Grebbestad tappade poäng mot Henån

Trots ledning 2-1 och straff, samt ytterligare ett jätteläge blev det bara en poäng mot Henån hemma. Henån kvitterade helt rättvist på slutet trots att man var 10 man efter en utvisning.

(Stora bilden: Anders Holst pangar in 2-2 på frispark)

Bilder i gamla galleriet

Grebbestad öppnade matchen ganska okey men snart stod det klart att det var Henån som var det lag som var mest på hugget.

Annars öppnade Henån matchen olyckligt då Viktor Fjälling redan i femte minuten fick kliva av planen groggy efter en sammanstötning.

Efter ca 20 minuter började så Henån ta över spelet och Jonathan Thebrin Olsson tog sig igenom och fick på ett bra skott som Henrik Olausson reflexräddade till hörna. Detta efter 23 minuter.

Lika bra läge fick Mouhammad Hassu efter 39 minuter då en hörna gick rätt igenom och Mouhammad fick på en kanonträff tätt över Henrik Olaussons ribba.

Direkt efter slarvades det i Grebbestad och Henrik Olausson fick en dålig bakåtpassning och tvingades till en motlägg för att freda målet men fick samtidigt ont i vristen och genomförde resten av matchen med tydliga smärtor.

Men i 44:e minuten blev det Grebbestad som överraskande tog ledningen. En frispark lyftes in till Mikael Albrektsson. En Henånspelare fick en tå på bollen som gick till Olle Kristoffersson som tryckte in 1-0.

Två minuter in på andra halvlek var Olle nära igen efter en frispark från Erik Häggström men bollen tog uppe vid knäet på Olle och gick utanför.

Men det var Henån som var mest på hugget även i den andra halvleken och man började snart testa Henrik Olausson i målet med flera skott och kvitteringen kom efter 55 minuter.

Ett skott tog på en Grebbestadsspelare och gick fram till Jonathan Thebrin Olsson som prickade in 1-1 via stolpen.

Ett par minuter senare var Anders Holst framme och nickade på en frispark och Henrik Olausson fick rädda till en hörna.

I den 71:a minuten sköt Jonathan Thebrin Olsson igen men fick så där träff. Henrik Olausson fångade upp bollen och ett snabbt utkast hittade Erik Häggström som i sin tur hittade Olle Kristoffersson. Och Olle sprang helt enkelt förbi sin back och pangade upp 2-1 högt vid första stolpen.

När sedan Henån fick Viktor Fjälling (som kommit in igen efter sin tidiga smäll) målchansutvisad efter 77 minuter och Grebbestad fått en straff så det bra ut. Men Alexander Almefjord räddade Olle Kristofferssons något svaga straff.

Men trots en man mer fick Grebbestad ingen ro i försvarsspelet utan Henån tryckte framåt och Anders Holst hade en nicktouch som höll på att ställa Henrik Olausson som ändå klarade.

Grebbestad vände snabbt och Eric Spindel fick ett jätteläge men placerade bollen tätt utanför bortre stolpen.

Men i stället kom Henåns välförtjänta kvittering i slutminuterna. Anders Holst pangande snyggt in en frispark direkt i mål.

– Nja, det var ingen bra match från vår sida. Men vi hade några fina chanser att punktera matchen, bla en straff och därför känns 2-2 mycket tångt, sa Grebbestads tränare Mikael Mattsson.

Grattis sportchefen !!

2020-06-24 19:00