Grebbestad utklassade Ed, 7-0

Grebbestad tog sig upp p en andra plats i tabellen efter otroliga 7-0 hemma p Siljevi mot Ed. Ed hngde helt enkelt inte med Grebbestads passningstempo och snabba omstllningar.

(Stora kortet: Grebbestads mlskyttar: Markus Svensson, Mattias Svensson (2), Felix Kristoffersson (2), Felix Norn och Daniel Andersson)

Bilder i gamla galleriet

Frsta halvlek var det bsta Grebbestad presterat s hr lngt in i serien. Den gngna veckans klagoml p planens beskaffenhet p hemsidans forum sg man inget av. All nederbrd hade gjort att planen nu brjar ta sig och Grebbestad kunde spela ut p ett hrligt stt.

Frsta halvlek pminde lite om frra hemmamatchen mot Kungshamn d Grebbestad spelade mycket bra i frsta halvlek. Den stora skillnaden var nu att man fick utdelning p sina mlchanser.

Grebbestad fick en bra start med 1-0 redan i den nionde minuten. Felix Norn fick en bra boll p sin vnsterkant och d tv Edspelare kolliderade och fll till marken fick Felix fri vg ner mot ml frn sidan. Felix tog sig in mot ml och skt ett skott som mlvakten David Leander klarade men inte kunde hlla och d dk Felix Kristoffersson upp och slog in ledningsmlet.

Och bara fyra minuter senare kom nsta ml efter fint Grebbestadsspel. Markus Svensson hittade brodern Mattias Svensson som kom fre den utrusande mlvakten som fick ta det lugnt fr att inte flla Mattias. Men Mattias tog sig frbi och fick ngot snv vinkel men kunde nd behrskat rulla in 2-0.

Efter 17 minuter stack Ed upp fr frsta gngen i matchen. Man fick en hrna som var hrt intskruvad. Martin Hansson boxade ut den men den hamnade hos en ny Edspelare som skt bra men vid ena stolpen stod en Grebbestadsspelare bra placerad och kunde f bort bollen.

I den 20:e minuten fick vi se ett fantastiskt fint Grebbestadsanfall. Mattias Svensson slog en underbar krossboll till Felix Kristoffersson som bra skottlge men i stllet passade till Daniel Andersson som fick ppet ml. Men Daniel lyckades pricka stolpen och med nsta lika bra lge p returen trodde man p ml men Eds mlvakt David Leander jobbade sig tillbaka och lyckades rdda till hrna.

ven hrnan blev farlig. Anton Henriksson nickade in till Felix Norn som skt frn nra hll men mlvakten eller en frsvarare lyckades tcka bollen till en ny hrna.

Strax efter mitten av halvleken fick Ed ett par chanser. Frst var det Almir Aldzic som skt ett bra skott som Martin Hansson rddade med en fotparad.

Grebbestads snabba omstllningar firade matchen igenom triumfer. Efter 26 minuter fljde mittbacken Martin Kallin med upp. Daniel Andersson utmanade med bollen och vntade och vntade innan han slppte bra p Martin Kallin men Eds frsvar kunde blocka skottet.

Eds nsta chans kom frn Pontus Johannesson och skottet touchade en Grebbestadsspelare och smet ttt utanfr men det kndes som Martin Hansson hade full kontroll p bollbanan.

Efter 29 minuter fick Grebbestad en ny bra chans att ka p nr Markus Svensson kom i fint lge men valde att passa och Ed kunde bryta.

Tv minuter senare fick Anton Henriksson chansen men skottet klarades av David Leander.

Men minuten senare, efter 332 minuter, slog Markus Svensson en boll till Mattias Svensson som sprang ifrn Eds frsvar och skt 3-0 fr Grebbestad.

Tv minuter senare spelade Felix Norn in till Mattias Svensson som hittade Felix Kristoffersson som satte 4-0 fr Grebbestad mot Eds uppgivna frsvar.

4-0 mot Ed som normalt sett alltid r mycket svrspelade och detta var bara brjan.

Vad tycker Res-Bengan om 4-0 i paus mot Ed? Det var det bsta jag sett p mycket lnga av Grebbestad. Fast det kunde ha varit nnu mer ml men man fr vara tacksam fr de fyra som kommit.

Andra halvlek startade som den frsta, med Grebbestadsml efter nio spelade minuter. Mattias Svensson tackade fr passningarna frn Markus Svensson vid sina ml genom att denna gng klacka fram bollen till Markus som fick p en hrlig vnsterprla upp i nttaket till 5-0.

Strax efter fick Ed chansen att reducera sedan ett inspel tagit p handen p Ulrik Karnstrm och domaren blst straff. Men detta var inte Eds dag och lagkaptenen Mattias Noaksson skt utanfr.

Andra halvlek blev annars ngot avslagen och Grebbestad anfll inte med samma frenesi som under frsta halvlek men man gjorde nd tre ml. Starkt!

Och Ed frskte s gott dom kunde men det var sllan riktigt heta chanser man fick. Almir Aldzic fick ett bra nicklge men nickade utanfr.

Efter 66 minuter kom 6-0. Felix Kristoffersson hittade Daniel Andersson som fick ppet lge d Ed inte alls hngde med och med ett distinkt skott satt bollen i det bortre hrnet.

Felix Norn kom fri efter 76 minuter men David Leander var fljsam och kunde rdda. Men bara sekunder senare fick Felix Norn ett nytt frilge och nu satte han 7-0 fr Grebbestad. 7-0!

Grebbestad skapade ett par fina chanser till och den bsta fick Tobias Carlsson. Mattias Svensson skt ett skott som David Leander slppte retur p med p returen frn Tobias Carlsson svarade David Leander fr en strlande rddning.

Det var en riktigt bra match frn vr sida. Vi tog tag i det redan frn start. Vi fick ett ledningsml redan efter nio minuter och sedan rullade det p rejlt. Dom hade vl bara lite hrnor och s missade dom en straff. Stort plus till hela laget efter denna insatts, bermmare trnaren Mikael Mattsson.

GIF-Eds FF 7-0 Seriesegern nra efter 2-0 mot ED - update Dalslandslag fr Grebbestad igen nr Ed kommer p besk

Kul med tv engagerade kommentatorer igr. Bra jobbat Abbe och Mussla :-)

Distriktsmsterskap
Igår 19:00