2-0 för Grebbestad i seriefinalen mot Stångenäs

Grebbestad gav serien liv med att besegra Stångenäs hemma med fina 2-0. Grebbestad var det bättre laget och vann helt rättvist mot så långt obesegrade Stångenäs

Stora bilden: Grebbestad jublar efter 2-0 målet

Film från matchen

Bilder i gamla galleriet


Men när seriens bästa anfall mötte seriens bästa försvar hjälpte det inte ens att Stångenäs målvakt Andreas Samuelsson storspelade. Efter ett antal kvalificerade räddningar kunde inte heller han stå emot när Felix Kristoffersson och Daniel Andersson kunde avgöra matchen mot slutet.

Stångenäs öppnade bäst i matchen och första 7-8 minuterna gick klart till gästerna som provade på med några fina bollar på djupet mot Daniel Wilhelmsson och Jim Lundh och man tryckte tillbaka Grebbestad.

Resö-Bengan var i detta skede mycket nervös och sa: – Så här kan det inte fortsätta!

Men efter det första trevande minuterna för Grebbestad började man så sakta ta över spelet och första heta chansen kom efter 21 minuter då Markus Svensson hittade Mattias Svensson som kom till snabbt avslut vid 16-metarn. Andreas Samuelsson var fint med och räddade och fick sedan hjälp av mittbacken Johan Niklasson att få bort returen framför framstormande Anton Henriksson.

Fem minuter senare höll Grebbestad på att ställa till det då ett bakåtspel blev lite kort. Grebbestads burväktare Martin Hansson rusade ut och hann precis före Daniel Wilhelmsson men slog bollen rakt på denne men lyckligtvis med Grebbestadsögon gick bollen någon meter utanför målet.

Efter 27 minuter var Grebbestad mycket nära 1-0. Efter en snabb omställning fick Mattias Svensson ut bollen till Felix Kristoffersson vars inlägg hittade fria Anton Henriksson. Anton kunde ta emot bollen och tryckte sedan till en kanonvolley som Andreas Samuelsson klarade med en lysande parad.

Grebbestad hade övertaget men så mycket mer än ett bra pressat skott av Markus Svensson blev det inte under första halvlek. Ett liknande läge hade även Stångenäs genom Jonas Hedlund men skottet gick ett par meter över.

Bra första halvlek där Grebbestad var något bättre och hade de två bästa chanserna men 0-0 och delad poäng så långt.

Min kompis Joel Hansson, Stångnässpelare, i pausen: – Visst är Grebbestad bäst så här långt.

Andra halvlek öppnades bäst av Stångenäs och tre minuter in på halvleken ställde Stångenäs om fint på högerkanten med en boll ut på Jim Lundh som sedan försökte hitta in till Jesper Olsson men Christian Mattsson var bra med och kunde ta undan bollen vilket var viktigt då Grebbestad här lämnat luckor bakåt.

Minuten senare fick förre Grebbestadsspelaren Stratos Kenstanlis på en bra volley och nu var det Martin Hanssons tur att svara för en fin räddning till hörna.

Även hörnan blev farlig då Stångenäs vann första nicken och kunde nicka fram till Jim Lundh som nickade över i fint läge.

Men efter detta blev det återigen mer Grebbestad och efter 54 minuter sköt Daniel Andersson ett bra skott från vänster. Andreas Samuelsson släppte en farlig retur men Stångnäsförsvararna var bra med och kunde få bort bollen före Grebbestadsspelarna hann fram.

Stångenäs har tidigare varit mycket starka i slutet av matcherna men med en halvtimme kvar att spela blev det allt mer Grebbestad. Mattias Svensson fick ett bra uppspel och kunde driva fram och sköt ett bra skott men bollen touchade ett försvarsben och gick till en hörna.

Bara någon minut senare vände Grebbestad snabbt på spelet och bollen kom till Mattias Svensson som drog på ett kanonskott med vänstern men Andreas Samuelssons räddning var ännu värre, vilket strålande räddning!

Felix Norén gjorde kanske sin bästa match någonsin i Grebbestadströjan och efter 67 minuter fick han bollen nästan vid mittlinjen och lyckades ta sig ända fram till ett bra skottläge som Andreas Samuelsson klarade med en fotparad.

Grebbestad närmade sig allt mer målet och efter 69 minuter tog sig Naweed Ashairi förbi sin back och rullade snett bakåt till Mattias Svensson som fick ett utmärkt läge men sköt högt över.

Men mitt i Grebbestadspressen var det nära Stångenäs tagit ledningen, oj oj oj så när det var. Jim Lundh fick läge för skott och bollen gick under foten på en Grebbestadsförsvarare och framstormande Daniel Wilhelmsson kom halvmetern sent för att kunna stöta in bollen i tomt mål.

I stället blev det Grebbestad som fick det viktiga första målet efter 73 minuter. Naweed Ashairi fick bollen på högerkanten efter en snabb omställning och slog ett fint inlägg runt Stångenäs backlinje till Felix Kristoffersson. Bollen blev visserligen aningens lång men Felix tog emot bollen bra och kunde gå in mot mål och sköt 1-0 via första stolpen och kunde inte ens Andreas Samuelsson rädda.

Fyra minuter senare hittade Mattias Svensson fram till Markus Svensson med en bra boll. Markus tog sig in från vänster och sköt fint men Andreas Samuelsson räddade igen.

I den 81 minuten kom avgörandet. Felix Norén svarade för en ny fin raid och slog en perfekt boll fram till Daniel Andersson som kom fri och satte 2-0.

Grebbestads anfallsfotboll var lysande och bara någon minut efter 2-0 hade Mattias Svensson nytt läge men ännu en gång stod Andreas Samuelsson i vägen och 2-0 stod sig tiden ut.

Felix Kristoffersson satte matchens viktiga första mål: – Jag tycker det var ganska jämnt i första. Vi hade några bra lägen där deras målvakt räddar dom. Sedan skapade vi några fina lägen i andra och vi förtjänade ledningen. Och visst var det skönt att få sätta 1-0 på Naweed Ashairis fina passning.

– Det var två bra lag som försöker spela fotboll. Det lag som får det att fungera bäst vinner och idag fungerade det bäst för Grebbestad som dominerade matchen. Vi hade vissa perioder där vi skapade chanser men Grebbestad är mycket bättre än oss idag, sa Stångenäs Sven-Erik ”Svea” Olsson efter matchen.

– Det var en bra match mellan två bra lag. Dom började bra första 10 minuterna men sedan kom vi in i det. Vi hade bättre chanser än dom i första och vi kändes starka och i andra halvlek tog vi över mer och mer ju längre det gick. Vi gör en mycket bra match, sa Grebbestads tränare Mikael Mattsson.

Grebbestads lag var bra men Felix Norén och Markus Svensson måste ha ett extra omnämnande. Dom två var lysande. Bäst hos Stångenäs var målvakten Andreas Samuelsson.

Grebbestadspoäng mot serieledarna

En härlig helg med 9 GIF-poäng: A-laget 3-1, HIF/GIF 5-1 och F0406 7-0.

Div II Norra Götaland
2019-08-17 14:00

IFK TIDAHOLM
3-1

Tidavallen, Tidaholm
Div II Norra Götaland
Idag 14:00
SÄVEDALENS IF (h)
Siljevi, Grebbestad

Till liverapporteringen


 
HIF/GIF div. 6
Tanums IF (h)
Imorgon 13:00
Sundvallen

F04-06
IFK Strömstad (b)
Imorgon 16:00
Strömsvallen