Tipset: Lyckan finns bortom horisonten…

Visste ni att det alltid är 5 kilometer till horisonten därifrån ni ser den. No less, no more. Det är sant. Ibland kan avståndet uppfattas som ett stenkast bort och ibland som en gigantisk sträcka som oavsedd kraftansträngning aldrig kan korsas. Men oavsett vad din hjärna vill intala dig så måste du börja röra på dig om du vill veta vad som finns bortom denna horisont. Hur jobbigt det än verkar.

Nu gäller ju inte detta bara sådana triviala saker som vidflyktiga drömmar om horisonten, utan även om mycket allvarligare saker - som fotboll till exempel. Årets serie är så sinnessjukt jämn att man får uppsöka vård bara man tittar på tabellen. Underbart! Vidöppet! 7 lag ligger med 4 poängs marginal när det återstår 4 omgångar och det är nu det är dags att plocka fram det som skiljer agnarna från vetet - vilja, kraft, kunnande, djävlar anamma, och kondition. Det är just den där sista punkten som jag tror kommer få allt större utslagskraft. Det är påtagligt hur många matcher som avgörs i den andra halvleken, för att inte säga sista kvarten, eller rent av på tilläggstid. Det är också påtagligt hur mycket problem många av lagen har med träningsnärvaron på de spelare som på helgen ska ta på sig föreningens stolta färger och gå ut och försvara desamma. Det är också de lagen som kommer att dra det kortaste strået i kampen om nytt kontrakt. Så vill ni tjäna pengar kolla träningsstatistiken. Källa: Abbepedia

När jag nu har tillgång till en sådan bergsäker källa, så tänkte jag släppa veckans tipskupong rakt upp och ner. Inga motiveringar. Inga förklaringar. Bara Pengar.

1. Uddevalla - Högsäter 1
2. Lane - Viken 1
3. Åsebro- Stångenäs x
4. Ed- Grebbestad 2
5. Skärhamn- Kungshamn x
6. Vallen- Svarteborg 1

Odds: 114 ggr insatsen. Känns OK!

LLLYYYYCCCKKKAAA TTTIIILLL!!!

/ Uno Hedin

Granit Berisha klar för IFK Uddevalla! Tack för allt Granit och lycka till!

Div I Södra
2018-11-10 14:00

HUSQVARNA FF
3-2

Vapenvallen, Husqvarna
Träningsmatch
2019-02-09 13:00
STENUNGSUNDS IF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.