Tipset: En fjärdedel avverkat…

Nu är snart en fjärdedel av årets serie avverkad. Vad drar vi för slutsatser av resultaten hittills? Eller som den gode Aristoteles sa: "Det viktiga är inte att veta vad som har hänt och varför, utan vad som kommer hända härnäst."

Om vi börjar nerifrån:

Högsäter - Kommer fortsätta att förlora. Jag har redan sågat laget tillräckligt, så……….hej då!

Svarteborg/Dingle - Fick en gratis 3:a mot Lane, men har annars varit med i varje match men ändå inte räckt till. Kommer att få problem att överleva. Bör dock inte underskattas med sitt raka spel.

Skärhamn - Sex mål på fem matcher. Skärhamn har oerhört svårt att göra mål. Hamnar ofta djupt i plan med mycket spelare och har svårt att skapa målchanser. Löser man inte detta kommer man få svårt att skapa poäng med. Runt nedre strecket.

Kungshamn - Djävlar vad jag är orolig för Kungshamn. Har inget eget spel, förlitar sig på en spelare( Luvenberg), som kommer lämna klubben till sommaren. Lämnar klubben serien till hösten? Nej, tror inte det.

Vallen - Tappade hela sin backlinje inför säsongen. Plus Patrik Larsson. Bra grundstomme som tar poäng mot botten men som inte är redo för topplagen. 6-7:a?

Lane - Min gode vän PP har ett bättre lag i år än förra året, men har problem med uppslutningen på matcherna. Tillgång till alla = topp 5, annars nytt kontrakt. Kolla laguppställning innan spel.

Ed - Precis som ifjol så är laget ömsom vin, ömsom vatten. 0-7 varvas med 4-0 så det blir väl något mittemellan i år med. Spelvärde mot topplagen.

Viken - Har fått lite mer än man förtjänar. Flyt i båda dalslandsderbyna. Men tar poäng och det är ju dom som räknas. Mitten.

UIS - Minst insläppta mål av alla. Det brukar betala sig. Nykomling som klarar kontraktet, räcker dock inte till toppen. Bra X-spel, varje gång.

Stångenäs - Sven Erik Olsson har fått en tuff start. Har svårt att avgöra matcherna. Dock ett stabilt lag som om dom vinner i Uddevalla i nästa omgång har möjlighet att etablera sig i toppen med två möten mot Högsäter och Svarteborg.

Grebbestad - Låg i 5ggr pengarna hos bolagen att vinna serien. Hos Abbe-bet får du inte mer än 2.75 idag. Bästa truppen, men oxå den yngsta. Håller laget hela vägen? Jag tror det.

Åsebro - Leder serien, men har haft ett lätt spelschema. Har nu mött svårare motstånd och då tappat poäng. Kommer vara med, men räcker inte. Starka hemma. 3:a?

Summering: Kommer att sluta ungefär som tabellen ser ut nu. Kungshamn kommer ta några placeringar, liksom Vallen. Åsebro kommer tappa någon placering, det kommer även Viken att göra. I botten kommer vi finna Högsäter, Svarteborg och Skärhamn. Vinner gör Stångenäs eller Grebbestad. Troligtvis Grebbestad.
/ På återseende 6 Oktober

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
I förrgår 18:45