Grebbestadseger efter imponerande spel mot Viken

Grebbestad vann med fina 4-1 (3-0) mot tabellfemman Viken som före matchen stod på samma poäng som Grebbestad. Dessutom blev Grebbestad berövade på två solklara straffar. Segern tog upp Grebbestad på en tillfällig (?) andraplats.

Bilder i gamla galleriet

Men kanske det kunde gått annorlunda i matchen om Viken utnyttjade sitt friläge efter fem minuters spel?

Martin Kallin slog en felpassning och Christian Rahm kunde bryta. Sedan tog sig Christian Rahm lätt förbi Ulrik Karnström innan han passade fram till Patrik Nilsson som kom fri men rullade bollen utanför.

Men annars handlade det mesta om Grebbestad spelmässigt och man gjorde rakt igenom en utmärkt match.

Efter 16 minuter kom Grebbestads ledningsmål. Det blev tilltrasslat efter ett bra anfall innan Daniel Andersson kunde få iväg ett skott som styrdes in av Naweed Ashairi.

Två minuter senare sparkades Anton Henriksson ner i straffområdet men domaren missade den solklara straffen.

Efter 21 minuter fick Viken en frispark i bra läge men skottet från Andreas ljung gick över utan att oroa.

I stället kom 0-2 minuten senare. Naweed Ashairi fick en bra boll ut på högerkanten och hans inlägg blev perfekt till Joshua Öster som nickade in bollen från nära håll.

Efter 26 minuter var det nära igen. Felix Kristoffersson slog en fin stickare till Naweed Ashairi men hemmamålvakten Jonny Ranttila gjorde en fin utrusning och knep bollen.

Grebbestad fortsatte att rulla fint och efter en halvtimme hittade Anton Henriksson Felix Norén och Felix ökade på till 0-3 med ett vänsterskott via stolpen.

Efter 37 minuter lyfte Markus Svensson in en frispark som Danielel Andersson nicktouchade bollen i stolpen och på returen var Anton Henriksson först men bollen kom snabbt på Anton som inte hann reagera och bollen gick utanför.

Viken var minuten efter mycket nära en reducering när Christian Rahm fick på ett härligt långskott men bollen träffade ribban, rakt ner på mållinjen (?) och studsade ut.

Andra halvlek öppnades med en härlig kontring för Grebbestad där man kom fyra man mot två men sista passningen blev lite för djup och chansen försvann.

I paus bytte Viken in förre Strömstadsspelaren Thomas Sääv som provade ett skott i halvdålig vinkel när han inte hade med sig någon spelare. Martin Hansson tippade bollen med vissa besvär till en hörna.

Efter 57 minuter hade Viken ett långt bra anfall som avslutades med ett bra skott av Linus Fritzon som Martin Kallin styrde till hörna. Även hörnan blev farlig då Thomas Sääv fick fritt läge men nickade över.

Efter en timmes spel slarvade Vikens försvar och Naweed Ashairi fick bollen till skänks. Hans spelade in bollen till John Ekström men Vikens Joakim Saarikoski svarade för en strålande brytning och räddade Viken från ett givet baklängesmål.

Efter 74 minuter kom Naweed Ashairi in i
strafforådet där han revs ner av mittbacken Jimmy Lundberg. Jimmy fick varning men av någon anledning flyttade domaren ut det hela till en frispark för Grebbestad, märkligt.

Strax efter fick Viken ett bra frisparksläge igen och nu sköt Bashar Al-Abuhalje mot första krysset. Skottet var hyfsat men hade gått över men Martin Hansson tog inga risker och tippade över bollen.

Efter 77 minuter ökade Grebbestad på till 0-4. Daniel Andersson stod för ett fint förararbete innan han serverade John Ekström en bra passning och fri gjorde John inget misstag då han fint lyfte in bollen i mål.

Strax efter fick Naweed Ashairi en bra löpboll och Vikens försvar agerade mycket passivt och lät bli att jaga hem. Alla utom Joakim Saarikoski vill säga som i sista stund svarade för en fin brytning.

Med bara tre minuter kvar att spela kunde Viken reducera. Bashar Al-Abuhalje slog ett fint inspel som hittade Thomas Sääv som från nära håll satte 1-4.

Med minuten kvar att spel var det nära nytt mål för Grebbestad. Inhopparen Christian Mattsson slog ett perfekt inlägg till Viktor Hagerman, även han inhoppare. Viktor språngskallade fint men nicken gick stolpe ut.

– Vi gör en riktigt bra match. Vi slarvade lite i början och bjöd dom bla på ett friläge. Men annars kändes det som vi var mycket bättre än dom och vi gjorde en fin laginsats och snygga mål. Stort plus till alla för en fin insats, sa Mikael Mattsson.

6-0 för GIF mot Viken, uppdaterad

Slut, 1-0 till Åmål.