Grebbestad slog Ed med 2-1

Efter en mycket väl genomförd match kunde Grebbestad ta revansch på Ed och vinna med 2-1 (0-0) hemma på Siljevi. Framför allt svarade Grebbestad för en mycket fin första halvlek men utdelningen kom i den andra.

Grebbestad svarade för en mycket blek match i bortamötet mot Ed och tränaren Björn Berntsson peppade laget för att man skulle ta en revansch.

Och Grebbestad tog genast hand om spelet i matchen och första 45 minuterna dominerades av Grebbestad.

Att det stod 0-0 i paus kan Ed tacka målvakten Henrik Albinsson och ineffektiva Grebbestadsspelare för.

Matchens första målchans kom efter åtta minuter och det var Markus Svensson som med en brytpassning fick fram bollen till ett friläge för Olle Kristoffersson. Men Henrik Albinsson läste sönder Olle och stod redan på knä när Olle sköt och kunde enkelt plocka upp bollen.

Henrik Albinsson var för övrigt mycket alert under hela matchen och i första halvlek fick han agera långt ute ett flertal gånger och rensa bort bollen framför framstormande Giffare.

Minuten senare gick ett långt inkast genom Eds försvar och Ulrik Karnström fick så när till en skarv förbi Henrik Albinsson som fick upp nävarna och räddade.

Och efter 14 minuter fick Olle Kristoffersson ett mycket fin nickläge men nickade över. Utöver dessa chanser hade Grebbestads Erik Häggström ett par skottförsök utifrån men Henrik Albinsson kunde rädda båda.

Även Mattias Svensson hade ett fint läge efter ett bra Grebbestadsanfall men skottet gick tätt utanför. Och halvlekens sista fina läge gick till Olle Kristoffersson som efter en bra passning från Erik Häggström fick ett friläge men denna gång sköt Olle utanför.

Eds enda riktigt bra chans kom i slutminuterna av första halvlek när en skarvning hittade fram till Joachim Svensson som fick två chanser men Grebbestad kunde blockera skotten.

I den andra halvleken var Ed bättre med i matchen men det var fortfarande Grebbestad var det bättre laget och efter 57 minuter kom en mycket rättvis ledning.

Olle Kristoffersson fick äntligen utdelning på sitt slit och med ett fint inlägg hittade han inhopparen Viktor Hagerman som lugnt placerade in 1-0 för Grebbestad.

Ett par minuter senare var Olle Kristoffersson igenom igen men Henrik Albinsson fortsatte med snabba fina utrusningar och räddade.

Fyra minuter efter Grebbestads ledningsmål kom kallduschen, Ed kvitterade. En passning ut till Christian Alfsen som drog till från långt håll och han fick på en bra träff som via en touch hittade in perfekt vid den bortre stolpen.

Men efter 66 minuter var Grebbestad åter i ledningen. Ännu en gång var det Olle Kristoffersson som stod för ett bra förarbete och han drog på ett hårt inspel som Henrik Albinsson inte kunde hålla och Erik Häggström var påpassligt framme och slog in returen.

Efter målet drog Grebbestad sig tillbaka och Ed försökte flytta fram och det blev nu ett böljande spel fram och tillbaka.

Efter 84 minuter fick Erik Häggström chansen att avgöra efter en utmärkt passning av Viktor Hagerman men ännu en gång var det Henrik Albinsson som stod i vägen.

Så i den 90:e minuten var Ed nära att lyckas få med sig en pinne när Almir Aldzic tog sig igenom. Skottet passerade Jörgen Andersson men Martin Kallin stod bakom och kunde rädda.

I samma minut vände Grebbestad snabbt på spelet och Olle Kristoffersson fick ännu ett läge mot Henrik Albinsson men i snäv vinkel sköt han utanför.

– Vi har ett rejält övertag i första halvlek och borde ha gjort minst ett par mål. Vi har ett övertag även i den andra men dom lyckas ändå få in en kvittering. Men fick till 2-1 och hade bud på fler och det var en skön vinst, sa Grebbestads tränare Björn Berntsson.

Bäst i Grebbestad var Markus Svensson, tillsammans med Mattias Svensson, Martin Kallin och Olle Kristoffersson.

Grattis sportchefen !!

2020-06-24 19:00