LO Mattsson tränade Grebbestad

Ett led i utvecklingen av Grebbestads unga lag var LO Mattsson inbjuden för att träna laget. Till vardags tränar LO Mattsson numera Sierra Leones landslag.

Bilder i gamla galleriet

Grebbestad har under året ordnat med flera olika saker får att muntra upp och fortsätta utvecklingen av Grebbestads unga trupp. Och som ett led i detta var LO Mattsson inbjuden för att träna laget under torsdagen. Och efter träningen pratade LO Mattsson lite snabbt om sin tränarkarriär och visade en del bilder samt rörliga bilder om hur det kan vara nere i Sierra Leone.

Före samlingen fick vi oss en lite kort pratstund med LO Mattsson.

Hej Lars-Olof Mattsson, eller LO Mattsson som han kanske är mer känd som.

Hur gammal är du?
- Jag är 57 år.

Din civila status, familj, barn?
- Jag har en fru och tre barn. Barnen är 18,20 och 22 år.

Beskriv lite vad du sysslar med nu.
- Jag är landslagstränare i Sierra Leone i Afrika.

Hur länge har du varit det?
- Det är andra året nu. 1 år och sju månader för att vara mer exakt.

Ni är inblandade i ett kval nu till Afrikanska mästerskapen?
- Det stämmer och vi möter Tunisien hemma och borta. Vi spelade 2-2 hemma för två veckor sedan och spelar borta 13:e oktober. Det är nu utslagning och i förra rundan mötte vi São Tomé. Där förlorade vi med 2-1 borta och vann med 4-2 hemma vilket räckte för att gå vidare.

Beskriv lite snabbt din tränarkarriär och vilka lag du tränat.
- Oj, det är så många så då får du ha mycket tape kvar. 1987 började jag med ett lag som heter Gimo, sedan Säffle FF, Oddevold, Degerfors, Fredrikstads FK, Ljungskile, U-21 landslaget, Västra Frölunda, Moss, Ljungskile (igen), FC Trollhättan och nu Sierra Leone.

Och då har du varit i högsta serien i Norge?
- Nej det har jag inte, det var serien under Allnorskan.

Men i Sverige har du haft lag i allsvenskan?
- Ja, två ggr men Ljungskile och sedan med Degerfors.

Din första tränarerfarenhet med Gimo, hur var den?
- Det var spännande. Men jag började med att åka ur en serie. Men året efter vann jag div 3 med Säffle FF. Så det var lite berg-o-dal-bana i starten.

Ditt bästa tränarminne så här långt?
- Ja du? Vi vann svenska cuppen med Degerfors -93, gick upp i allsvenskan med Ljungskile -96 vilket var väldigt otippat. Vinna div 3 med Säffle var väldigt roligt. Hålla sig var med Moss i en tuff period för dom var roligt. Att gå upp i super-ettan med Trollhättan var också roligt, så det är många höjdpunkter.

Värsta tränarminnet då?
- Jag har fått sparken två gånger. Både i Degerfors och i Ljungskile och det är aldrig roligt men det är som det är i fotboll.

Favoritlag i fotboll?
- Jaha….det får bli Säffle FF. Div 4 i Värmland, dom tycker jag mycket om. West Bromwich Albion. Jag har varit där och besökt dom och så gillar jag West Ham.

Bästa spelare du har haft hand om?
- Jag har många bra nu i Sierra Leone. Jag har spelare från Bondesligan, från Milan, jag har haft Fredrik Ljungberg och Anders Svensson, så det är många bra, det är svårt att välja.

Sveriges bästa fotbollsspelare just nu?
- Då skall jag inte svara han store med Z. Jag gillar Anders Svensson så det får bli han.

Världens bäste spelare då?
- Messi.

Tack så mycket LO och lycka till framnöver
- Tack

Happy Valentine på er alla !!

I förrgår 13:00

FC TROLLHÄTTAN