Stenungsund avgjorde i förlängningen i DM-semi

Grebbestad svarade för en mycket bra match men fick se sig besegrade med matchens enda mål inspelat i andra minuten av första förlängningskvarten. Stenungsund var lite bättre spelmässigt men Grebbestad hade de bästa målchanserna, bla tre bollar i ”trävirket”.

Stora bilden: Jätteläge för Mikael Albrektsson under matchens ordinarie tid men skottet går i stolpen!

Bilder i gamla galleriet

Stenungsund ligger för närvarande på en femte plats i div 3, att jämföra med Grebbestad andra plats i div 4.

Inledningsvis kände lagen lite på varandra. Båda lagen spelar egentligen på ett liknade sätt och man försöker hålla bollen inom laget. Startar gärna i backlinjen, rullar upp via mittfällt och sedan vidare upp i planen, helt enkelt två spelande lag.

Stenungsund försökte även med hög press på Grebbestads backlinje som klarade sig undan detta galant.

Första gången något av lagen närmade sig mål var det Grebbestad som gjorde detta genom Mattias Svensson som efter fint växelspel fick ett fint läge men halkade i skottögonblicket och Mathias Berheim i Stenungsund mål hade då inga problem.

Nästan direkt efter spelade Markus Svensson fram Mattias Svensson till ett nytt läge. Den här gången blev skottet bättre men rakt på Mathias Berheim.

Det tog 21 minuter innan man blev lite oroad att det skulle bli farligt för Stenungsund, åtminstone på läktarhåll. Stenungsund slog en bra boll på djupet som Grebbestads målvakt Martin Hansson läste bra och mötte utanför straffområdet, för att sedan backa in i straffområdet igen innan han plockade upp bollen centimeter ifrån den framrusande Stenungsundsforwarden.

Minuten senare fick Stenungsund en frispark i ypperligt läge men skottet från Mardo Kouzalian gick rakt på Martin Hansson som klarade enkelt.

Ordinarie 90 minuters bästa målchans kom nog efter 26 min. Grebbestad hade ett bra anfall som Stenungsund kunde bryta i sista sekunden men inte bättre än att Felix Kristoffersson kunde jobba ifatt bollen och lyfta in den igen. Stenungsund nickade ut bollen men där kom Markus Svensson och störtade fram och fick på ett kanonskott som Mathias Berheim lyckades klara via stolpen och ut till en hörna. Mycket fin räddning!

Nästa fina chans för Grebbestad kom efter ett nytt bra inlägg från Felix Kristoffersson mot Anton Henriksson som kom fint på bakre men nickade ett par meter utanför.

Efter 41 minuter fick Stenungsunds Sebastian Hollstein ett fint läge men även detta skott rakt på Martin Hansson.

Strax efter hade Stenungsund en frispark som man lyfte in. Det blev en touch fram till Marcus Axelsson som nickade från nära håll men över.

Stenungsund började bäst i den andra halvleken men efter 52 minuter fick Grebbestad ett bra frisparksläge. Daniel Andersson sköt bra och Eric Broman som kom in i mål efter paus klarade men det blev en retur ut till Mikael Albrektsson som inte kom helt rätt till bollen men ändå fick iväg ett skott i stolpens utsida.

Grebbestad jämnade ut spelet igen för att i mitten av halvleken blev det återigen lite mer Stenungsund och man hade ett par nickar som inte oroade allt för mycket.

Stenungsunds Philip Hofenström var visserligen på väg igenom en gång med men Martin Hansson var alert och kom ut fint och snöt bollen innan det hann bli farligt.

Philip Hofenström fick även ett bra skottläge som Martin Hansson klarade fint.

Detta hände i mitten av andra halvlek men sedan var det helt jämt fram till det gått 90 minuter och detta skedde utan fler målchanser.

Nu väntade 2 x 15 minuters förlängning.

Förlängning hann bara gå i två minuter innan det som skulle bli segermålet kom. Stenungsund kom med en boll på djupet lite till vänster och man kom till ett skottläge och skottet gick mot det bortre hörnet. Martin Hansson slängde sig men nådde inte bollen som då hamnade hos Mattias Larsson som fick öppet mål och satte 0-1.

Grebbestad såg nu lite tröttkörda ut men efter 100 minuter fick Daniel Andersson på ett bra skott som gick via en försvarare och så när ställt målvakten men bollen smet på utsidan stolpen och Grebbestad fick en hörna.

Lite senare tog sig Philip Hofenström allt för lätt förbi Grebbestadsförsvaret och fick ett jätteläge att avgöra matchen men skottet missades och gick klart utanför.

I öppningen av andra förlängningskvarten hade Stenungsund två fina inspel som Grebbestad med möda klarade sig undan på.

Runt 110 spelade minuter hade Grebbestad en mycket bra period och kunde sånär kvittera. Första fick Mattias Svensson ett bra läge på frispark men sköt rakt i murenm.

Men direkt efter rullade Grebbestad snyggt ut Stenungsund och Markus Svensson hittade Felix Kristoffersson som sköt i ribbans underkant. Och på returen nickade Anton Henriksson och målvakten tippade till en hörna.

– Vi gör en bra match och skapar en hel del lägen. Två bollar i stolpen och en i ribban bla som var värt ett mål. Kändes som vi inte riktigt var alerta i inledningen av förlängning när dom satte 0-1 vilket kändes lite onödigt. Vi kunde fått med oss ett bättre resultat men vi får vara nöjda med att vi gör en bra match. Vi ligger bra till spelmässigt mot de div 3-lag vi nu har mött, sa tränaren Mikael Mattsson.

Bäst i Grebbestad var Felix Norén, Ulrik Karnström och Tobias Carlsson.

Lite tidsuppgifter för statistiksidan där minuterna bara finns upp till 99 minuter:
Byten:
106 min: Daniel Andersson, ut – Joshua Öster, in
113 min: Naweed Ashairi, ut – Mikael Albrektsson, in
114 min Mikael Albrektsson, ut – Naweed Ashairi, ut
116 min: Naweed Ashairi, ut – Mikael Albrektsson, in
117 min Mikael Albrektsson, ut – Naweed Ashairi, ut
120 min: Naweed Ashairi, ut – Mikael Albrektsson, in
117 min Tobias Carlsson, ut – Daniel Andersson, ut

Seriefavoriten Stenungsund på besök i morgon

Slut, 1-0 till Åmål.

Igår 14:00