Arber Plava flyttar hemåt.

Då Arber vill finnas tillgänglig närmare hemmet öppnade sig återigen spel för Grebbestad.

• Tjenare Arber, du är tillbaka i Grebbestad igen, berätta om detta hur det gått till?
– Det handlar om en känsla att träna med ett bra lag och finnas tillgänglig för laget så gott det går. Det var ganska bra i Kungshamn första året men andra året var det inte lika roligt att åka på träningar med bara typ åtta man. Sedan när jag tränat här så känner man att dom här killarna vill något, så det är bara att försöka träna så mycket som möjligt och ha det roligt. Jag har funderat på om jag skall spela över huvud taget då det blir ett år då jag måste finnas tillgänglig för tjejen. Där kommer Grebbestad in bra då det är nära för mig och möjligheterna att träna blir bättre.

• Är det tredje gången som du är i Grebbestad?
– Ja, det stämmer. Hehe, ja det stämmer faktiskt :-)

• Vilka lag har du spelat för och i vilken ordning?
– Tanum, Oddevold, Grebbestad. Sedan la jag av en kort period. Jag var nere i Italien och provade lyckan men fotbollen blev en börda i stället. Sedan blev det Strömstad, sedan Grebbestad igen. Sedan pluggade jag i Halmstad och spelade med Snötorp Nyhem, därefter Kungshamn och ny Grebbestad igen.

• Det har skett en del med Grebbestads lag sedan du lämnade, laget är framför allt mycket yngre, vad tycker du av det du sett så här långt?
– Som jag sa förut så är det killar som vill något med fotbollen och vill utvecklas hela tiden. Sedan är det nog unikt med ett så ungt lag, det måste ha varit många år sedan jag såg detta?

• Vilken är din målsättning med säsongen och hur tror det kommer att gå för Grebbestad?
– Jag tror det kan gå ganska bra med tanke på den dos av träning killarna redan har. Det är kanske den psykiska biten, den mentala biten om man klarar den, då löser man detta bra.

• Du står inför en stor förändring i ditt liv, och då tänker jag inte på att du skall spela fotboll för Grebbestad utan du ska bli pappa?
– Ja, det stämmer. Överraskningen kom i slutet av sommaren. Jag och tjejen var nere i Toscana, Italien, på resa. När vi bilade runt där märkte vi att tjejen mådde dåligt så vi gjorde en kontroll där nere och fick det positiva beskedet. Det kändes fantastiskt, väldigt roligt.

• När är den beräknade ankomsten?
– Slutet februari eller början av mars.

• Bästa fotbollsminnet?
– Svårt…när vi vann inne-DM med Grebbestad kanske.

• Värsta fotbollsminnet?
– Det var i Italien när jag provade på där. Jag var där helt själv och träffade inte familjen på sex månader. Det var jobbigt och när jag stod inför en veckas träning så bröt jag ihop efter ett par dagar då det var jobbigt mentalt.

• Om du inte spelade fotboll, vad hade du gjort då?
– Jobbat med ungdomar. Om det gäller idrott så kanske jag hade spelat basket?

• Favoritlag i fotboll?
– Juventus

• Värdens bästa lag?
– Juventus

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Del Piero

• Hur lång är du?
– 176, 177…jag vet inte riktigt.

• Skostorlek?
– 42

• Höger eller vänsterfotad?
– Höger

• Godis?
– Nej

• Dricker helst?
– Vatten

• Läser helst?
– Dostojevskij

• Till sist så önskar vi dig lycka till i Grebbestad igen, samt dig och tjejen lycka till med det kommande barnet.
– Tack tack

Arber Plava

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

Igår 16:00