Nollan försvann all värdens väg men Grebbestad vann tillslut ändå.

Svarteborg som hade hemmamatch i DM-matchen på Sparvallen i Tanum svarade för tre mål men Grebbestad var än värre med sin fem mål, 3-5 (2-1).

I och med segern ser Grebbestad att vinna grupp 1 i DM för inte skall man väl förlora mot Slätten?

Grebbestad satte absolut högsta fart direkt i matchinledningen och första 20 minuterna fick inte Svarteborg känna på bollen. Fick man bollen vann Grebbestad hela tiden bollen tillbacka mycket snabbt och det var nog bästa perioden man haft i de matcher som så här långt är spelade.

Men precis när Svarteborg började få lite mer att säga till om slog Grebbestad till med 0-1 efter 19 minuter. Det var efter en snabb spelvändning med boll till Anton Henriksson som hittade Christoffer Söderlund som drev fint in i banan och hittade David Olsson perfekt och David gjorde inget misstag utan satte ledningsmålet.

Men trots det stora spelövertaget hade Grebbestad inte många heta chanser. Bästa hade nog Anton Henriksson med ett bra skott utifrån som Hampus Eivesson i Svarteborgs mål klarade.

Efter den fina starten av Grebbestad så stod det hastigt och lustigt 2-1 för Svarteborg. Först svarade Grebbestad för en felpassning i uppspelsfasen och Svarteborg ställde om perfekt och Jonas Larsson hittade Marcus Knutsen som satte 1-1 efter 31 minuter.

Sex minuter senare vann Svarteborg på nytt bollen på mitten och ny boll från Jonas Larsson fram till Marcus Knutsen som satte 2-1 med ett kanonskott perfekt vid stolpen utan chans för Martin Hansson i Grebbestads mål.

En märklig halvlek med stort spelövertag för Grebbestad men ändå 2-1 för Svarteborg som fullt troligt besitter div 4’s klart bästa anfallspar i Jonas Larsson, som vann skytteligan där i fjol, och Marcus Knutsen.

Andra halvlek öppnades återigen mycket starkt av Grebbestad och det tog bara tre minuter innan Anton Henriksson prickade in 2-2 med ett välplacerat skott från hörnet av 16-metarn.

Grebbestad fortsatte att trycka på och man var mycket nära ett ledningsmål vid ett tillfälle plus några halvchanser.

Men mitt i Grebbestads press fick Svarteborg en frispark som man lyfte in och man vann andrabollen genom Mattias Niklasson som sköt ett skott som Jonas Larsson kunde skicka vidare in i mål till 3-2 för Svarteborg, 55 minuter. Riktigt tung för Grebbestad.

Och fyra minuter senare var det ytterst nära att Svarteborg ökat på när Jonas Larsson helt plötsligt blev helt fri med Martin Hansson men Martin Hansson räddade kvar Grebbestad i matchen med en härlig fotparad.

Grebbestad var sedan nära en kvittering efter en hörna men det dröjde inte länge till innan man fick utdelning.

Och det skulle visa sig bli åtta fina minuter för Grebbestad. Först vann David Olsson bollen ute vid kanten mitt på planen, drev fram och väggspelade med Anton Henriksson och satte 3-3 via stolpen med ett skott från dryga 20 meter, tid 67 minuter.

Fyra minuter senare var det dags igen. Grebbestad vann återigen bollen mitt på planen och spelade upp till Anton Henriksson som väggspelade med Olle Kristoffersson och blev fri och tryckte in 3-4.

Och ytterligare fyra minuter senare kom även 3-5 när Daniel Andersson fick bollen ner mot kortlinjen och slog ett hårt lågt inspel som Anton Henriksson kunde styra in i mål.

Efter detta dog matchen en aning då Svarteborg inte hade kraften att ta sig tillbaka och Grebbestad såg ut att känna sig ganska nöjda och matchen slutade 3-5.

Svarteborgs tränare Christian Fredriksson spelade för Grebbestad hösten 2009 och hjälpte då Grebbestad att klara sig kvar i serien. Så här tyckte han om matchen:
- Jag är grymt imponerad av Grebbestad. Alla är duktiga med bollen. Jag ser ju det att många har utvecklats mycket sedan jag var där, bland annat Felix Norén. Vi själva har gått runt på mycket folk så här långt så vi har inte satt laget ännu. Men vi har fina forwards och hade vi satt 4-2 i dag så vet man inte… Men jag ser positivt på det. Vi nådde väl ingen jättenivå idag men Jonas Larsson och Marcus Knutsen är ju farliga framåt.

– Nollan sprack men vi vinner tillslut. Det var lite svängigt även om vi äger spelet och vårt passningsspel var riktigt bra idag. Dom gjorde tre mål men det är grejer vi kan rätta till. Framåt var ett klart fall framåt och vi gör fem mål.

– Vi hittade lösningar bakom deras backlinje och vi kom till avslut. Vårt höga passningstempo gjorde det svårt för Svarteborg och det känns som vi börjar hitta den rätta variationen, att vi inte bara slår kortpassningar, att vi inte bara slår långbollar. David Olsson och Markus Svensson var bra i ett jämt lag, sa Peter Levin.

Svarteborg FK-GIF 3-5 Anton Henriksson David Olsson Svarteborg FK

Tack gif för en kanontillställning

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF