Tipset: Släkten är värst...

Idag är det på dagen 2 år sedan Anton Henriksson gjorde A-lagsdebut i Grebbestad IF.

Blott 17 år ung är han den som kommer få axla ett stort offensivt ansvar i de rödsvarta iår. Nu när Mattias Svensson tillfälligt har tagit ett uppehåll, för visst kommer han tillbaka, så har föreningen inget överflöd av naturliga målskyttar. Olle Kristoffersson har förvisso hittat hem igen och han kommer naturligtvis göra en 10-15 baljor, det gör han alltid, men jag tror att Anton kommer toppa detta och placera sig i toppen av den interna skytteligan när säsongen är över. Jag tycker nämligen att Anton har tagit ett rejält kliv den här säsongen när det gäller sitt sätt att spela på en av de två centrala offensiva positionerna på plan. Hans roll som bollmotagare när han är felvänd i planen har utvecklats kapitalt och med sina 190!cm är han svår att komma åt. I kombination med, en för rollen, osedvanligt bra blick för spelet och utpräglad bollkänsla så har han även förmågan att släppa bollen när han ska och hålla den när tillfälle ges.
Sist men inte minst så har han en sådan där äcklig näsa för målet, och i den här föreningen vet vi ju vad det innebär. Jag hade under flera år förmånen att få spela med Jonas Söderlund, som likt Anton kunde lukta till sig nätmaskorna med hösnuva, pollenallergi och nästäppa på samma gång. I matcher som vi var helt utspelade och fick kämpa med näbbar och klor för att freda det egna målet kunde det räcka med en förlupen boll och en målchans för att Jonas skulle fixa en eller alla poäng den dagen. Det betyder oerhört mycket för ett lag att ha minst en forward som har förmågan att sätta en stor procent av de målchanser han och laget får.
Så kom ihåg var ni läste det först. Anton Henriksson vinner den interna skytteligan i år, både inom laget och släkten.....
/ Om du får bollen i straffområdet och inte vet vad du ska göra med den, skjut den i mål, så kan vi diskutera alternativa lösningar sen.

Anton Henriksson

Tack Hårenberg! Du räddade oss idag. Bäst på plan.

Div I Södra
I förrgår 16:00

FK KARLSKRONA
1-1

Karlskrona IP Västra Mark, Karlskrona
Div I Södra
2018-09-29 16:00
SKÖVDE AIK (b)
Södermalms IP, Skövde


 
GIF Andralag
Gilleby IF (h)
2018-09-30 14:00
Sparvallen konstgräs, Tanumshede