Grebbestad föll igen, tredje raka förlusten

För tredje matchen i rad gick Grebbestad mållösa och då kom även den tredje raka förlusten när man föll borta mot Kungshamn med 3-0 (1-0).

Kungshamn öppnade med ett skott mot mål redan i den andra minuten med Grebbestads målvakt Henrik Olausson klarade säkert.

Grebbestads svarade med att få en hörna två minuter senare. Erik Häggströms hörna rann rakt igenom Kungshamns försvar men missade även fem Grebbestadsspelare och chansen försvann.

Robin Wickins hade en chans men Felix Norén nickade undan och bollen hamnade uppe i nätet över målet.

Kungshamn hade därefter ett mycket bra anfall där Andreas Hartvigsson fick chansen med Henrik Olausson kom ut och gjorde sig stor och klarade.

En Kungshamns frispark lyrades in och det blev en styrning men Henrik Olausson gjorde en bra räddning till hörna.

Matchen hade inledningsvis varit ganska jämn men efter hand så blev det mer Kungshamn som började ta över.

Men då stack Grebbestad upp men en fin chans. Mikael Albrektsson slog ett inlägg som Erik Häggström missade att nicka in då han blev bländad av solen.

Efter 32 minuter tog Kungshamn ledningen genom Robin Wickins som kom fri på högerkanten och dundrade upp bollen i nättaket.

Slutet av halvleken var inte bra av Grebbestad och Kungshamn vann de flesta bollarna och närkamperna men 1-0 stod sig till halvtidsvilan. Grebbestad fick en bra chans i öppningen av andra halvlek.

Eric Spindel sköt ett bra skott som Kungshamns målvakt Björn Johansson inte klarade att hålla men Magnus Cedervik sköt högt över på returen.

Efter ett inlägg rensade Grebbestad bort bollen dåligt och bollen kom ut till Andreas Escudeiro som satte 2-0 bakom en skymd Henrik Olausson, tid 53 minuter.

Grebbestad piggnade till lite efter målet och man fick lite mer att säga till om och man fick ett jätteläge.

Olle Kristoffersson låg bakom detta då han rundade Kungshamnsförsvaret och serverade en kalaspassning in till Viktor Hagerman som borde reducerat men skottet gick rakt på Björn Johansson som räddade till hörna.

Men spelet såg allt bättre ut och Grebbestad hade en period bättre rörelse än Kungshamn men man fick inte till det sista.

I stället kom 3-0 efter 66 minuter. En frispark lyrades in från mittlinjen och efter en touch rullade bollen sakta in i mål.

Grebbestad gjorde på slutet flera byten och unga talanger som Anton Henriksson, Simon Fröjd och Felix Kristoffersson fick alla speltid.

Men i slutet av matchen var det tungt för Grebbestad och laget kom knappt över mitten och det var tunt framåt.

Därmed är Grebbestads osannolika svit mot Kungshamn nu uppe i åtta raka förluster.

Kungshamns seger var säker men kanske något mål stor.

Ahmed Rashid fick pris som Grebbestads bäste spelare. Annars var backlinjen med Ahmed, Martin Kallin, Niklas Almén och Felix Norén bäst i Grebbestad tillsammans med Eric Spindel.

En härlig helg med 9 GIF-poäng: A-laget 3-1, HIF/GIF 5-1 och F0406 7-0.

2019-08-17 14:00

IFK TIDAHOLM