5:e raka segern, 5-0 på Hogstorp

Grebbestad fortsätter att vara obesegrade på försäsongen. 5:e raka segern kom när Hogstorp besegrades på Undavallens konstgräs med 5-0 (1-0).

(Stora bilden, Ulrik Karnström nickar in 3-0)

Bilder i gamla galleriet

Annars påminde första halvlek mycket om förra helgens DM-match med en rivstart med fina chanser och ett mål i slutet av halvleken. Den stora skillnaden mot DM-matchen var att i andra halvlek fick Grebbestad äntligen utdelning på sina chanser.

Inledningen av matchen där lagkaptenerna hälsar på varandra och domarteam var lite annorlunda denna dag. Det verkade som domaren inte hade något mynt med sig så för att avgöra lotten körde man sten-sax-påse, lite kul.

Första chansen kom redan efter 60 sekunders spel och var bra. Markus Svensson hittade brodern Mattias Svensson men Ulf-Jonas Johansson i Hogstorps mål räddade.

Ulf-Jonas skötte sig bra matchen igenom i målet vilket är starkt med tanke på att han under sin aktiva karriär var utespelare.

Nästa chans kom efter tre minuter då Mattias Svensson efter en spelomställning hittade in till Felix Norén som trots bra läge missade grovt.

Efter nio minuter fick Grebbestad frispark strax utanför 16-metarn och man la en kort snabb frispark till Felix Norén som återigen missade målet.

Två minuter senare fick Grebbestad en straff sedan Daniel Andersson blivit nergjord. Men straffen sköt Mattias Svensson utanför.

I den 16:e minuten frispelade Daniel Andersson Markus Svensson men Markus avslutade rakt på målvakten.

Efter 20 minuter kom nästa läge efter ett bra anfall och Naweed Ashairi hittade fram till Felix Norén som prickade stolpen.

Så här långt var det i stort sett bara Grebbestad i matchen som ni förstår av alla chanser. Men Hogstorp började nu hitta fram lite längre på planen men man hade inte en enda farlig chans under de första 45 minuterna och Martin Hansson i Grebbestads mål hade det väldigt lugnt.

Mattias Svensson fick en ny chans efter 33 minuter. Först kom ett inlägg som Hogstorp fick undan dåligt och Mattias Svensson tog hand om andrabollen och försökte lobba in ledningsmålet men Ulf-Jonas Johansson hann ifatt bollen och kunde stoppa den.

Efter 35 minuter gjorde Grebbestad sitt första byte i matchen. Naweed Ashairi gick ut och Anton Henriksson kom in. 20 minuter senare stod Anton Henriksson noterad för tre målgivande passningar.

Den första kom efter 42 minuter när Grebbestad äntligen kunde ta ledningen. Anton Henriksson passade till Felix Norén som fick på en strumprullare men Ulf-Jonas Johansson gjorde sitt enda misstag i matchen då han svarade för en Ronnie Hellströmare då han släppte bollen förargligt under sig till 0-1.

Andra halvlek var bara två minuter gammal då nyförvärvet Daniel Andersson satte sitt första mål för Grebbestad, framspelad av Anton Henriksson.

Detta blev upptakten till en mycket fin halvlek där Hogstorp inte alls hängde med våra unga tekniska killar, helt enkelt en mycket bra halvlek även om det kanske blev lite för mycket passningar i mellan.

Nästa läge kom efter 51 minuter då Anton Henriksson vann bollen nere vid kortlinjen och spelade in till Felix Kristoffersson sköt rakt på målvakten.

Ett par minuter senare sköt Mattias Svensson från 35 meter och Ulf-Jonas Johansson hade problem med skottet men lyckades ändå få den till hörna.

Lite senare vid en annan hörna efter 55 minuter spelade Grebbestad kort och efter ett par passningar lyrade Anton Henriksson in bollen och Ulrik Karnström nickade in 0-3.

Två minuter senare snurrade Grebbestad upp Hogstorps försvar med ett par fina väggpassningar och tillslut var Mattias Svensson helt fri men avslutade utanför.

Efter 66 minuter kom 0-4. Ett långt bra anfall avslutades med en boll ner mot kortlinjen till Markus Svensson som spelade snett inåt och där dök Mattias Svensson upp och tryckte in bollen.

Nästan direkt efter hittade Robin Olsson Markus Svensson på djupet. Markus blev helt fri och fick på ett bra skott men Ulf-Jonas Johansson svarade för en prakträddning.

I den 73:e minuten kom matchens sista mål när Mattias Svensson passade fram Felix Norén som dunkade in 0-5.

Hogstorps bästa chans i matchen kom efter 76 minuter då lagets trillingar samarbetade. 1:an hittade 2:an mot kortlinjen och denna spelade in till 3:an som skarvade bollen förbi Martin Hansson men utanför.

Avslutningsvis hade Grebbestad ytterligare chanser men nu var vi inne i ett skede av matchen där det blev för mycket passningar. Så trots ett par fina lägen till stannade det vid 0-5.

– Det var en godkänd match även om motståndet inte riktigt stod upp som vi hade hoppats. Vi blev lite för överlägsna och slarvade en hel del med avsluten, sa Mikael Mattsson.

Årets första tävlingsmatch på söndag: Hogstorp hemma i DM

TACK till alla er som på olika sätt bidrog till en bra ungdomslandskamp i måndags - parkering, entré, bollvärdar, inmarschmaskotar, flaggvärdar, kiosk och övriga.
Svenska Fotbollförbundets ansvariga var jättenöjda med vår insats.
Nu tar vi nya tag inför söndagens match med Sveriges Pojkar 16 mot Turkiet kl. 15.00..

Div I Södra
I förrgår 19:00