#21 Jonas Henriksson

Idag gjorde nyförvärvet Jonas Henriksson sin första träning med Grebbestad. – Han såg bra ut, sa vikarierande reporter Olle Kristoffersson.

Se fler bilder från dagens träning:

På stora bilden är det Radio Prime som får en pratstund med Jonas Henriksson.

Då jag själv tyvärr inte kunde närvara på dagens träning, den näst sista före seriestarten, klev skadade Olle Kristoffersson in som reporter.

• Ja Jonas Henriksson, du har nu gjort din första träning med Grebbestad, hur kändes det?
– Jo det var skönt att få röra lite på sig igen, det var ett tag sedan nu. Mycket kul och se att det är ett ungt, piggt och bra lag och att jag själv bara kunde få jogga igenom och inte göra för mycket så man drar på sig någon onödig skada. Det verkar vara trevliga, ambitiösa killar så det skall bli kul att spela med dom.

• Varför blir det just Grebbestad säsongen 2013?
– Det är väl många olika anledningar. Det är kul att spela i ett lag där flera anhöriga har spelat. Min pappa har spelat i Grebbestad, min farbror (Niklas Henriksson) och nu mina kusiner (Anton och Gustav) spelar där nu. Det är roligt att spela i ett lag där man har någon man känner och att försöka göra något bra ihop med dom. Det är den största anledningen sedan vill man fortsätta med fotbollen och inte bara helt lägga av.

• Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?
– Det är alltid svårt att säga själv. Jag brukar väl göra relativt mycket mål och assist. Jag bidrar nog mest i det offensiva spelet.

• Det har ju spelat i några andra klubbar som är större än Grebbestad, kan du nämna dom som hastigast?
– Häcken, debut för dom i allsvenskan som 17 åring. Sedan spelade jag 1 år i GAIS, tillbaka till Häcken och sedan blåvitt (IFK Göteborg) och sedan Häcken igen från 2005-2012.

• Vågar du tippa någon seriesegrare?
– Haha, nej det får jag ta det lugnt med. Jag har ingen aning om hur dom andra lagen ser ut men jag hoppas att vi kan vara med och överraska en del. Men det är som sagt svårt att säga när man inte har sett något av de andra lagen och deras spelare. Men vi hoppas på en kul serie.

• Om du fick äta middag med en kändis, vem skulle du välja då?
– Oj, vem hade jag valt då? Maradona får det bli.

• Om du hamnade på en öde ö, vem hade du viljat ha med dig då?
– Ingen aning…någon som gör bra mat.

• Bästa fotbollsminnet?
– Det är många. När vi var med i Europa League och mötte Spartak Moskva och gjorde det bra. Det är ett av dom bästa.

• Värsta fotbollsminnet?
– Förra året när jag inte blev kvitt min skada och fick operera mig hela tiden.

• Favoritlag i fotboll?
– Jag har inget egentligen. Jag gillade Milan när jag var lite för Van Basten spelade där. Men…jag gillar ändå Barcelona.

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Messi

• Hur lång är du?
– 175 cm

• Skostorlek?
– 42

• Höger eller vänsterfotad?
– Höger

• Godis?
– Öhh, smågodis

• Dricker helst?
– Cola

• Läser helst?
– Jag har läst en bok och det är Ondskan, tidningar.

• Häcken eller IFK Göteborg?
– Nu är det IFK Göteborg

• Anton eller Gustav?
– Båda

Stort tack för hjälpen säger vi till Olle Kristoffersson!

Jonas Henriksson

Mot ettan: hade varit något. Tyvärr så är ju inte Jimmie kvar dock.

Kval till division I
2019-10-26 15:00