Grebbestad utklassade Ed, 7-0

Grebbestad tog sig upp på en andra plats i tabellen efter otroliga 7-0 hemma på Siljevi mot Ed. Ed hängde helt enkelt inte med Grebbestads passningstempo och snabba omställningar.

(Stora kortet: Grebbestads målskyttar: Markus Svensson, Mattias Svensson (2), Felix Kristoffersson (2), Felix Norén och Daniel Andersson)

Bilder i gamla galleriet

Första halvlek var det bästa Grebbestad presterat så här långt in i serien. Den gångna veckans klagomål på planens beskaffenhet på hemsidans forum såg man inget av. All nederbörd hade gjort att planen nu börjar ta sig och Grebbestad kunde spela ut på ett härligt sätt.

Första halvlek påminde lite om förra hemmamatchen mot Kungshamn då Grebbestad spelade mycket bra i första halvlek. Den stora skillnaden var nu att man fick utdelning på sina målchanser.

Grebbestad fick en bra start med 1-0 redan i den nionde minuten. Felix Norén fick en bra boll på sin vänsterkant och då två Edspelare kolliderade och föll till marken fick Felix fri väg ner mot mål från sidan. Felix tog sig in mot mål och sköt ett skott som målvakten David Leander klarade men inte kunde hålla och då dök Felix Kristoffersson upp och slog in ledningsmålet.

Och bara fyra minuter senare kom nästa mål efter fint Grebbestadsspel. Markus Svensson hittade brodern Mattias Svensson som kom före den utrusande målvakten som fick ta det lugnt för att inte fälla Mattias. Men Mattias tog sig förbi och fick något snäv vinkel men kunde ändå behärskat rulla in 2-0.

Efter 17 minuter stack Ed upp för första gången i matchen. Man fick en hörna som var hårt inåtskruvad. Martin Hansson boxade ut den men den hamnade hos en ny Edspelare som sköt bra men vid ena stolpen stod en Grebbestadsspelare bra placerad och kunde få bort bollen.

I den 20:e minuten fick vi se ett fantastiskt fint Grebbestadsanfall. Mattias Svensson slog en underbar krossboll till Felix Kristoffersson som bra skottläge men i stället passade till Daniel Andersson som fick öppet mål. Men Daniel lyckades pricka stolpen och med nästa lika bra läge på returen trodde man på mål men Eds målvakt David Leander jobbade sig tillbaka och lyckades rädda till hörna.

Även hörnan blev farlig. Anton Henriksson nickade in till Felix Norén som sköt från nära håll men målvakten eller en försvarare lyckades täcka bollen till en ny hörna.

Strax efter mitten av halvleken fick Ed ett par chanser. Först var det Almir Aldzic som sköt ett bra skott som Martin Hansson räddade med en fotparad.

Grebbestads snabba omställningar firade matchen igenom triumfer. Efter 26 minuter följde mittbacken Martin Kallin med upp. Daniel Andersson utmanade med bollen och väntade och väntade innan han släppte bra på Martin Kallin men Eds försvar kunde blocka skottet.

Eds nästa chans kom från Pontus Johannesson och skottet touchade en Grebbestadsspelare och smet tätt utanför men det kändes som Martin Hansson hade full kontroll på bollbanan.

Efter 29 minuter fick Grebbestad en ny bra chans att öka på när Markus Svensson kom i fint läge men valde att passa och Ed kunde bryta.

Två minuter senare fick Anton Henriksson chansen men skottet klarades av David Leander.

Men minuten senare, efter 332 minuter, slog Markus Svensson en boll till Mattias Svensson som sprang ifrån Eds försvar och sköt 3-0 för Grebbestad.

Två minuter senare spelade Felix Norén in till Mattias Svensson som hittade Felix Kristoffersson som satte 4-0 för Grebbestad mot Eds uppgivna försvar.

4-0 mot Ed som normalt sett alltid är mycket svårspelade och detta var bara början.

Vad tycker Resö-Bengan om 4-0 i paus mot Ed? Det var det bästa jag sett på mycket länga av Grebbestad. Fast det kunde ha varit ännu mer mål men man får vara tacksam för de fyra som kommit.

Andra halvlek startade som den första, med Grebbestadsmål efter nio spelade minuter. Mattias Svensson tackade för passningarna från Markus Svensson vid sina mål genom att denna gång klacka fram bollen till Markus som fick på en härlig vänsterpärla upp i nättaket till 5-0.

Strax efter fick Ed chansen att reducera sedan ett inspel tagit på handen på Ulrik Karnström och domaren blåst straff. Men detta var inte Eds dag och lagkaptenen Mattias Noaksson sköt utanför.

Andra halvlek blev annars något avslagen och Grebbestad anföll inte med samma frenesi som under första halvlek men man gjorde ändå tre mål. Starkt!

Och Ed försökte så gott dom kunde men det var sällan riktigt heta chanser man fick. Almir Aldzic fick ett bra nickläge men nickade utanför.

Efter 66 minuter kom 6-0. Felix Kristoffersson hittade Daniel Andersson som fick öppet läge då Ed inte alls hängde med och med ett distinkt skott satt bollen i det bortre hörnet.

Felix Norén kom fri efter 76 minuter men David Leander var följsam och kunde rädda. Men bara sekunder senare fick Felix Norén ett nytt friläge och nu satte han 7-0 för Grebbestad. 7-0!

Grebbestad skapade ett par fina chanser till och den bästa fick Tobias Carlsson. Mattias Svensson sköt ett skott som David Leander släppte retur på med på returen från Tobias Carlsson svarade David Leander för en strålande räddning.

– Det var en riktigt bra match från vår sida. Vi tog tag i det redan från start. Vi fick ett ledningsmål redan efter nio minuter och sedan rullade det på rejält. Dom hade väl bara lite hörnor och så missade dom en straff. Stort plus till hela laget efter denna insatts, berömmare tränaren Mikael Mattsson.

GIF-Eds FF 7-0 Seriesegern nära efter 2-0 mot ED - update Dalslandslag för Grebbestad igen när Ed kommer på besök

Happy Valentine på er alla !!

I förrgår 13:00

FC TROLLHÄTTAN