Oavgjort mellan UIS och Grebbestad

Uddevalla IS var det ngot bttre laget spelmssigt men det var relativt f riktigt bra chanser i matchen som slutade 1-1 (1-1).

Bilder i gamla galleriet

Nykomlingen Uddevalla IS spelade positivt med fart och kraft. Ngot som i och fr sig passar Grebbestad lite smre med det fysiska spelet och till det en inte allt fr bra plan. Rimnersvallen har sett bttre ut.

Strre delen av matchen var det nykomlingen som var det bttre laget och det var mer spel p Grebbestads planhalvan n tvrtom.

Efter elva minuter var UIS nra ett ledningsml d Martin Hansson kom p mellanhand vid ett inlgg och UIS kunde nicka bollen mot ml (David Engelbrektsson?) men strax fre mllinjen kunde Christian Mattsson rensa undan bollen.

Men i stllet var det Grebbestad som tog ledningen. UISs mlvakt svarade fr ett mindre bra uppspel som kunde brytas av Grebbestad och man spelade ut bollen p Felix Norn som tog sig frbi sin backa och slog ett hrt inspel som Felix Kristoffersson skarvade in i ml till 0-1.

Bara ngra minuter senare slog Markus Svensson in en mlvaktsretur i ml men domaren blste frispark och menade att mlvakten hann f p en hand p bollen. Frn min vinkel var detta omjligt att se d mlvaktens kropp tckte bollen. Grebbestads protester var sm s det var skert ett riktigt domslut.

Runt 25 minuten s brjade UIS trycka p bra och Hector Maravilla slog ett inlgg som skruvade sig i stolpen och p returen skt Johan Sahlin rakt i hnderna p Martin Hansson.

Strax efter fick Viktor Eliasson ett skottlge efter en hrna men Martin Hansson var med p noterna och kunde rdda med en fotparad.

Efter en halvtimme kom UISs vlfrtjnta kvittering nr Johan Adebahr kunde nicka in 1-1 efter ett inlgg.

Andra halvlek blev ganska lik den frsta med merparten av spelet p Grebbestads planhalva men Grebbestad fick till ngra bra kontringar.

Som nr UIS slarvade bort bollen efter en kort frispark och Grebbestad stllde om p Felix Kristoffersson som drev p framt och frskte hitta Mattias Svensson men ett frsvarsben kom i mellan.

Tv minuter senare vnde Grebbestad ter p spelet snabbt och Mattias Svensson fick lget men skt vid 16-metarn och skottet smet strax utanfr.

Ngra minuter efter dessa chanser fr Grebbestad tog sig Hector Maravilla runt p kanten och slog ett bra inlgg p bortre stolpen dr David Engelbrektsson dk upp men nicken passerade halvmetern ver Grebbestads ml.

Efter dessa chanser skulle det blir tre riktigt bra chanser fr ett avgrande i matchen.

Frst ut var UIS genom fjolrets Grebbestadsspelare Granit Berischa men hans volley smet ttt utanfr efter 65 minuter.

Fyra minuter senare fick Grebbestad Anton Henriksson ett kanonlge sedan UIS frsvar missat bollen och Anton fick ett frilge men drog p fr fullt och missade mlet.

Sista heta chansen kom med kvarten kvar att spela och det var UIS Mattias Niklasson som frskte placera in bollen men Grebbestad mlvakt Martin Hansson svarade fr en utmrkt rddning.

Nja, vad ska vi sga? Idag gjorde vi vl inte ngon strre match. Det blev lite fr mycket kamp s vi fr vara njda med oavgjort idag. Spelmssigt var det inte s bra idag, sa Mikael Mattsson.

Bst i Grebbestad var mittbacksparet Ulrik Karnstrm och Martin Kallin.

Grattis till DM-final mot IFK Uddevalla efter seger 1-0 mot Stenungsunds IF i kvllens semifinal !!

Distriktsmsterskap
Idag 18:45