Grebbestad vann igen, nu tre poäng före tvåan.

Man hade väntat sig en tuff match när Grebbestad gästade tabellfyran Skärhamn. Men med två snabba mål i första kunde Grebbestad defilera fram till hela 8-0 (2-0).

Stora bilden: Anton Henriksson med ett skott som klaras av Erik Ohlsson.

Bilder i gamla galleriet

I våras vann Skärhamn på Siljevi med 1-0 sedan man spelat felfritt i försvaret. Man backade hem och täppte till och gjorde det mycket bra och kunde då vinna med matchens enda mål. Kanske inte helt rättvist efter matchbilden.

Därför var Grebbestad beredda på en ny tät match man av detta blev det inget.

Grebbestad tog omedelbart hand om spelet och Skärhamn backade hem med alla utom sina två forwards. Den stora skillnaden blev idag att Grebbestad snabbt fick hål på hemmalaget.

Daniel Andersson prickade in 0-1 efter åtta minuter med ett skott som smet in via stolpen. Tobias Carlsson hittade Daniel som ostört kunde avancera fram och skjuta från 25 meter.

Sedan dröjde det bara två minuter innan 0-2 kom. Naweed Ashairi passade till Mattias Svensson ute på kanten. Mattias slog ett inlägg som letade sig direkt in i mål efter en touch på ett försvarsben. Men målet det fick Mattias enligt domaren.

Minuten efter Grebbestads 0-2 hade Skärhamn en bra chans när Rasmus Bäversjö kom fri efter en fin passning på djupet. Grebbestads målvakt Martin Hansson kom ut bra och kunde rädda.

Första 20 minuterna av matchen var det bara ett lag på planen och Markus Svensson och Daniel Andersson satte igång anfall efter anfall.

Men efter den fina starten såg Grebbestad ut att slappna av för en period och Skärhamn kunde komma till några avslut utifrån.

Bla hade Marcus Kristiansson två skott och Jorge König ett skott men samtliga var tämligen ofarliga och blev lätta byten för Martin Hansson. Samt en nick efter hörna från Mats Ohlsson men nicken gick högt över.

Efter en blek period blev det på slutet av halvleken full fart av Grebbestad igen: Första läget fick då Anton Henriksson framspelad av Naweed Ashairi men Anton fick inte riktigt till skottet som smet någon meter utanför.

Strax efter spelade Grebbestad en kort hörna och Daniel Andersson kunde driva in och skjuta men precis som för Anton smet bollen en bit utanför.

Tätt efter detta fick Mattias Svensson nästa möjlighet efter en bra boll på djupet. Mattias kom ut i snäv vinkel men fick på ett bra högt skott som Skärhamns målvakt Erik Ohlsson precis fick upp en näve på och kunde rädda till hörna.

Chanserna duggade här tätt för Grebbestad och efter 42 minuter sköt Anton Henriksson ett bra skott tätt över.

Minuten senare var det Felix Kristofferssons tur. En fin passning från Mattias Svensson gav Felix ett bra läge men skottet gick högt över och 0-2 stod sig över de första 45 minuterna.

Andra halvlek öppnades med ett bra frisparksläge för Skärhamn där Vigan Berbatovci fick på en bra träff där Martin Kallin fick upp ett ben och styrde bort bollen.

Jorge König hade sedan ett bra skottläge där han försökte skruva in bollen i det bortre hörnet men Martin Hansson sög åt sig bollen med en näve.

Efter detta var det roliga slut för hemmalaget. För då Anton Henriksson nickade in 0-3 efter 54 minuter på Martin Kallins inlägg rasade sedan Skärhamn ihop rejält.

Grebbestad hittade nu luckor överallt. På mitten, på kanterna, på djupet. Skärhamn hängde helt enkelt inte med vilket slutresultatet tydligt visar.

Strax efter 0-3-målet fick Mattias Svensson ett nytt läge som liknade det i första och som då fick Skärhamns målvakt Erik Olsson upp en näve och räddade.

Efter 59 minuter kom 0-4. Skärhamn hade en frispark som Martin Hansson klarade och snabbt kastade ut. Grebbestad spelade upp på Anton Henriksson som hittade Mattias Svensson som retfullt lyfte in 0-4.

Två minuter senare small det igen. Naweed Ashairi kom runt på kanten och gick på skott såg det ut som. Skottet hade nog gått utanför men vid den bakre stolpen dör Felix Kristoffersson upp och satte 0-5.

0-6 kom efter en hörna i 74 minuten. Mattias Svensson slog den och i höjd med första stolpen dök Mikael Albrektsson upp och nickade in bollen med kraft så nätet stod spikrakt i målet.

Grebbestad kom i våg efter våg mot det uppgivna laget och chanser skapades hela tiden. Ett fint Grebbestadsanfall efter 80 minuter ställde Mikael Albrektsson i bra skottläge men han valde att släppa bollen någon meter i sidled där Felix Kristoffersson kom och satte 0-7.

Efter 83 minuter fick Joshua Öster en härlig boll ute på vänsterkanten och vid bakre stolpen kom återigen Felix Kristoffersson och satte 0-8.

0-8! Det var knappt man trodde det var sant och man undrar vad som hänt med Skärhamn sedan vårmötet. En sak är i och för sig klar – Grebbestad spelar nu ännu bättre än då!

– Vi var lite oroliga när vi kom hit och trodde det skulle bli jobbigt. Men vi fick två tidiga mål och det gjorde gott. Dom hade sedan en bra chans som Martin räddade men sedan var det bara ett lag på planen, så det var en gedigen insats, sa Mikael Mattsson.

Det ser bra ut nu? – Ja det gör det ju. Tre poängs försprång och en bra målskillnad så det ser bra ut. Men det är fem matcher och 15 poäng kvar att spela om så det kan hända mycket, säger Mikael.

DM-match på måndag – Skärhamn-Grebbestad

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
Igår 18:45