IFK Göteborg slog Grebbestad

IFK Göteborg dominerade matchen och vann med 0-4 (0-1). Men ett förstärkt Grebbestad stretade emot bra och då framför allt i den första halvleken.

Bilder i gamla galleriet

IFK Göteborg saknade några namn som Tobias Hysén och Erik Lund (båda skadade) och målvakten Kim Christensen (ledig). Men dom hade en pigg herre i Tobias Sana i stället.

Men annars inledde Magnus Olsson tillställningen på nationaldagen med att sjunga nationalsången inför dryga 500 åskådare.

När matchen kom igång var Stefan Selakovic på bra spelhumör och skapade flera fina lägen för sig själv och sina lagkompisar.

Men Grebbestad försvarade sig bra och Jörgen Andersson i målet spelade stabilt och gjorde några fina räddningar.

Men när Tobias Sana snurrade upp Felix Norén med en tunnel och sedan snyggt pangade in 0-1 (38 min) var han chanslös.

Men Grebbestad skall ha heder för sin insats under första halvlek och Niklas Talp (Kungshamn) spelade mycket bra som mittback.

Grebbestad hade egentligen bara ett riktigt bra anfall under hela matchen och det var efter 27 minuter då Olle Kristoffersson fick en bra boll ute på högerkanten och spelade in framför mål där Erik Häggström så när kunnat få träff på bollen som i stället gick till Adam Andersson fick spela ut till en hörna för Grebbestad.

På hörnan nickade Niklas Talp bra men över.

Tobias Sana ökade på till 0-2 med ett nytt bra långskott efter 71 minuter.

0-3 satte Per Ericsson sedan Stefan Selakovic osjälviskt passat då han själv hade bra skottläge.

Avslutande 0-4 satte Alexander Falsetas med elva minuter kvar att spela.

– Det har varit en härlig vistelse här på lägret. Vi har haft underbart väder och mycket god mat, nästa för god, säger tränaren Stefan Rehn med ett leende.

– Ja, det blev försvarsspel i 87 minuter. Det var väl inte annat att räkna med då det är allsvenskt med div 4. Man var lite rädd för att det skulle rinna iväg men det gjorde det inte och Jörgen Andersson storspelade, sa en ganska nöjd Mikael Mattsson.

Grebbestad mot IFK Göteborg U-19 i morgon Update: IFK Göteborg - Strömsgodset på Siljevi 19 juni kl. 19.00. Update 19 jan: mer bilder från Kändismatcher på Siljevi

Grattis sportchefen !!

2020-06-24 19:00