Sjunde raka för Grebbestad - uppdaterad

Grebbestad besegrade norska Tistedalen borta med 3-2 efter fina 3-0 i paus. Efter paus kom Tistedalen tillbaka med två reduceringar.

Tistedalen öppnade matchen bäst men utan att skapa några direkta farligheter.

När sedan spelet jämnade ut sig fick Grebbestad en hörna efter 17 minuters spel. Hörnan från Anton Henriksson hittade omarkerade Felix Norén som kunde sätta 0-1.

Från att under tidigare år gjort endast ett mål har nu Felix hittat rätt fem ggr under de tre senaste matcherna! Vackert Felix, fortsätt så!

Grebbestad spelade nu bra och efter 26 minuter slog Daniel Andersson en boll på djupet för Anton Henriksson som var snabbare än Tistedalens backlinje och fri kunde han sätta 0-2.

Och 0-3 lät inte vänta på sig utan kom tämligen omgående. Felix Norén vann en duell och fick in bollen till Mattias Svensson som fick på en härlig träff.

Strax efter hade Grebbestad ett fint anfall där Mattias Svensson spelade in till Anton Henriksson som fick bra skottläge men skottet blev aningens tamt och Tistedalens målvakt kunde rädda.

– Matchen spelas i strålande väder och vilken plan och vilken anläggning, man blir lyrisk, säger hemsidans expertkommentator Bengt Mattsson.

Även Grebbestads nästa chans i matchen kom efter samarbete mellan Mattias Svensson och Anton Henriksson men återigen kunde Tistedalens målvakt rädda Antons skott.

I slutet av halvleken fick Tistedalen en frispark i farligt läge men skottet blev svagt och långt utanför.

Grebbestad hann med ett läge till när Anton Henriksson hittade Felix Norén som blev fri men en försvarare för Tistedalen jobbade fint hem och kunde bryta i sista stund.

Grebbestad öppnade bra i andra halvlek med ett par fina lägen där Anton Henrikssons skott i ribban var bästa chansen. Även Daniel Andersson tog sig fram till ett bra läge men fick hela foten under och skottet gick över.

Efter 55 minuter fick Tistedalen en frispark från 20-25 meter och man fick på ett bra skott direkt på frisparken och via Martin Hanssons fingertoppar hittade bollen in i mål till 1-3.

Helt plötsligt blev det bra fart på Tistedalen och Grebbestad fick lite svårare att hänga med. Tistedalen var på väg igenom strax efter men Martin Kallin kunde bryta fint.

Under en period var det Tistedalen för hela slanten och Grebbestad spelade rörigt. Grebbestad kunde trots detta sticka upp med en chans för Daniel Andersson där Tistedalens målvakt inte kunde hålla skottet men han kunde ändå sedan fånga upp returen före Grebbestadsspelarna.

Inte helt oväntat efter hur spelet såg ut så kom 2-3. Simon Fröjd blev uppsnurrad och Tistedalspelaren tog sig i skottläge och kunde sätta bollen utan chans för Martin Hansson.

Då spelet inte stämde fullt ut för Grebbestad så gjorde man några ändringar inom laget och efterhand blev det lite bättre igen.

Tistedalen fick en ny frispark i bra läge men den här gången smet skottet strax utanför Martin Hanssons högra stolpe.

Grebbestad satte in Felix Norén på topp och med sin snabbhet var han hela tiden farlig och skapade på egen hand flera hörnor då Tistedalen fick rensa undan.

Felix Norén fick även ett friläge men lyfte bollen över mål.

– Sammanfattningsvis började vi matchen väldigt bra med snabb och precis fotboll. Resultatet var rättvist men Grebbestad hade en svacka i andra halvlek som var oroväckande men när Felix Norén kom in på topp tog Grebbestad över spelet igen.

– Individuellt spelade Ulrik Karnström och Martin Kallin säkert i försvaret. Våra unga backar Joshua Öster och Tobias Carlsson spelar också bra så fyrbackslinjen kan man inte klaga på. Markus Svensson dominerade mittfältet och Anton Henriksson såg pigg ut och Felix Norén var glimrande på topp. Mattias Svensson kunde ha varit bättre men var inte på hugget idag, sa Bengt Mattsson.

– Vi gör en bra första halvlek. Det var ett högre tempo än i våra tidigare matcher. Vi vårdade bollen bra och gör några riktigt bra omställningar och har 3-0.

– Andra halvlek var sämre och dom fick två snabba mål och då var det ju helt plötsligt 3-2 och match igen. Men i slutänden en godkänd seger och skönt med en match med ett högre tempo mot ett bra lag. Extra plus till Ulrik Karnström som var bra idag, sa tränaren Mikael Mattsson.

Tistedalen T&IF, Norge-GIF 2-3 Felix Norén Ett ögonblick Mattias Svensson

TACK till alla er som på olika sätt bidrog till en bra ungdomslandskamp i måndags - parkering, entré, bollvärdar, inmarschmaskotar, flaggvärdar, kiosk och övriga.
Svenska Fotbollförbundets ansvariga var jättenöjda med vår insats.
Nu tar vi nya tag inför söndagens match med Sveriges Pojkar 16 mot Turkiet kl. 15.00..

Div I Södra
I förrgår 19:00