#11 Anton Henriksson

Anton Henriksson r en stor talang hos Grebbestads IF som i fjol blommade ut blott 17 r gammal. 13 ml blev det totalt fr Anton nr Grebbestad vann div 4.

Bertta lite om dig sjlv, vem r du?
Jag r Anton Henriksson, 17 r. Jag kommer frn Grebbestad och r anfallare och gillar att gra ml.

Bertta lite om frra ssongen, och hur det kndes nr seriesegern blev klar:
Frra ret var en riktigt bra ssong som alla vet om och vi hade ett jvligt bra lag. Ett bra gng som vi byggt vidare p i r och r nnu bttre. Det var jvligt sknt nr vi skrade seriesegern.

Vi hade ju chansen att avgra mot UIS med spelade bara oavgjort. Men dagen efter fick vi hjlp av Lane som slog Stngens. Vi hade nog klarat det utan hjlp och avgjort senare d vi var det bsta laget i serien.

Du fick ditt genombrott i fjol och svarade fr 13 ml. Dom flesta kom under hsten. Vad var det som gjorde att det lossnade?
Ja, jag tror jag gjorde 11 av dessa p hsten och det gick vldigt bra dr. Det avgrande att det gick bttre var att jag fick spela anfallare. Under vren var jag mest yttermittfltare vilken inte r min position om man sger s. Det tycker jag personligen i alla fall. Sedan trnade jag bra under sommaren och var i bra form under hsten.

Du var inte gammal nr du kom med frsta gngen i truppen. D var du bara dryga 14 r (2009). Kommer du ihg vilka det var mot?
Ja, njaaa. Det var vl mot ngon nykomling. deborg eller dsml? Nej, Vallen var det vl? (Rtt svar).

ret efter skedde din riktiga debut, mot vilka? Trningsmatch mot? och sedan i serien mot?
Jag kommer inte ihg, ingen aning. I serien svarar jag mot dsml. (Rtt svar: Trningsmatch = IFK Uddevalla P93. Seriematch = dsml)

Du r fortfarande bara 17 r gammal (18 i maj). Din mlform frn frra hsten har hllit i sig och det blev 12 ml i trningsmatcherna plus 1 ml i seriestarten. r du i form eller kan vi hoppas p nnu mer?
Jag vet inte. Det viktigaste r att vi vinner men visst har det knts bra. Speciellt i matcherna mot bttre motstnd som mot IFK Uddevalla och IFK ml och s gjorde vi en vldigt bra match i lrdags s det knns bra infr framtiden. Men det gller att jobba hrt fr det kan ta slut nr som helst. Men det viktigast r i alla fall att vi vinner.

Hur kndes det att starta i serien med din kusin Jonas Henriksson i laget?
Det var skit kul. Framfr allt fr att han r en vldigt bra fotbollsspelare s man kan lra sig mycket av honom. Kul fr freningen och roligt att han fick gra ml med och att vi vann..

vergngen var ju p gng ett tag, men var du ngon gng oroliga fr att det inte skulle bli ngot?
Nej inte speciellt. Pappa har ju pratat med honom kontinuerligt sedan oktober. Det var vl nr Utsikten kom in i bilden med men det kndes som han var sugen s det kndes bra hela vggen.

Vilka r dina styrkor resp. svagheter?
Styrkor r vl ganska okey spelfrstelse, passningsspel och huvudspel. Snabbhet och tuffhet r vl inte mina starkaste sidor men det trnar jag p varje trning s jag hoppas det blir bttre.

Bsta fotbollsminnet?
Det var nr vi vann serien i fjol.

Vrsta fotbollsminnet?

Smeknamn
Inget

Anton Henriksson

Grattis GIF/HIF P15/17, vinst i dagens "seriefinal" mot Mellerud med 5-3 och fortsatt serieledning.

Div I Sdra
2018-06-17 17:00