Svarteborg vände och vann med 3-1 mot Grebbesatad

Grebbestad ledde i paus efter ett fantastiskt fint mål Mattias Svensson men i den andra halvleken kunde Svarteborg vända och vinna efter tre raka mål.

Bilder i gamla galleriet

Grebbestad var det bättre laget under första 45 minuterna och öppnade också med två fina lägen tidigt.

Först var det Mattias Svensson som fick ett bra skottläge sedan Anton Henriksson skarvat fram bollen men skottet gick över.

Minuten efter (5:e) kom nästa läge. Efter fint samspel fick Mattias Svensson nytt läge men skottet totalmissades och blev i stället en bra lyra till Felix Kristoffersson men inte heller han fick ordning på skottet utan missade i princip bollen.

Svarteborgs Kosta Mirich fick sedan nästa läge i matchen efter 6 minuter. Han fick på ett bra skott på volley men Martin Hansson räddade utmärkt och kunde tippa bollen till en hörna.

Efter 25 minuter fick Svarteborg ett bra nickläge men nicken gick rakt på Martin Hansson. Martin Hade en ganska lugn första halvlek men jobba lite ut i sin 16-metare för att bryta omställningar från Svarteborg.

I den 27:e minuten tog ledningen. Man lyfte fram en boll mot Felix Norén men Svarteborgs försvar nickade undan bollen i en hög lyra. Bollen hamnade hos Mattias Svensson som fick på en fantastisk volley helt utan chans för Svarteborgs målvakt.

Två minuter senare fick Svarteborgs Martin Johansson ett bra skottläge efter en hörna men skottet smet utanför.

I näst sista minuten fick Grebbestad en frispark i bra läge men skottet från Mattias Svensson gick över.

Rättvis ledning i paus och det kändes som Grebbestad hade bra kontroll på Svarteborg vars långbollar oftast blev för långa i medvinden som man hade.

Men i andra halvlek fick Svarteborg bättre utdelning på alla sin långbollar mot forwards när bollen i stället stannade upp något i vinden.

Just på en sådan långboll i den 54:e minuten kom också kvitteringen. Martin Hansson tvekade att gå ut vilket han nog borde ha gjort. Försvaret agerade då passivt och Kosta Mirich kunde trycka in 1-1 från nära håll.

Nya långbollar gav snabbe nyförvärvet Ibrahim Tahini ett läge efter 57 minuter. Men hans skott/inlägg smet tätt utanför bortre stolpen.

Ibrahim Tahini var ganska osynlig i första halvlek men var helt plötsligt hetare när han fick lite bättre bollar att jobba med och efter en timmes spel tog han emot en ny långboll och drog på en cykelspark, stolpe ut.

Men i samma minut kom ännu en långboll och nu fick Ibrahim Tahini på ett mycket fint skott som satt fint vid den bortre stolpen, 2-1 för Svarteborg.

Efter 66 minuter sköt Daniel Andersson ett skott som Svarteborgs målvakt inte kunde hålla. Anton Henriksson fick ett kanonläge på retur men sköt utanför.

Minuten senare slog Anton Henriksson ett bra inspel vid första stolpen men Mattias Svensson var steget för sen.

Efter 71 minuter kom nästa kalldusch för Grebbestad. Samir Fehric fick bollen på mitten, tog några steg fram och drog på ett kanonskott till 3-1.

Efter detta mål blev det bättre fart på Grebbestad som tog över spelet igen men man hade svårt att skapa riktigt bra chanser.

Med kvarten kvart att spela drog Ibrahim Tahini på sig sin andra varning och fick lämna matchen.

Felix Kristoffersson hade ett par lägen från nära håll men det blev tama avslut och enkla räddningar.

Bästa chansen hade nog Daniel Andersson med ett skott i ribban från snäv vinkel, via målvaktens händer.

– Vi gör en bra första halvlek, men släpper ett dåligt mål tidigt. Målet gav dom energi och vi tappade det mesta av vårt spel. Vi tryckte på slutet men fick bara halvchanser, sa Mikael Mattsson

Svarteborg vann rättvist som det kändes och man hade kanske planens bäste spelare i Martin Johanson. Men ett stort minus på honom då han felaktigt gav sig på Mikael Albrektsson verbalt i slutsekunderna efter en duell med hemmamålvakten som Mikael vann klockrent.

Gustav Henriksson 14-årig debutant i truppen. Grebbestad vann toppmötet mot Svarteborg - update DM mot Svarteborg i morgon

Är truppen mer eller mindre klar för GIF nu?

2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
2019-03-30 13:00