Åmål krossade Grebbestad

Grebbestad fick sig en rejäl lektion i borta matchen mot Åmål. Hemmalaget var överlägset och vann med hela 6-1 (2-0).

Bilder i gamla galleriet

Grebbestad öppnade matchen helt okey och provade bla med ett långskott när Åmåls målvakt Daniel Lundberg stod långt ute men han hann in i mål igen.

Men så passerade klockan tre spelade minuter och nu var det bara ett lag på planen och det var IFK Åmål och då med suveräne David Johannesson som pådrivare.

Denne David gjorde som han ville idag och Grebbestad hade inget botemedel mot honom.

Första gången vi såg till David Johannesson var efter sex minuters spel du ett djupt uppspel nådde honom i straffområdet och han snyggt skarvade vidare till Andreas Johannesson men Niklas Almén var bra med och kunde få bort bollen precis framför Andreas.

Sedan var det åter dags för David Johannesson som enkelt gjorde bort två Grebbestadsförsvarare och blev helt ensam med Jörgen Andersson men Davids yttersida passerade målet på rätt sida med Grebbestadsögon sett.

Några minuter senare tog sig David Johannesson förbi Grebbestads försvaret igen och Grebbestads försvar hann helt enkelt inte med honom, men ännu en gång gick Davids skott på utanför.

Nästa friläge för Åmål fick Gustaf Lindh men även han sköt utanför. Det var inte utan att man satt och undrade när Åmåls ledningsmål skulle komma för Grebbestad var inte i närheten av Åmålspelarna.

Och ledningsmålet kom. Tid 19 minuter och efter en bedrövlig insats av Grebbestad. Åmål fick en frispark från ca 25 meter. Två man vid bollen varpå den ene, Johan Segerlind går därifrån mot utsidan Grebbestads mur och där finns ingen Grebbestadsspelare och heller ingen som reagerar eller ser var som kan hända.

Då slår Daniel Segerlind bollen till Johan Segerlind som då blir helt fri och kan slå in bollen till 1-0. (Nr i program stämde inte på Johan och Daniel Segerlind så namnen kan här vara förväxlade). Mycket svagt av Grebbestad helt enkelt!

Minuten senare hade Daniel Segerlind ett bra skott tätt utanför Jörgen Anderssons högra stolpe.

Efter 20 minuter höll Åmåls darrige målvakt Daniel Lundberg på att ställa till det då han tappade bollen onödigt till Olle Kristoffersson då han försökte hindra en boll att gå till hörna. Olle kom då fri in mot mål men vinkel var mycket snäv och Åmål hann få in försvarare som kunde täcka Olles försök.

Grebbestad hade här en fin period och man fick ett par bra frisparkslägen. Bästa försöket hade Erik Häggström men tyvärr gick bollen som hade mycket bra fart och svår bollbana rakt på Daniel Lundberg som fick upp händerna och kunde stöta bort bollen.

Men i slutet av halvleken blev det återigen mer Åmål och David Johannesson vann en duell med Mikael Johansson och kom fri med Jörgen som räddade skottet med en fotparad. Returen gick rakt till Andreas Johannesson men Grebbestad hade två man bra placerade och kunde stoppa Andreas skott.

Men minuten senare kom 2-0 på ett långskott från Daniel Segerlind som satt fint vid stolpen men det kändes som Jörgen Andersson kanske skulle varit med där?

Efter 40 minuter blev Grebbestad återigen uppsnurrade av Åmål och David Johannesson kunde spela in till Daniel Segerlind som hade fritt skottläge mitt framför mål men sköt över, ett snyggt anfall som var värt ett bättre öde.

Efter en mycket svag första halvlek där 2-0 var i underkant ändrade Grebbestad om i sin uppställning och man gick ner med fem man i försvaret och inledningsvis fungerade detta bra.

Olle Kristoffersson fick en fin chans tre minuter in på andra halvlek men sköt rakt på Daniel Lundberg och till en hörna för Grebbestad. Hörna slog snabbt och kort och lyrades sedan in till Ulrik Karnström som blev omarkerade på den bortre stolpen men fick en snäv vinkel och skottet gick i utsidan stolpe och till inspark.

Men efter en pigg start av Grebbestad i den andra halvleken kom 3-0 i stället då Gustaf Lindh nickade in ett inlägg efter 55 minuter och nu kändes det helkört.

Ett nytt inlägg efter 61 minuter så nickade återigen Gustaf Lindh mot mål. Jörgen Andersson tappade nicken och David Johannesson höll sig framme och satte 4-0.

Tre minuter senare håll Åmåls målvakt Daniel Lundberg på att ställa till det igen då han missade när han skulle sparka ut en boll och Mattias Svensson fick en gratischans. Mattias Svensson tog sig förbi två man innan han sköt men Daniel Lundberg fick revanschera sig något och kunde rädda via en fotparad.

Matchen sjönk något i kvalité på slutet då matchen var avgjord men med 20 minuter kvar briljerade ändå David Johannesson och tog sig fram i skottläge och vänsterskottet var bra placerat men Jörgen Andersson var med bra och tippade till en hörna.

Med kvarten kvar kom 5-0. John Stenberg tog sig fram på högerkanten och sköt. Jörgen Andersson räddade men släppte retur. En retur som han gick ut och skulle ta, Martin Kallin täckte, men då dom inte kom överrens om vem som skulle ta bollen kom John Stenberg i mellan och fick en tå på bollen som rullade sakta in över mållinjen.

Minuten senare kom 6-0 genom David Johannesson. Målet föregicks av en frispark där en Grebbestadsspelare åkte på en smäll och blev liggande. Domaren lät Åmål ta en snabb frispark och i oredan hos Grebbestad kunde då David Johannesson slå bollen i nät.

Med två minuter kvar att spela kunde Grebbestad reducera efter en snabb boll på djupet till Olle Kristoffersson som kom fri och distinkt satte bollen till slutresultatet 6-1.

– Det här var en lektion. Vi började riktigt illa första kvarten och dom sprang igenom gång på gång. Tyvärr var vi inte med vid en frispark där 1-0 kom vilket var dåligt. Vi får vara nöjda att det bara stod 2-0 efter första.

– Vi började bra i andra men gör enkla misstag och det rinner iväg. Andra halvlek var bättre av oss men då släppte vi in fyra bollar, nej det var för mycket misstag, sa Mikael Mattsson.

Erik Häggström visade bra vilja matchen igenom och var bäste Grebbestadsspelare.

TRÄNINGSMATCH I ÅMÅL

Grattis sportchefen !!