Tipset: Få näring från luften……

Alltså Allan Edwalls tolkning av drängen Carlsson i Strindbergs Hemsöborna måste vara bland det bästa som har gjorts i svensk filmhistoria. En underbar karaktär som sprider lika mycket klassiska citat omkring sig som det sprids dynga på åkrarna. Och fastän han stöter på patrull när han kommer med sina nya idéer kring hur man ska bedriva ett jordbruk, så är han så trygg och självgod att det gränsar till arrogans. Dock så bidrar ju hans initiativförmåga och nytänkande till att gården och familjen Flod kommer på välbestånd. Ungefär samma välbestånd som Ni som följer dessa rekar erhåller.
Vad faan har det här med betting att göra då? Inte ett skit! Men en sak kan jag lova er och det är att 2.21 ggr insatsen på att IFK Lane tar poäng mot ED på Fredag är ett förbannat bra överodds. Och ….. ett löfte, är ett löfte.

Det absolut sämsta som kan hända i ett seriespel är att bli störd av onödiga element - typ DM. När man sedan lyckas med bedriften att skada sin viktigaste spelare Pontus Johanesson, utburen på bår, då är det raka vägen till närmaste järnhandel och inhandla repet direkt. Ett Ed som precis kommit upp på nio efter käftsmällen i Grebbestad (7-0), och hittat tillbaka till vinnarspåret mot Skärhamn borta (0-4). Alla fyra av Almir Adzic. Matchen var emellertid mållös i 60 minuter, mot ett Skärhamn som svettas ångest och osäkerhet efter 195 mållösa minuter på hemmaplan. Djungeltrummorna säger dock att det var Pontus som var lekledare under dom 90 minuter som utspelades på Tjörn. Men nu är han alltså indisponibel. Ock, ock, ock - schack matt. Ni vet hur det gick för Ed förra våren när Almir inte var med…3 poäng på 12matcher!! Jag hoppas Ed plockar fram närmaste fältskär och ställer saken tillrätta - fort.

IFK Lane gav bort 2 viktiga poäng till Kungshamn i ren nonchalans, 3-1 ledning och flertalet chanser till 4-1, förbyttes till 3-3 innan domaren satte tvärflöjten till läpparna för sista gången. Tungt. Men Lane har ett helt annat lag i år, och Mattias Pettersson-Pohl förfogar över ett manskap, som om man är fulltaliga, kommer hamna topp 5 i årets serie. Till helgens match kommer man utan avbräck, och med stor revanschlusta efter tappet senast.

Jag ser matchen som en 50/50 match och när man då erbjuds 2.21 på en halvgardering, och 3.90 på raka 2:an prisar man högre makter, och skänker en tiondel av överskottet till Film i väst. Vilket skulle dubbla deras budget för 2012.
/ "Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade etthöganäskrus i en svångrem om halsen."

Happy Valentine på er alla !!

I förrgår 13:00

FC TROLLHÄTTAN