Tipset: Ångest, ångest…..

Tänk så fort saker o ting kan förändras. Under flera år fick Grebbestad IF spela med kniven mot stupen och med hotet om degradering till div 5 hängande som en giljotin över halskotorna. Inte sällan avgjordes ödet i den sista seriematchen, och som tur är, gick det vägen varje gång. Vad som ytterligare spetsar till streckstriderna är ju att man inte alltid vet hur många lag som kommer lämna serien förrän andra serier är avgjorda. Nu är läget helt omvänt för GIF:s del. Efter en hittills briljant säsong ligger man nu i Pole-position, och har allt i egna händer. Visar laget fortsatt målmedvetenhet och jobbar på så kommer man att fixa en efterlängtad serieseger, men dit är det sex långa matcher á 90 minuter, plus tillägg om Anton Henriksson får bestämma, och dom måste man spela med samma pregnans och effektivitet som tidigare.

I andra änden av serien är det tokjämnt. Bortsett från Högsäter, som redan har tagit hissen ner en våning, är det 7!!! lag som ligger på tre poängs marginal. Några hade jag förväntat mig ligga just här - Kungshamn och UIS bland annat. Några inte - Åsebro och Vallen. Men det laget jag oroar mig mest för är - hör och häpna - IF Viken. Vilket ras! För att sätta det i perspektiv:
Viken - 1-4, 0-6, 1-4, 0-5, 1-4, 1-2, 0-3
Högsäter - 0-9, 2-4, 1-2, 2-4, 0-3, 1-2, 1-8

Bortsett från två matcher är Högsäter med mer i matcherna än vad Viken är, och det är INTE okej. 4-27 på de 7 senaste matcherna säger att försvaret läcker värre än Titanic gör…… idag. Att med den vetskapen åka på en 6 poängs match mot Vallen på Ekarvallen, är inte de bästa förutsättningarna.
Vallen har förvisso också haft en klen poängskörd, men i motsatts till sina motståndare spelar man stabilt och är med i varje match. Och ska man vara med i denna serie även nästa år är Viken ett lag som man måste slå på hemmaplan. Och det gör man……3-1!

/ Ångest, ångest är min arvedel, min strupes sår, mitt hjärtas skri i världen.

Är truppen mer eller mindre klar för GIF nu?

2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
2019-03-30 13:00