Stångenäs vann mot Grebbestad - uppdaterad

Efter nio raka vinster blev det förlust för Grebbestad i den tionde när Stångenäs vann hemma med 3-2 (1-2).

Sett till de tidigare träningsmatcherna var det för ovanlighetens skull Grebbestad som öppnade bäst. Regnet strilade sakta ner och under första halvlek hade Grebbestad lite medvind.

Markus Svensson slog tidigt en frispark från kanten som gick tätt över ribban. Och efter fem minuter fick Daniel Andersson ett uppspel där han blev av med bollen men vann tillbaka den och fick på ett bra skott från 18 meter som Andreas Samuelsson klarade bra.

Efter en bra start av Grebbestad blev det i stället Stångenäs som tog ledningen efter 8 minuter. Upprinnelsen var att domaren friade på en hands från Stångenäs där Stångenäs sedan jobbade till sig en hörna.

Hörnan nådde Stratos Kenstanlis som nickade utanför. Grebbestad blev sedan snabbt av med bollen efter insparken och Stångenäs slog ett tidigt inspel som Jim Lundh mötte på ett tillslag och b ollen satt utan chans för Martin Hansson vid första stolpen, 1-0.

Efter målet blev det mer Stångenäs i matchen och man lyfte upp spelet på Grebbestads planhalva men när Grebbestad stack upp efter 17 minuter kom kvitteringen. Daniel Andersson fick bollen ner mot Stångenäs kortlinjen där han blev av med bollen till Patrik Moberg. Men Daniel lyckades ta tillbaka bollen och fick då fri lejd mot mål och satte 1-1.

Resten av halvleken var ganska jämn spelmässigt även om det kändes som Markus Svensson i spetsen på Grebbestads innermittfält hade full kontroll på Stångenäs.

Stångenäs vaskade visserligen fram en riktigt bra chans när Jim Lundh fick ett halvt friläge där Martin Hansson räddade fint.

Grebbestad tog sedan ledningen efter 32 minuters spel då Daniel Anderssons hörna nickades i mål av Mikael Albrektsson.

Halvlekens sista chans gick till Stångenäs och återigen var det Jim Lundh som fick ett nytt bra läge men även här räddade Martin Hansson fint, nu till en hörna.

I den andra halvleken ändrade Stångenäs om i sin laguppställning till 4-5-1 som det såg ut och detta i kombination med medvind och att Grebbestad blev allt passivare gjorde att man tog över matchen och Grebbestad hade knappt något framöver planen på hela halvleken.

Nu skapade Stångenäs heller inte allt för mycket trots att man tryckte på.

Efter en timmes spel fick Mikael Albrektsson utgå och som det såg ut var det återigen baksida lår som spökade och han lär bli borta ett tag och är knappast spelbart till premiären 22 april.

Efter 65 minuter kvitterade Stångenäs. Man hade en frispark en bit ut och slog bollen så den seglade över Martin Hansson som stod för långt ut. Bollen tog i stolpen och studsade fram till frie Rickard Pettersson som stötte in 2-2.

Två minuter senare hade Stångenäs en frispark som blev farlig då Stångenäs var först på bollen med styrningen gick tätt utanför.

Ytterligare två minuter senare fick Jesper Carlzon ett fint läge som Martin Hansson räddade till hörna med knäet.

Efter 72 minuter kom avgörandet. Stångenäs låg aggressivt på Markus Svensson som tappade bollen. Snabb passning framåt och ett perfekt inspel till Jesper Carlzon som behärskat satte 3-2 när Grebbestad var ur positionerna när man blev av med bollen.

Grebbestad fick ett bra läge i slutet av matchen där Andreas Samuelsson räddade och när Grebbestad jobbade på returen blåste domaren för offside utan vinkning från assisterade.

Domaren tappade på slutet matchen och det blev en massa varningar, främst för Grebbestad som fick det mesta emot sig. Och när domaren blåser fel blir det tjötvarningar som resultat vilket Markus Svensson fixade två st på tre minuter och fick därmed lämna planen i den 91:a minuten.

- Det var en bra match och Stångenäs lär vara ett topplag. Vi stod upp bra med tappade i den andra halvleken. Det var skönt med lite tuffare motstånd efter flera lättare matcher under försäsongen, sa Mikael Mattsson.

Grattis till DM-final mot IFK Uddevalla efter seger 1-0 mot Stenungsunds IF i kvällens semifinal !!

Distriktsmästerskap
Idag 18:45