Grebbestad föll hemma mot Åsebro, 2-3

Trots ledning två gånger lyckades inte Grebbestad få några poäng i hemmamatchen mot Åsebro. Åsebro vände på matchen och vann med 2-3 (1-1).

(Stora bilden: Mikael Albrektsson sätter 2-1 för Grebbestad)

Bilder i gamla galleriet

Grebbestad hade alltså ledningen två gånger mot Åsebro men det blev en förlust tillslut sedan Åsebro varit effektiva vid sina målchanser. Även om Grebbestads spel gick upp och ner under matchen var man definitivt värda minst en poäng men Åsebros målvakt storspelade och räddade tre poäng till sitt lag.

Grebbestad fick en smakstart på matchen då Mikael Albrektsson spelade fram Mattias Svensson som blev fri och satte 1-0 efter bara tre minuters spel.

Och i inledningen av matchen spelade Grebbestad mycket bra och strax efter hade Erik Häggström en bra rush på högerkanten men inspelet kunde täckas undan av Åsebros försvar.

Efter tio minuter frispelade Agim Kastrati Anton Henriksson som kom fri med Åsebros målvakt kom ut och räddade skottet med handen. Anton fångade upp andrabollen och blev då nertryckt av Åsebroförsvarare men utan åtgärd från domaren.

Minuten efter var det Agims tur att prova på med ett skott om målvakten tappade men snabbt kunde fånga upp returen.

Så här långt var Åsebro inte med i matchen men efter 12 minuter hade man sin första framstött och den blev farlig. Viktor Väneröv kom fint på vänsterkanten och spelade in till Marcus Larsson som avslutade perfekt men trots detta han Grebbestads målvakt Jörgen Andersson med att rädda till en hörna.

Efter detta kom Åsebro bättre in i matchen och ett par minuter senare slog Adam Olsen ett inlägg som Felix Norén agerade passivt på vilket sånär ställde Jörgen Andersson som fick ut näven och räddade till hörna.

Och strax efter detta slog Andreas Wiklund en frispark som Jörgen Andersson räddade nere vid sin högra stolprot.

Sedan blev det mer Grebbestad igen och nu rullade man under en period bollen fantastiskt fint med härligt passningsspel där Åsebro inte kunde komma åt bollen men några målchanser fick man ändå inte till.

I stället kunde Åsebro kvittera efter 34 minuter då ett skott tagit på en Grebbestadsförsvare och bollen hamnade hos Martin Scherdin som kunde slå in 1-1. Assisterande domare vinkade för offside men efter en kort diskussion mellan honom och huvuddomare godkändes målet.

Efter målet var det Åsebro som avslutade halvleken bäst och 1-1 stod sig halvleken ut.

Grebbestad öppnade piggt även i den andra halvleken och tidigt slog Agim Kastrati ett inlägg som Anton Henriksson var uppe och nickade på men nicken gick över.

Efter 51 minuter tog Grebbestad ledningen. Det var efter en hörna och Åsebro fick bort bollen från mål men den hamnade hos Mattias Svensson och som sköt. Åsebros målvakt släppte en retur och där var Mikael Albrektsson och tryckte in bollen till 2-1.

Men denna gång kom Åsebros replik snabbt för efter 56 minuter fick man en hörna som såg ut att bli lång, Grebbestadsspelarna stannade upp och då en Åsebrospelare kunde nicka in bollen mot mål hade Viktor Vänerlöv inga problem att sätta 2-2.

Minuten senare small det igen då Marcus Larsson kom fri och satte 2-3.

Efter 59 minuter slog Grebbestad ett bra inlägg som gick mot Agim Kastrati som skulle nicka in bollen men den långe Åsebromålvakten fick upp ena handen och kunde tippa bort bollen precis före Agim skulle nicka.

Andrabollen snappades upp av Mattias Svensson men Åsebros målvakt var med igen och räddade.

Strax efter fick Agim Kastrati ett läge efter en hörna men återigen var Åsebros målvakt snabbt ute och räddade.

Efter dessa fina chanser blev det under en period lite stiltje i matchen innan Grebbestad kom med en slutspurt sista kvarten.

Efter 77 minuter slog Erik Häggström en frispark mot första stolpen och en Åsebrospelare styrde den mot eget mål men ännu en gång var Åsebros målvakt fint med och klarade.

Efter 86 minuter kom ett jätteläge för Grebbestad då Mattias Svensson frispelade Erik Häggström men Åsebros målvakt var rena väggen och klarade igen.

Minuten senare var Grebbestads debutant Granit Berisha nära med ett jätteskott men Åsebros målvakt klarade igen med en strålande parad.

– Vi öppnade bra igen och spelade riktigt fint första kvarten. Vi öppnade även andra bra och tog ledningen igen men sedan har vi en fem-minutare där dom gör två mål.

– Vi trycker sedan på och har chanser men får inte in den. Det känns tungt då vi var minst lika bra som dom och vi var värda minst en poäng men tyvärr gör vi inte mål på chanserna, sa Mikael Mattsson.

Grebbestad hade ett jämnt lag. I Åsebro var målvakten bäst tillsammans med Robin Svensson och Kreshnik Bytygi.

Kom igen nu GIF, Kim Källström är ledig! Har väl sommarhus i trakten också! Om inte annat kan väl Jonas locka hit honom!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF