Skadechock för Grebbestad

Ulrik Karnström skadade sig idag på träningen. Kl. 18:50 kom sms med följande meddelande.

Ulrik Karnström har troligen brutit nyckelbenen. Ambulansen är här och hämtar honom nu.

- Det står åt alla håll, så det är nog ingen tvekan om vad det är men domen kommer efter läkarbesöket, säger lagledaren Peter Svensson.

Grebbestad har annars under året haft få skador och så här på rak hand kommer jag bara på att Mattias Svensson missat någon match pga skada. Säkerliken kan det troligen vara någon till.

Skadan kommer olyckligt både för Ulrik och Grebberstad i jakten på en plats i trean. Ulrik har denna säsong fått en ny plats i laget och har varit en gigant som mittback.

Skadan ger tränaren Mikael Mattsson lite huvudbry om hur man nu skall lösa detta.

Krya på dig Ulrik

Ulrik Karnström # 5 Ulrik Karnström Ulrik Karnström nyopererad

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
I förrgår 18:45