#16 Emil Hagneqvist

17-rige Emil Hagneqvist r ny fr ret i Grebbestad. Emil kommer nrmast frn Tanum. Tyvrr har han ftt en tung skada.

Hej och vlkommen till Grebbestad
Emil Hagneqvist: Tack s mycket!

Hur knns det att vara klar fr Grebbestad?
EH: Det knns riktigt bra.

Du tillhrde Tanum i fjol, Var det svrt att vlja en vergng till Grebbestad nr farmarklubbsavtalet mellan Grebbestad och Tanum revs?
EH: Nej, det var faktiskt ganska ltt. Alla mina kompisar som spelade i Tanum gick ju ocks hit och s hade jag kompisar hr sedan tidigare, s det var ganska ltt.

Fem inhopp i Grebbestad i fjol, fyra starter i trningsmatcherna i r, knner du att du r lite nrmare en plats i r?
EH: Jo men det tycker jag fr jag har ftt spela i nstan alla trningsmatcher s det knns bttre.

Du har ju ftt ett tillflligt avbrott i fotbollsspelandet. Slatter i knet och en knoperation, bertta:
EH: Jo jag var tvungen att operera och ta bort en broskkula och jag blir borta i fyra mnader frn fotbollsspelandet.

Har du ngon egen mlsttning fr ret?
EH: Jo, att frska ta en plats i startelvan.

Har du ngot bsta fotbollsminne s hr lngt?
EH: Det r nog min frsta match med Tanums A-lag. Jag gjorde tv ml och en assist.

Vrsta?
EH: Det r nu med den hr skadan.

Bsta spelare du mtt p en plan?
EH: Anton Henriksson

Om du inte spelade fotboll, vilken sport skulle du vilja ha hllit p med d?
EH: Handboll tror jag. Jag spelade lite tidigare men valde sedan fotboll.

Vad gr du mer n att spela fotboll? Arbete/skola, fritid?
EH: Jag lser samhll, idrott och ledarskap p Jan Bauer i Uddevalla.

Bsta resml s hr lngt?
EH: Det r trningslgret som vi nyligen hade i Barcelona.

Favoritlag i fotboll?
EH: Chelsea FC

Emil Hagneqvist Comeback av Emil Hagneqvist Emil och Christoffer lmnar GIF

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger p plats 15 i gjorda ml fr gif genom tiderna.

Sorterar man p bara a-lagsml ligger han 4:a efter J Sderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter ssongen 2017 gjort 75 och str med rets tv pytsar allts p 77. Tredjeplatsen inom rckhll!

Tittar man istllet p ml/match (fr spelar som gjort mer n ett ml) s ligger han tva med ett snitt p 0,77 ml/match. Etta r Bernt med 1,12 ml/match.

Pllana och J Sderlund trea och fyra p 0,71 resp 0,64 ml/match.

Distriktsmsterskap
I förrgår 18:45