Peter Levin: Ny huvudtränare för Grebbestads IF

Peter Levin tar över huvudansvaret som tränare för Grebbestads IF. Tidigare tränaren de fem senaste åren Mikael Mattsson kommer att vara assisterande tränare tillsammans med Peter Karlsson.

Bilder i gamla galleriet

Peter Levin träffade och presenterades för Grebbestads trupp i samband med torsdagens träning där hela 21 man deltog.

Peter tog tillfället i akt att berätta lite om sig själv och då med bland annat som spelare i IFK Göteborgs b-lag där han bla spelade tillsammans med Magnus Fröjd som ursprungligen kommer från IFK Strömstad.

Därefter spelade han i IFK Strömstad under lagets bästa period då man bla blev tvåa i div. 2. Efter detta spelade Peter även tre säsonger i Grebbestad innan en knäskada satte stopp för spelarkarriären.

Efter detta valde Peter att satsa som tränare och tränade tillsammans med Jonas Söderlund Grebbestad under tre år 1999-2001 i div 3. Sedan blev det som tränare i IFK Strömstad i 2-3 år. Efter detta har Peter inte varit ansvarig för något lag.

• Hej o välkommen tillbaka
– Tackar, tackar.

• Har tittat tillbaka lite och du tränade senast Grebbestad 1999-2001. Vad har du gjort sedan dess?
– Jag tränade IFK Strömstad i ett par tre år. Utöver det har det inte varit så mycket fotboll. Jag varit borta från fotbollen en tid och jag kommer att vara ringrostig i början men jag tror jag kommer att vara inne i det ganska snabbt. Man lever med fotboll vilket gör att man kommer att komma in i det snabbt. Och som det ser ut kommer jag att få bra hjälp här så det kommer att lösa sig.

• Vad minns du från 1999-2001? Kommer du ihåg hur det gick?
– Framför allt minns jag att det gick ganska bra med relativt små resurser. Jag tror vi blev trea ett år samt femma och sexa i div 3. Jag vill minnas att vi bara var 14 man under första året i truppen. När vi fick gå utanför a-truppen var nästa spelare 13 år. Det var en rolig tid och det som gjorde att det bara blev tre år var nog mest att man kanske skall byta tränare efter tre år

• Säg det till Ferguson
– Hahaha, ett skratt till svar…

• Känner du till det nuvarande laget något större?
– Inte så mycket mer än att jag fått höra en väldigt mycket positivt. Ett ungt lag som är ambitiöst, träningsvilliga och framför allt har jag hört att dom spelar väldigt fin fotboll. Vilket även speglar sig i lagets målskillnad gångna säsongen, 78-24. En väldans massa gjorda mål och få insläppta och framför allt starkt att ett så ungt lag går igenom en serie och vinner den.

• Tankar inför året?
– Detta är relativt nytt ännu så jag har inte hunnit tänka så mycket på det ännu men man måste vara medveten om att div 3 är ett snäpp högre upp. Motståndet kommer att vara starkare, snabbare och bättre på alla punkter.

– Det innebär att alla här måste höja sig med. Dessutom blir det unga laget ett år äldre och som det ser skall vi förhoppningsvis få några nyförvärv med.

– Det kommer att bli roligt med en spännande serie och det kan bli så att vi för Västra Frölunda och Gunnilse i serien. Det är bara roligt för man vill ju som spelare spela mot så bra lag som möjligt. Då får du den där utmaningen, kicken som du behöver som spelare.

• Inspirerande med div 3?
– Absolut, det är roligt att norra Bohuslän återigen har ett lag i trean.

• När börjar ni träningen?
– Vi kommer att dra igång ordentligt efter nyår. Och det är ju lite andra förutsättningar som gäller nu mot senast jag var här. Då hade vi få spelare och så var det grus på vintern. Nu har vi en bra trupp och konstgräs, mycket inspirerande.

• Har du klart med vilka som kommer att vara vid din sida?
– Mikael Mattsson och Peter Karlsson kommer att vara assisterande tränare. Peter Svensson lagledare.

– Dessutom finns det flera personer till som kan hjälpa till då vi alla har jobb som ibland kräver arbete på kvällstid och det kan ju hända att vi alla inte kan. Men då finns det gott om folk som är beredda på att kunna hjälpa till, det känns skönt.

• Lycka till
– Tackar.

Grebbestads huvudtränaretränere sedan 1999:
1999: Peter Levin, Jonas Söderlund
2000: Peter Levin, Jonas Söderlund
2001: Peter Levin, Jonas Söderlund
2002: Mats Amandusson
2003: Sven-Erik Olsson
2004: Sven-Erik Olsson
2005: Sven-Erik Olsson
2006: Björn Berntsson
2007: Björn Berntsson
2008: Mikael Mattsson
2009: Mikael Mattsson
2010: Mikael Mattsson
2011: Mikael Mattsson
2012: Mikael Mattsson
2013: Peter Levin

Breaking news: Peter Levin slutar efter säsongen

Grattis Tobias Carlsson till priset som Sveriges bästa back i div. 2! Mycket välförtjänt!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF