Tipset: Ett jävla tryck….

När fransmännen släppte den senaste atomsprängingen på Moruroa atollen den 27 januari 1996 gick det en (tryck)våg av protester runt om i världen. Jag minns att många förespråkade att man skulle bojkotta bland annat franska viner för att hämnas på grodätarna i väst. Det gjorde naturligtvis inte undertecknad som precis hade introducerats i Systembolagets vackra lokaler, och var nyfiken på det som erbjöds. På Lördag väntas ett liknade tryck som det som utspelades på Moruroa, men nu är spelplatsen Husqvarna arena.

På Lördag kl 14.00 möts Stångenäs AIS och Åsebro IF i ett toppmöte som kommer att betyda mycket för utgången av den här serien. Serieledarna Åsebro har tagit full pott hittills och har börjat serien stabilt. 3-2 mot UIS följdes upp med 5-0 mot Högsäter för att sedan avslutas med 2-1 mot Svarteborg hemma. Segrar som har givit oss bettare härliga polletter i fickan. Men också två segrar som har varit krampaktiga och utan mersmak. Senast mot Svarteborg berättar historieböckerna att bortalaget låg närmast 1-2 i andra halvlek, innan ett försvarsmisstag placerade alla poäng hos hemmalaget. UIS, Högsäter och Svarteborg är en sak - Stångenäs, borta, något helt annat.

Stångenäs har börjat lite svajigt. Två x och en trea placerar dom på 5poäng vilket är minst 4 mindre än beräknat. En säker 2-0 ledning i premiären, förvandlades till 2-2 i 97min!!. Motståndare Ed. Sedan rånades man på 2 poäng hemma mot Skärhamn, 1-1 där. Spel mot ett mål säger dock alla rapporter, och fiskarna från Tjörn rodde gladeligen hem (rundade till och med bockholmen i ren glädjeyra) med 1poäng. Därefter tog man en knapp, men ändå säker, seger mot Lane borta. 2-1 skrevs slutresultatet till och Sven Erik Ohlsson fick lite andrum.
Nu väntar alltså Åsebro hemma, och det tror jag passar SAIS perfekt. En motståndare som kommer med gott självförtroende och en övertro på sin egen förmåga. Man har mött minst sagt svagt motstånd tidigare, lag som inte har alls samma tempo och pregnans i sitt spel som SAIS, dessutom spelas matchen på konstgräs vilket gynnar hemmalaget.
Vi erbjuds alltså 1.65 på en hemmaseger, och det synas med ett glas rött i ena näven och en bajonett i den andra.
/ Napoleon Bonaparte

TACK till alla er som på olika sätt bidrog till en bra ungdomslandskamp i måndags - parkering, entré, bollvärdar, inmarschmaskotar, flaggvärdar, kiosk och övriga.
Svenska Fotbollförbundets ansvariga var jättenöjda med vår insats.
Nu tar vi nya tag inför söndagens match med Sveriges Pojkar 16 mot Turkiet kl. 15.00..

Div I Södra
I förrgår 19:00