Olle Kristoffersson klar för Grebbestad

Efter en tids spekulationer i gästboken kan Grebbestads IF nu bekräfta att Olle Kristoffersson spelar för Grebbestad 2013.

Bilder i gamla galleriet

Peter Svensson åkte hem till Olle för påskrift och då följde jag själv med för en liten pratstund.

• Välkommen tillbaka till Grebbestad
– Tack så mycket!

• Efter en fantastisk säsong med 21 seriemål 2010, och match mot Stryn med 5 mål och seger 6-5 värvades du till just Stryn. Hur har tiden varit där?
– Det har varit väldigt bra, både med fotbollen och utanför fotbollen. Första säsongen var mycket bra, och jag gjorde 17 mål och blev vald till årets spelare. Andra året opererade jag ljumsken tidigt på våren och var inte tillbaka förrän serien startat. Sedan den gångna säsongen har varit lite knackig men jag hann med 12 mål och vann den interna skytteligan igen. Men jag har inte känt mig helt 100 i form. Men sammanfattningsvis så har det varit kanonbra.

• Hur gick snacket med Stryn när du värvades? Dom var imponerade efter dina 5 mål?
– Jo det var dom ju, så det var ju kul. Det var mycket grejer där men anledningen till att jag gick var att jag ville ha ett miljöombyte. Både med jobb och fotbollen. Tanken var väl ett år egentligen men så trivdes jag så bra. Men det känns rätt att komma hem nu.

• Vi nämnde dina 5 mål mot Styn 2010. Det var dock inte enda matchen du gjorde 5 mål i den säsongen, vilken var den andra?
– Vilken var den andra…. Minnet är bra i alla fall….det var på hösten…tror vi vann med 7-0, eller kan det ha varit 7-1? Mot Myckleby. (Rätt svar Myckleby hemma, seger 7-1, 5 mål, 1 assist, bravo Olle)

• Varför blev det Grebbestad igen? Var det div 3 med Grebbestad som lockade?
– Ja, så klart lite grann. Men viktigast är väl att det känns som det är en förening som är på gång. Det är många unga bra spelare. Det är bra med folk på träningarna och det är viktigt när du kommer till ett lag som vill satsa och bli bra. Och jag hoppas att jag kan bidra med så mycket som möjligt.

• Olle Kristoffersson 2010 vs Olle Kristoffers nu. Skillnad?
– Ja…det är nog en ganska stor skillnad. Jag har blitt äldre, blivit bättre på huvudet. Spelet i Norge är mer fysiskt och mer inlägg och huvudspel så det har jag utvecklat ganska mycket. Sedan har jag fått opererat ljumsken som hämmat mig under många år. Så jag hoppas att det blir helt bra och jag kan känna mig 100 % bra i kroppen.

• Några känningar av ljumsken nu?
– Jag känner av det fortfarande men jag kör tuff rehab för den så om en månad hoppas jag vara i fotbollsform.

• Din broder Felix blommade ut ordentligt under den gångna säsongen. Överraskad? Ska det bli roligt att spela med brorsan?
– Överraskar är jag inte, Han har väl alltid varit smålurig. Han är inte speciellt lik mig i spelet. Han har bollkänsla men ganska trög så vi är olika där. Men det ska bli kul och jag hoppas på många fina passningar från honom så det skall bli roligt.

• Du såg Grebbestad åtminstone i en match 2012. 8-0 borta mot Lysekil. Sett dom något mer? Blev du imponerad?
– Jag har egentligen inte sett något mer men jag har läst mycket. Jag har nog bara sett den matchen under de senaste två åren. Mot Lysekil såg det kanonbra ut och man såg att det är ett spelande lag och det såg helt annorlunda ut än när jag lämnade Grebbestad. Då var det rakare spel och snabbare upp på forward. Nu har dom en helt annan spelidé så det känns kul att det är ett spelande lag. Det blir nog bra det här tror jag.

• Bästa fotbollsminnet?
– Nja jag vet inte, kanske när vi spelade mot IFK Göteborg på Siljevi? Det var en fräck match.

• Värsta fotbollsminnet?
– Nja, kan inte komma på något.

• Om du inte spelade fotboll, vad hade du gjort då?
– Hållt på med konst. Eller hemlig agent?

• Favoritlag i fotboll?
– Grebbestads IF

• Värdens bästa lag?
– Manchester United

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Henrik Edvardsson

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Messi

• Hur lång är du?
– 180

• Skostorlek?
– 41 1/3-del

• Höger eller vänsterfotad?
– Höger

• Godis?
– Ja

• Dricker helst?
– Champagne

• Läser helst?
– Poesi

• Vikt?
– 75 kg

• Position i laget?
– Forward

• Moderklubb
– Tanums IF

• Yrke
– Det blir nog Sportshopen men just nu arbetslös.

• Smeknamn
– Tortuga, sköldpadda på spanska från Matti Svensson

• Återigen, välkommen tillbaka och ha en riktigt God Jul!
•– Tack det samma

GIF-Stryn TIL, Norge 6-5 GIF-Myckleby IK 7-1 Olle Kristoffersson Stryn TIL, Norge Breaking news! Olle lämnar Grebbestad

Grattis Tobias Carlsson till priset som Sveriges bästa back i div. 2! Mycket välförtjänt!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF