Tipset: Söndagsskola…….

Grattis Grebbestads IF till seriesegern!! Välförtjänt? Naturligtvis. Väntat? Absolut. Hyllningarna på forumet har strömmat in och kören som sjunger i bakgrunden är enstämmig - Rätt lag vann!

Det gör det alltid förvisso. Nu är det dock slut på sötebrödsdagarna och truppen måste mobilisera sig för en mycket tuffare säsong. I division 4 finns det alltid något dåligt lag, men framförallt rätt många dåliga fotbollsspelare, som sticker ut genom att helt enkelt inte hålla måttet. Nästa säsong kommer motståndarna vara i bättre fysisk form, bättre skolade teoretiskt och ha mycket bredare trupper. Så nu gäller det att göra läxan ordentligt och jobba på 24-7 för att nästa år ska bli lika roligt som nuvarande.

Att göra läxan får mig osökt att tänka på Stångenäs. Laget som var snubblande nära att ta klivet till division 3 redan förra året. Ett skitmål i slutminuterna i den allra sista kvalmatchen grusade den drömmen då, men i år trodde alla ( utom jag) att tiden var inne för ett avancemang. Och länge såg det bra ut. Trots halvknackigt spel så trillade treorna in och serieledningen befästes tills det var dags för ödesveckan när två raka torskar förde upp Grebbestad i topp. Där hände något med Stångenäs som tappade det där mentala som gör att ett bra lag vinner. Man började tvivla istället för att tro. Ett friläge blev till en stor målvakt. En ledning till något man inte fick tappa och då förlorar man, inte bara dom där halvknackiga matcherna som man tidigare vann, utom även dom man spelar bra. Men om man nu har gjort läxan så kommer det att vända och det skulle ju vara ett ypperligt läge att släppa på bromspedalen redan nu på Söndag mot Skärhamn och skapa bra ingångsvärden till kvalet.
Om det är ett lag som inte har haft böckerna hemma en enda gång så är det Skärhamn. Faktum är att rektor, syokonsulent, kurator och helt skolväsendet är inblandat för att försöka rädda detta vilsna barn. Men det blir svårt. Skadorna är för stora och föreningen får rikta in sig på att gå om en klass. Det ända som kan rädda laget är att Svarteborg börjar avslutningsfesten redan nästa Fredag, och det är ju förvisso inte helt omöjligt, annars är det godnatt.

Vi erbjuds 1.85 ggr pengarna på att Stångenäs hittar vinnarspåret igen på Söndag. Och den som kan spel vet att det är ett förbannat bra överodds. Skål och grattis:)

/ 0-4

Grattis till DM-final mot IFK Uddevalla efter seger 1-0 mot Stenungsunds IF i kvällens semifinal !!

Distriktsmästerskap
Idag 18:45