Tung hemmaförlust mot Skärhamn

Grebbestad förde spelet. Skärhamn vann med matchens enda mål inspelat i den andra halvleken. Det är inte alltid det är rättvist.

Bilder i gamla galleriet

Det är inte alltid det är rättvist. Det är väl det som också är tjusningen med spelet även om det är tungt att vara på den förlorande sidan.

Skärhamn rivstartade i matchen med ett bra anfall där man tog sig fram till avslut genom Jorge König som Grebbestadsförsvaret kunde täcka undan till hörna. Bra start av Skärhamn men detta var i stort sett det enda riktigt konstruktiva dom hade i hela matchen.

Backlinjen rensade allt som oftast bara till inkast mittfältet dribblade ofta till man blev av med bollen eller slog omöjliga passningar. Duktige Jorge König fick inte många bra bollar att jobba med i anfallsväg.

Och efter bara tre minuters spel stod det klart att Skärhamn kommit till Grebbestad för att kriga och gneta till sig poäng då man backade hem med hela laget och lagets forwards gick inte på Grebbestadsspelarna förrän dessa kommit till mittlinjen. Till viss del kanske taktiken berodde på värmen och till viss del har man säkert fått rapporter om Grebbestads spel.

Grebbestad hade det mesta bollinnehavet och försökte ta sig igenom Skärhamns mur men även här kanske det var värmen som gjorde att man inte orkade ta löpningarna för att luckra upp försvarsmuren?

Efter tolv minuter slog Markus Svensson en bra boll på djupet till Mattias Svensson men Skärhamns målvakt Erik Olsson tajmade utrusningen bra och kom precis före och fick bort bollen men inte bättre än att Daniel Andersson snappade upp andrabollen. Daniel vände snabbt runt och försökte lobba in bollen men Erik Olsson hann backa in tillräckligt för att kunna tippa bollen till hörna.

Två minuter senare fick Skärhamns Jorge König ett läge efter en miss i Grebbestadsförsvaret men i sista stund kunde Ulrik Karnström täcka skottet.

Efter 26 minuter var det nära ledningen för Grebbestad. Men kanske var det mest rättvist att bollen inte gick i mål då Grebbestad fick bollen sedan Skärhamn rensat bort bollen på domaren. Bollen hamnade hos Mattias Svensson som fick på ett härligt skruva skott utan chans för Erik Olsson men skottet gick i stolpen.

Strax efter tog sig Daniel Andersson in i straffområdet och sköt men han fick dålig fart på bollen och Erik Olsson räddade enkelt.

Men Erik Olssons nästa räddning var svårare. Markus Svensson hittade Felix Norén med en bra passning och i fritt läge avslutade Felix men Erik Olsson räddade fint med en fotparad och försvaret kunde sedan ta bort returen.

Skärhamn kom lite högre upp i planen inledningsvis i andra halvlek men första chansen fick Grebbestad med ett tungt skott efter 54 minuter. Erik Olsson klarade igen och återigen var Skärhamn först på returen och rensade bort denna.

Efter 57 minuter kom matchens enda mål. Skärhamn fick en till synes billig frispark vid mittlinjen och Markus Svensson som orsakade frisparken var allt annat än nöjd med domslutet. Hur som helst lyfte Skärhamn fram folk. Frisparken lyftes in och nickades fram till Johannes Kristiansson som satte 0-1.

– Helt horribelt. Han var två meter offside menade Grebbestadssupportern Benny Svensson som stod bra till.

Var det nu offside borde det nog inte varit med två meter för då borde inte assisterande domare ha missat detta men visst kan det varit offside. Själv stod jag allt för långt bort för att kunna se detta.

Strax efter ledningsmålet provade Mattias Svensson med ett skott utifrån. Efter en touch gick bollen halvmetern utanför till en hörna för Grebbestad.

Efter ytterligare ett par minuter fick Skärhamns Rasmus Bäversjö ett bra skottläge som Martin Hansson räddade. S

kärhamn backade nu allt mer hem igen och gick enbart in för att försvare ledningen. Efter en frispark som lyftes in nickade Mikael Albrektsson mot bortre stolpen där Anton Henriksson kom men aningens för sent.

Med kvarten kvar var det mycket nära en kvittering. Mattias Svensson samarbetade med Anton Henriksson och Mattias tog sig i läge och drog på en snabb tåpaj i ribban och över.

Men trots stort övertag för Grebbestad hände det sedan inte så mycket under en period.

Inte förrän gästernas Oscar Kjellström fick spel och sprang ner tre Grebbestadsspelare, utan att titta på boll, innan domaren äntligen blåste. Det blev Oscars andra varning i matchen och han fick nu lämna planen.

I 91:a minuten nickade Mikael Albrektsson över målvakten men en försvarare kunde rensa undan precis före mållinjen.

Och nästan direkt efter hade Felix Kristoffersson ett tungt skott som Erik Olsson räddade bra och Skärhamn kunde hålla undan och vinna med matchens enda mål.

– Vi hade inget flyt idag. Vi dominerade kraftigt spel och chansmässigt så det var en tung förlust, sa Mikael Mattsson.

Bäst i Grebbestad var Markus Svensson.

Skärhamn som kommer från trean var en stor besvikelse och hade ingen tendens till eget spel i matchen. Men trots detta kunde inte Grebbestad ta poäng denna heta eftermiddag i Grebbestad.

DM-match på måndag – Skärhamn-Grebbestad

Happy Valentine på er alla !!

I förrgår 13:00

FC TROLLHÄTTAN