Oavgjort mellan UIS och Grebbestad

Uddevalla IS var det något bättre laget spelmässigt men det var relativt få riktigt bra chanser i matchen som slutade 1-1 (1-1).

Bilder i gamla galleriet

Nykomlingen Uddevalla IS spelade positivt med fart och kraft. Något som i och för sig passar Grebbestad lite sämre med det fysiska spelet och till det en inte allt för bra plan. Rimnersvallen har sett bättre ut.

Större delen av matchen var det nykomlingen som var det bättre laget och det var mer spel på Grebbestads planhalvan än tvärtom.

Efter elva minuter var UIS nära ett ledningsmål då Martin Hansson kom på mellanhand vid ett inlägg och UIS kunde nicka bollen mot mål (David Engelbrektsson?) men strax före mållinjen kunde Christian Mattsson rensa undan bollen.

Men i stället var det Grebbestad som tog ledningen. UIS’s målvakt svarade för ett mindre bra uppspel som kunde brytas av Grebbestad och man spelade ut bollen på Felix Norén som tog sig förbi sin backa och slog ett hårt inspel som Felix Kristoffersson skarvade in i mål till 0-1.

Bara några minuter senare slog Markus Svensson in en målvaktsretur i mål men domaren blåste frispark och menade att målvakten hann få på en hand på bollen. Från min vinkel var detta omöjligt att se då målvaktens kropp täckte bollen. Grebbestads protester var små så det var säkert ett riktigt domslut.

Runt 25 minuten så började UIS trycka på bra och Hector Maravilla slog ett inlägg som skruvade sig i stolpen och på returen sköt Johan Sahlin rakt i händerna på Martin Hansson.

Strax efter fick Viktor Eliasson ett skottläge efter en hörna men Martin Hansson var med på noterna och kunde rädda med en fotparad.

Efter en halvtimme kom UIS’s välförtjänta kvittering när Johan Adebahr kunde nicka in 1-1 efter ett inlägg.

Andra halvlek blev ganska lik den första med merparten av spelet på Grebbestads planhalva men Grebbestad fick till några bra kontringar.

Som när UIS slarvade bort bollen efter en kort frispark och Grebbestad ställde om på Felix Kristoffersson som drev på framåt och försökte hitta Mattias Svensson men ett försvarsben kom i mellan.

Två minuter senare vände Grebbestad åter på spelet snabbt och Mattias Svensson fick läget men sköt vid 16-metarn och skottet smet strax utanför.

Några minuter efter dessa chanser för Grebbestad tog sig Hector Maravilla runt på kanten och slog ett bra inlägg på bortre stolpen där David Engelbrektsson dök upp men nicken passerade halvmetern över Grebbestads mål.

Efter dessa chanser skulle det blir tre riktigt bra chanser för ett avgörande i matchen.

Först ut var UIS genom fjolårets Grebbestadsspelare Granit Berischa men hans volley smet tätt utanför efter 65 minuter.

Fyra minuter senare fick Grebbestad Anton Henriksson ett kanonläge sedan UIS försvar missat bollen och Anton fick ett friläge men drog på för fullt och missade målet.

Sista heta chansen kom med kvarten kvar att spela och det var UIS Mattias Niklasson som försökte placera in bollen men Grebbestad målvakt Martin Hansson svarade för en utmärkt räddning.

– Nja, vad ska vi säga? Idag gjorde vi väl inte någon större match. Det blev lite för mycket kamp så vi får vara nöjda med oavgjort idag. Spelmässigt var det inte så bra idag, sa Mikael Mattsson.

Bäst i Grebbestad var mittbacksparet Ulrik Karnström och Martin Kallin.

GIF visar väldigt stark moral

Div I Södra
Igår 16:00