andreas Karlsson lyfte in en frispark och Abbas Abdonfazel Mohammadi kom bäst mot bollen men lyckades inte nicka på mål.

Och strax efter hade Tanum en hörna och andrabollen damp ner hos Lukas Sköld som klippte till direkt på volley, en bra träff men över.

När Grebbestad, vilket var allt för sällan i matchen, fick bra rull på passningsspelet fick Tanum jag boll.

Efter 18 minuter kom ett par fina snabba passningar och Filip Hansson kunde sedan slå ett fint inlägg som Christoffer Söderlund så när gett Grebbestads ledningen på men nick smet precis utanför.

Direkt efter slarvade Tanum och Joshua Öster kom till skottläge men även återigen missades målet.

Efter 33 minuter tog hemmalaget Tanum ledningen. Fredrik Kallin tog emot ett uppspel, vände runt och hittade Tobias Olsson med en perfekt boll och Tobias avslutade fint i första krysset med ett bra skott men visst var Jörgen Andersson allt för passiv.

Sju minuter senare, efter 40 minuter, kom Grebbestads kvittering till 1-1.

Filip Hansson vände runt på högerkanten och hittade in till inhopparen Johan Långström som fick på ett härligt skruvat skott i en båge över chanslöse Artur Satvaldiev i Tanums mål.

Två minuter fick Tanums snabbe Abbas Abdonfazel Mohammadi ett läge då han kom förbi Grebbestads backlinje men Jörgen Andersson klarade säkert.

Så i halvleken sista skälvande sekunder tog Grebbestad ledningen. Christoffer Söderlund hittade Joshua Öster på djupet och Joshua tog sig igenom och satte 1-2 med ett välplacerat skott.

Under andra halvleks första 20 minuter hände inte mycket i målchansväg utan det var mest kamp där Tanum stod upp mycket bra mot Grebbestad som ligger i toppen av serien.

Efter just 20 minuter hade vi andra halvleks första målchans och det var Tanums Patrick Pålsson som tog sig in till fint skottläge men då dök Abbas Abdonfazel Mohammadi upp och ”snodde” läget med ett vänsterskott som gick tätt utanför.

Abbas Abdonfazel Mohammadi var hela tiden farlig med sin snabbhet och efter 27 minuter var han på väg igenom och revs ner och Tanum fick en straff som Fredrik Kallin satte till 2-2. Jörgen Andersson gick åt rätt håll och var nära men det räcker som bekant inte.

Grebbestads första läge i andra halvlek kom efter 32 minuter. En hörnas andraboll kom till Alexander Berntsson som tog sig förbi en man men sedan smet i vanlig ordning skottet utanför.

Efter 83 minuter kom ett jätteläge för Grebbestad att avgöra. Alexander Berntsson slog ett bra inlägg som Joshua Öster mötte bra men Tanums målvakt Artur Satvaldiev svarade för en fantastisk enhandsräddning.

Tanum fick med dryga minuten sin chans för ett avgörande när Abbas Abdonfazel Mohammadi snodde bollen och stormade mot mål men även Abbas skott missade målet och 2-2 stod sig tiden ut.

En härlig kamp där jag förväntat meig lite mer av Grebbestad som inte skapade mycket framåt. Tanum hade en storförlust i bagaget men tätade här till bra och kontraslog mycket bra och kändes lite hetare framåt.

– Det var en ganska tuff derbymatch och Tanum var bättre än vad vi trodde även om vi inte kommer upp i den nivå vi kan. Vi kom till väldigt få avslut trots att vi pratat om det före matchen men det blev i stort sett inga skott alls. Helt klart för dåligt av oss, sa Grebbestads Thomas Carlsson.

– Jag är jättenöjd med poängen idag. Vi visste att vi skulle möta ett bra lag som ligger i toppen. Vi gjorde en svag match senast och behövde ta revansch idag och idag fungerade det. Försvarsspelet fungerade bra och vi ställde om snabbt när vi kunde och vi hittade en del fina ytor att kontra på. Så här mycket chanser som vi hade idag har vi inte haft tidigare, sa en nöjd Tanumstränare Martin Johansson.

Grebbestads Joshua Öster och Christoffer Söderlund hade båda fina första halvlekar men i övrigt var det lite blekt i Grebbestad. Bäst i Tanum var backlinjens Eric Johansson, David Hansson och Stefan Larsson.

Bra jobbat idag grabbar. Tråkigt !

Div I Södra
2018-10-13 14:00