Grebbestad slog grinigt Henån

Grebbestad vann årets sista bortamatch när man slog Henån med 2-4 (1-1). Efter en svag första halvlek avgjorde Grebbestad rättvist i den andra halvleken.

Henån öppnade matchen piggt och tog ledningen efter fint väggspel när Emil Johansson kunde göra 1-0 på retur från eget skott.

Grebbestad hade stora problem i första halvleken och passningsspelet var stundom mycket svagt.

Men Henån som spelar mycket bollar på djupet hade ändå inte speciellt många chanser i den första halvleken.

I halvlekens sista sekunder fick Grebbestad ett jätteläge för kvittering när Michael Johansson släppte fram bollen till Olle Kristoffersson som blev ruffade i skottögonblicket. Straffen satte Olle själv till 1-1 efter två försök då första gick om sedan en Grebbestadsspelare varit för tidigt in i straffområdet.

Efter den svaga första halvleken blev det betydligt bättre fart på Grebbestad i den andra halvleken och i takt med att Grebbestad spelade ut blev Henån allt grinigare på planen och de gula korten haglade över laget.

Olle Kristoffersson gav Grebbestad en tidig ledning i den andra halvleken sedan han gjort mål från nära håll framspelad av Agim Kastrati.

Och några minuter senare slog Mattias Svensson till med ett kanonskott och Alexander Almefjord i Henåns mål kunde bara stå och titta på när bollen for som en raket upp i nättmaskorna.

Alexander Hallqvist reducerade med kvarten kvar att spela och en viss spänning infann sig i slutminuterna.

När Olle Kristoffersson påpassligt snodde bollen från Henån i 90:e minuten och slog in sitt tredje mål till 2-4 var matchen avgjord.

Nu rann sinnet ur Henånspelarna som så långt lyckts sprida ut korten inom laget. I den andra tilläggsminuten drog man nämligen på sig två röda kort och fick avsluta med nio man på planen.

Bäst i Grebbestad var Mattias Svensson, Olle Kristoffersson och Felix Norén.

Grattis sportchefen !!

2020-06-24 19:00