Tipset: Lördagsgodis…

Nyligen hemkommen från en veckas semester i de fattiga delarna av den civiliserade världen – Grekland. Ja, vad gör man inte för att bistå sina medmänniskor? Som tack fick jag med mig en igensotad strupe fixad med hjälp av billig rökig taxfreewhiskey. Tack o bock!! Nu var det ju inte alla där nere som drack whiskey, men åt och dracks gjordes det. En hetsätning som saknar motstycke. Fenomenet kallas inte bullemi, utan ALL INCLUSIVE, och innebär att du jobbar ihjäl dig, tar dom surt förvärvade pengarna och betalar ett resebolag för att kunna äta ihjäl dig. Sjukare än sjukt.

Priset till årets all inclucive-are går till en tjej i 10-års åldern som jag tror hade betalt av resebolaget för att visa hur mycket det går att trycka i sig på en vecka. Var jag än vände mig så stod hon där och mumsade – slush, dricka, glass, macka, burgare, chips, dricka igen, pizza slice – och naturligtvis rymdes detta med råge i denna unga kropp. Tyvärr!
På en av mina dagliga simturer mötte jag vederbörande tillsammans med sin mamma på var sin badmadrass, jag på väg in dom på väg ut, och jag uppfattade följande ordväxling familjen emellan:

Dotter till mamma: - Mamma!, det står här att den här madrassen bara tål 80 kilo.
Mamma till dotter: - Tål den inte mer? Ja det är väl bäst att vi vänder om då.
Suck!

Nu är det ju en helt annan tungviktsmatch som ska spelas på lördag mellan Grebbestads IF och Svarteborg, men precis som i Grekland kommer en något mätt aktör att vända hemåt med svansen mellan benen, och den aktören heter Svarteborg.

Svarteborg slutar inte att överraska. Som nykomling har dom visat att dom redan har växt i kostymen bland de lite finare herrarna. 3 raka skalper har lagts till samlingen efter uppehållet och indianhövding Magnus Sörensson har nu spänt pilbågen mot serietoppen på allvar. Senast slog man serieledarna Stångenäs på hemmaplan med 3-2, och som vanligt var det Larsson och Fehric som var segerkreatörer. Starkt!
Men slog Stångenäs gjorde även nästa motståndare Grebbestad IF hemma på Siljevi med 2-0, i något som får betecknas som en av de bättre div 4 matcher på mycket länge. Segern följdes upp med en 1-3 vinst borta mot IFK Lane, i något som får betecknas som en av de sämre div 4 matcher på mycket länge. Men lag som vinner när de spelar dåligt älskar jag och när den orangea ledarbollen nu har hamnat hos seriens bästa lag kan jag inte se att den skulle släppas ifrån sig ( även om den lånades under 90 min i Lane). Lägg därtill en stor revanschlusta hos hemmalaget efter vårens enda rättvisa förlust på Skogsvallen i Dingle, och det kommer att bli en tuff resa för Svarteborg på Lördag. En resa i Siljeviland. Och där har många vänt om tomhänta. Välkomna om ni vill bjudas på läcker lördagsgodis!

/4-1

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
2018-08-14 18:45