Intervju med Markus Svensson

I vår lilla serie med intevjuer av nyförvärven är det nu hemvändaren Markus Svenssons tur.

Markus Svensson

• Hej och välkommen tillbaka till Grebbestad
Markus Svensson: Tackar tackar

• Hur känns det att vara tillbaka i Grebbestad?
MS: Jo det känns bra, det är gött och vara hemma igen. Det skall bli kul med det här gänget, det är många bra spelare och det skall bli kul och se om vi kan utvecklas ihop.

• Hur många säsonger blev det i Oddevold?
MS: Tre säsonger blev det.

• Berätta om din debut i Oddevold, den blev lite speciell, berätta om den.
MS: Jag kom in i matchen någon gång i andra halvlek när vi låg under med 0-1. Direkt efter jag kom in fick vi ett inkast som kastades till Mentor Zubi. Han vände upp och slog in bollen till mig som kom löpandes och jag slog in 1-1 med första bolltouchen. Det var ju ganska roligt i en debut men tyvärr föll vi med 1-2 i matchen.

• Vilken är anledningen till att du väljer att komma tillbaka till Grebbestad?
MS: Jobbet får man väl ändå ta och säga. Jag blev av med jobbet och då kände jag att jag inte orkade pendla mellan Grebbestad och Uddevalla då det krävs ganska mycket tid. Så då kände jag att jag ville hem igen och ta det lite lugnare.

• Framtiden? Hoppas du på och kan tänka dig en ny sväng högre upp i seriesystemet?
MS: Det vet man aldrig? Nu har jag provat på det så jag vet vad som krävs. Man får tar ett år i taget så får man se. Men som det känns just nu känner jag inga större ambitioner att satsa igen.

• Kan du jämföra dagens Grebbestad med det lag du lämnade?
MS: Det känns som vi är ett bättre lag idag och framför allt så tränar laget bra och mycket mer. Tidigare hade vi kanske några bättre spelare på några positioner men vi var för dåligt tränade vilket gjorde att vi inte räckte till. Nu är vi fler och har en bredare trupp som tränar så det känns bättre. Sedan har jag själv bliv ganska mycket bättre under åren i Oddevold.

• Hur långt kan Grebbestad nå?
MS: Det känns som vi borde kunna hålla till i toppen men det är mycket som skall stämma under en säsong för att vinna serien. Men helt klart måste vi satsa på att hålla oss i toppen, tycker jag.

• Har du något bästa fotbollsminne så här långt?
MS: Jaha, vad är det, säger Markus och funderar… Det måste bli seriesegern (div2) med Oddevold 2010. Det är ju på hyfsat hög nivå och det var första gången jag vann en serie.

• Värsta?
MS: Ja, det blir med Oddevold det med, när vi åkte ur serien 2009 (div 1). Det var jobbigt och då var jag ny i laget. Tittar vi på en specifik match blir det förlusten mot Örgryte på gamla Ullevi med 6-0, det var heller inget vidare roligt.

• Bästa spelare du mött på en plan?
MS: Emil Mårtensson var duktig när vi mötte Karlstad. Han har ett antal säsonger i Trelleborg i Allsvenskan så han var rätt vass.

• Vad gör du mer än att spela fotboll? Arbete/skola, fritid?
MS: Mycket handlar om fotboll. Tittar mycket på fotboll, hänger med kompisar. Och då jag inte jobbar för tillfället blir det en hel del tid framför datorn och tv:n.

• Bästa resmål så här långt?
MS: Än så länge Kanarieöarna. Jag har varit där ett antal gånger och var där i höstas senast.

• Favoritlag i fotboll?
MS: Jag är inget helgjutet fan till något lag så men det får bli Manchester United.

Är truppen mer eller mindre klar för GIF nu?

2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
2019-03-30 13:00