Christoffer Söderlund, andra nyförvärvet

Christoffer Söderlund, bror son till Grebbestads bäste målskytt genom tiderna, har bestämt sig för att gå över till Grebbestad.

- Allt är ännu inte 100 % klart då papper inte är klara men jag har pratat med Oddevold och det skall vara klart från deras sida. Så det är ok att lägga ut på hemsidan, säger Peter Svensson

På dagens frivilliga träning var det 20 man och då var bla Christoffer på plats och vi fick oss en liten pratstund.

• Välkommen till Grebbestad
– Tack så mycket!

• Berätta lite om dig själv, vem är du?
– Jag heter Christoffer och har spelat fotboll sedan jag var ett år. Jag började min karriär i Lysekils FF och gick sedan vidare till Oddevold.

• Hur gammal är du?
– Jag är 17 år, fyller 18 nästa år.

• Du var ju lite på gång för Grebbestad redan i somras, bla provspelade du? Vad hände sedan?
– Sen… jag vet inte riktigt vad som hände? Jag funderade en hel del om Oddevold och pratade med dom…det blev bara helt enkelt inte av.

• Varför blev det Grebbestad?
– Det verkar vara ej jätteroligt lag, ungt, spelar rolig fotboll och killarna i laget är justa. Div 3 lockar förstås med.

• Vad tycker du om tiden i Oddevold, har du utvecklats som du har velat? Och hur gammal var du när du gick dit?
– Jag var 14, skulle fylla 15 när jag gick dit. Det första året var väldigt positivt och jag utvecklades både som person och som spelare. Sedan har det bara gått uppför (dvs bra). Jag kom med i juniorlaget redan första året och så har jag tränat med a-laget och varit med på bänken i några matcher. Så det har varit bra för min egen del.

• Vad hoppas du på inför kommande säsong?
– Att det blir ett roligt år med mycket mål.

• Känner du några spelare i Grebbestad sedan tidigare?
– Jajemen, jag går i samma klass som Simon Fröjd, Anton Henriksson och Tobias Carlsson. Sedan har vi ju varit i Grebbestad mycket när jag var lite hos Jonas (Söderlund). Så jag har ju träffat Matti (Svensson), Markus (Svensson) och Chrille (Mattsson) på olika kalas och så.

• Har du sett Grebbestad spela något i år?
– Japp, tre gånger tror jag.

• Bästa fotbollsminnet?
– Det måste vara när jag var med a-laget på bänken mot FC Trollhättan. 4000 personer på läktaren, det var riktigt kul.

• Värsta fotbollsminnet?
– Värsta….det måste vara….värsta….någon gång när vi förlorat mot IFK Uddevalla.

• Om du inte spelade fotboll, vad hade du gjort då?
– Varit med kompisar bara tror jag, kanske handboll? Jag vet inte.

• Favoritlag i fotboll?
– Liverpool

• Värdens bästa lag?
– Liverpool

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Messi

• Hur lång är du?
– 178 cm

• Skostorlek?
– 41

• Höger eller vänsterfotad?
– Höger

• Godis?
– Ferraribilar

• Dricker hellst?