# 5 Ulrik Karnström

Ulrik växte under fjolårets säsong ut till en klippa i laget. Mitt i kampen om seriesegern kom skadan som kunde ha stoppat Grebbestad.

• Berätta lite om dig själv, vem är du?
– Jag är Ulrik Karnström, bor i Bullaren. Jag jobbar som snickare och spelar fotboll.

• Berätta lite om förra säsongen, och hur det kändes när seriesegern blev klar
– Jo det kändes bra och det var det roligaste säsongen hittills med Grebbestad. Det kändes bra för egen del och jag trivdes på min nya position i laget så det var mycket roligt.

• I år då? Hur tycker du det ser ut?
– Det är ett gött gäng så det känns bra och det är ett bra tempo på träningarna.

• Du blir 21 år i maj och det blir din sjunde säsong i a-laget. Debut när du var 14 år och 10 månader . Förra spelaren som presenterades var Felix Norén vars debut inte var så lyckade resultatmässigt, men hur gick det i den och mot vilka?
– Oj…. Det kan ha gått bra…det kan ha gått dåligt. Har ingen aning. (Rätt svar 0-5 mot IFK Strömstad)

• I fjol, mitt i kampen om seriesegern, så skadade du dig. Och var borta från spel i en månad. Berätta om skadan och hur det kändes i det vikta läget som det var i serien.
– Det var tungt, riktigt tungt. Seriesegern var ju inte klar och man ville vara med och kunna ge järnet det sista med. Så det var riktigt tråkigt att åka på den skadan. Sedan visste man ju inte hur lång tid det skulle ta innan man kunde vara med igen så det var tråkigt.

• Christian Mattsson kom in i laget i stället för dig. Hur tycker du han skötte sig?
– Det såg bra ut och han skötte sig bra. Riktigt bra för att inte ha spelat så mycket på den positionen tidigare i år, så det såg bra ut.

• Vilka är dina styrkor resp. svagheter?
– Jag är väl hyfsat stark och ganska bra på huvudet. I försvarsspelet kan man alltid bättra på allt. Och så kan jag bli lite snabbare.

• Det är som sagt din sjunde säsong med a-laget nu med årets säsong. Dom första fem åren så hade du det svårt med att ta en ordinarie plats i laget. Då oftast som mittfältare. I fjol kom genombrottet, nu som mittback. Berätta:
– Det kändes bra och jag trivs som mittback. Det var väl inget jag kunde tro innan då jag alltid spelat mittfältare tidigare. Men det var riktigt roligt.

• Var detta något som Mikael Mattsson, dåvarande huvudtränare, pratade med dig om innan säsongen att han ville prova dig där?
– Jo, han nämnde det innan förra säsongen att han ville prova mig som mittback eller ytterback. Sedan när vi provade på träningsmatcherna fungerade det bra och jag trivdes och tyckte det var roligt och sedan flöt det bara på.

• Sju mål under de första sex säsongerna, alla i b-laget. Det är enbart seriematcher som räknas i Grebbestad digra spelarstatistik. Men du har faktiskt gjort 6 mål i a-laget, 1 i DM och 5 i träningsmatcherna.När kommer första a-lagsmålet i en seriematch?
– Ja.. det kommer nog att bli i år då, får vi hoppas. Det kan nog komma i år 

• I fjol var din mittbackskollega Martin Kallin som nu lagt av. Var han nyttig som läromästare och kommer du och Gif att sakna honom i år?
– Det är klart man kommer att sakna honom. Han har gjort ett antal säsonger för Grebbestad och han har sett bra ut i stort sett alla matcher han spelat, så han har varit en bra spelare för GIF. Så det är klart man kommer att sakna honom men det kommer alltid nya spelare som kan ta över. Och självklart har jag lärt mig mycket av honom.

• Bästa fotbollsminnet?
– I fjol när vi vann div. 4

• Värsta fotbollsminnet?
– Det är som Felix Norén sa. Det var beskedet om Mattias Svensson. Det kändes som en begravning nästan, man fick en klump i magen och gick och tänkte på det. Det måste vara riktigt tråkigt för Mattias själv. Det är det värsta som jag kan komma på.

• Favoritlag i fotboll?
– Manchester United

• Värdens bästa lag?
– Barcelona

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Messi

• Hur lång är du?
– 187 cm

• Skostorlek?
– 44

• Höger eller vänsterfotad?
– Höger

• Godis?
– Choklad

• Dricker helst?
– Vatten

• Läser helst?
– Inget

• Vikt?
– 80 drygt, hehehe, runt 80 tror jag.

• Position i laget?
– Mittback

• Moderklubb
– Bullarens GOIF

• Yrke
– Snickare

• Smeknamn
– Karnis

Ulrik Karnström Skadechock för Grebbestad

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
I förrgår 18:45