Grebbestad vann med 6-5 mot Stryn

Norska div 3-laget Stryn TIL öppnade matchen mot Grebbestad i ett rasande tempo och efter bara 19 minuter stod det 0-4. Grebbestad hängde så långt inte alls med. Men en reducering före paus gav Grebbestad kraft att komma tillbaka.

Bilder i gamla galleriet

De3t tog bara dryga tre minuter innan Stryn tog ledningen. En genomskärare och sedan skott i mål. – Mitt mål, den skall jag ta, sa målvakten Jörgen Andersson direkt efter.

Stryn låg på med hög press och man kom till flera bra skottlägen tidigt i matchen och nästa mål kom efter en hörnvariant och då hade det bara gått åtta minuter.

Efter denna tuffa start fick Mattias Svensson kliva av efter bara tolv minuters spel sedan han blivit stämplad och det gått hål uppe på foten. – Det är ett öppet sår där man i stort sett ser in till senorna och vi måste åka och sy, sa lagledaren Peter Svensson.

Minuten senare tappade Jörgen en hörna och det uppstod vild kalabalik där bollen åkte fram och tillbaka 4-5 gånger innan Stryn fick in den i mål till 0-3.

Efter 19 minuter kom så 0-4 efter ett fint välplacerat skott.

Efter detta började normännen släppa lite på pressen och Grebbestad började så sakta komma in i matchen och Olle Kristoffersson reducerade med ett härligt skott efter 32 minuter.

I paus gjorde båda lagen flera byten. Stryn plockade bla ut några riktigt duktiga killar och Grebbestad fick nu betydligt mer att säga till om i matchen.

Men första chansen gick ändå till Stryn som hade ett kanonläge med öppet mål men man sköt utanför.

I stället lyckades Mikael Albrektsson med en brytpassning fram till Olle Kristoffersson som sprang förbi Stryns backlinje och satte 2-4.

Minuten senare drog en Strynspelare på en riktigt kanon. – En missil och Jörgen ligger som en ubåt och räddar, säger Peter Karlsson från sidan.

Direkt efter bjöd Stryn Grebbestad på ett friläge efter en jättemiss men Stryns målvakt räddade Olle Kristofferssons skott. Stryn ställde sedan om snabbt och man fick ett kanonläge men skottet smet tätt utanför Jörgen Anderssons högra stolpe.

Efter 68 minuter var Stryn nära igen, två gånger! Men båda gångerna svarade Jörgen Andersson för två fantastiska reflexräddningar.

Med 17 minuter kvar att spela satte Olle Kristoffersson sitt tredje mål och nu hade Grebbestad riktigt häng i matchen.

Och efter 81 minuter slog han till igen, Olle Kristoffersson med sitt fjärde mål.

När Stryn bara två minuter senare satte 4-5 trodde nog många att det var kört. Målet var dessutom snyggt med en härlig framspelning och skott i mål.

Stryn bytte då målvakt och satte en ung kille i mål och Olle Kristoffersson testade honom snabbt med ett bra skott som målvakten räddade bra till en hörna.

Men i 87:e minuten slog Olle Kristoffersson till med sitt femte mål. Erik Häggström slog en bra långboll och Olle tog snyggt med sig bollen och kunde via målvakten sätta 5-5.

Och i matchens näst sista ordinarie minut lyrade Grebbestad en boll till Mikael Albrektsson som tog emot på bröstet, och släppte till Henrik Lundin som klippte in 6-5.

Helt galet efter matchens inledning men ändå faktum.

Överbetyg i Grebbestad till Olle Kristoffersson som även fick mycket beröm av Stryns hemsideskribent.

Breaking news! Olle lämnar Grebbestad

Grattis sportchefen !!