2:a laget föll mot Hamburgsund

Det blev förlust för Grebbestad i en målrik match som hemmalaget Hamburgsund vann tillslut med 6-4 (2-2).

Inledningen på matchen var ganska jämn. Efter fem minuter kom första chansen och då för Grebbestad då Filip Hansson tog sig in i banan och sköt ett bra skott som Hamburgsunds målvakt Linus Olsson klarade med en fin räddning till hörna.

Minuten senare kom Hamburgsunds Patrik Pettersson med ett fint skott som tvingade Grebbestads Jörgen Andersson till en bra fotparad.

Hamburgsunds Patrik Pettersson var bäst på planen och gav sitt lag ledningen efter 11 minuter då han fick på ett bra välplacerat skott strax utanför 16-metaren som satt perfekt vid stolpen.

Och efter 23 minuter fick samme Patrik Pettersson en till synes hopplös boll ner mot kortlinjen, mellan 5-meterslinjen och 16-meterslinjen, där han fick på ett skott som smet in till 2-0. Men här kan Jörgen Andersson inte annat vara än väldigt missnöjd då den inte får sitta.

Så här långt lite mer boll för Grebbestad men inte så mycket chanser framåt. Där verkade Hamburgsund vara lite mer fysiska i sett spel och även lite kvickare.

Efter 27 minuter var Hamburgsund nära igen. Först ett bra skott som Jörgen Andersson räddade men returen gick rakt ut till frie Andreas Olausson som dock inte klarade att överlista Jörgen.

Efter 39 minuter fick Grebbestad straff, man hade två strafflägen i samma anfall varvid domaren blåste vid den andra som såg minst ut som straff. Men straffen den satte Felix Kristoffersson säkert till 2-1.

Målet gav Grebbestad lite mer fart i spelet och kvitteringen kom efter 44 minuter. Felix Kristoffersson vann bollen och spelade fram till Mikael Albrektsson som snabbt släppte vidare till John Ekström var skott smet in till 2-2 allt för enkelt.

Varsin miss av Hamburgsunds resp. Grebbestads målvakter.

Sedan rivstartade Grebbestad med mål direkt. Felix Kristoffersson fick en perfekt djupledsboll och kom fri och rullade in 2-3.

Därmed hade Grebbestad vänt ett 0-2 underläge till ledning med 3-2 på bara sju minuter.

Men glädjen blev allt annat än lång. Ett felpass i backlinjen av Grebbestad gav Hamburgsund läge och kvitteringen kom bara två minuter senare genom Christer Nestorsson.

Efter 57 minuter fick Hamburgsund en hörna. Andrabollen kom till Patrik Pettersson som prickade ribban och sedan följde Christian Stenfelt upp med att sätta 4-3 på ribbreturen.

Och bara tre minuter senare hade vi 5-3. Jörgen Andersson missade ett utspel och med en perfekt brytpassning kom Patrik Pettersson i kanonläge och satte bollen i nät.

Grebbestad fick en bra chans att komma in i matchen direkt efter men Naweed Ashairis nick tog i ribban.

Efter detta dog matchen för en period innan Grebbestad kom igång och började trycka på bra och reduceringen kom efter 81 minuter då Felix Kristoffersson passning fint hittade Filip Hansson på bortre stolpen och han satte 5-4 från nära håll.

Grebbestad satsade framåt för en kvittering men det gav luckor bakåt och med en minut kvar att spela kunde Christian Blad punktera matchen med sitt 6-4.

Bäst i Hamburgsund var Patrik Pettersson och i Grebbestad Felix Kristoffersson.

Hamburgsund-Grebbestad, lag 2. 6-4 (2-2)
11 min 1-0 Patrik Pettersson
23 min 2-0 Patrik Pettersson
39 min 2-1 Felix Kristoffersson, straff
44 min 2-2 John Ekström, ass Mikael Albrektsson
46 min 2-3 Felix Kristoffersson, ass ??? ???????
48 min 3-3 Christer Nestorsson
57 min 4-3 Christian Stenfelt
60 min 5-3 Patrik Pettersson
81 min 5-4 Filip Hansson
89 min 6-4 Christian Blad

Hamburgsunds IF

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC