Tipset: Upp som en sol…..

Jag fick gnugga mig i ögonen två gånger när jag skummade igenom oddssättningen för nästa omgång i division 4 bohuslän/dalsland. 2 gånger pengarna på att Åsebro kör över Svarteborg/Dingle på hemmaplan Rudevi IP, är ett överodds så att det sjunger i kyrkklockorna, och något av det vackraste jag har läst sedan jag konfirmerade mig.

Naturligtvis grundar sig detta faktum på att S/D sprattlade till i förra omgången och slog tillbaka IFK Lane med hela 5-0 hemma på vackra skogsvallen i Dingle. Vad det matchresultatet inte berättar är att Lane kom till matchen med 7!! man borta från premiären. På elitnivå är ett sådant bortfall tungt, på div 4 nivå nästan omöjligt att hantera, bredden finns helt enkelt inte. Lägg därtill en tidig utvisning på lagets bäste spelare, och en missad straff vid ställningen 2-0, och ni förstår att siktet redan var inställt på kvällsmatchen på Laneloge. Svarteborg då, jo dom 37 personer som bevittnade tillställningen, varav hälften i körbart skick, fick se ett hemmalag som spelar långt, långt och långt. Kunnandet finns inte för någon annan fotboll, och det skulle förvåna mig mycket om taktiken kommer att hålla i längden.
För att citera Svarteborgs tränare Rickard Maisa ” – Vi kanske saknar en del kreativitet idag”
jag är orolig för Svarteborgs del att det citatet kommer att synas även framöver.

Åsebro behövde inte förta sig i förra omgången 0-5 mot Högsäter var helt enligt lagar och förordningar, och Peter Svensson kunde promenera hem med 3 sköna poäng och visa upp för styrelseordförande i föreningen. Åsebro är ett lag för den övre halvan av tabellen, och kommer att ta många värdefulla poäng hemma på Rudevi IP, där man är tunga att möta. Till helgens möte får man dessutom tillbaka Adam Olsen. Plus. Nu har man befäst förstaplatsen i tabellen och kommer befinna sig där även när man vaknar på söndag morgon, och det känns ju bra mycket bättre när huvudet bankar.

Häng med och dubbla insatsen när Åsebro smällvinner på lördag.

/ Drillo

GIF visar väldigt stark moral

Div I Södra
Igår 16:00