Ungt Tanumslag slog Rosseröd med 3-0

Med halva laget från 16-årslaget lyckades Tanum ändå besegra Rosseröd borta med 3-0 (0-0). Detta efter en mycket väl genomförd match.

Första tio minuterna av matchen gick helt till Rosseröd och Tanum var inte alls med. Men Rosseröd fick bara till några halvchanser och när Tanums Peter Karlsson prickade ribban med ett stenhårt skott vaknade Tanum till liv.

Då hade det gått tolv minuter av matchen. Tanum hade något vassare chanser än Rosseröd i en annars ganska jämn halvlek.

– Backlinjen spelade mycket stabilt och Lukas Sköld i målet hade inte mycket att göra. I pausen pratade vi på att variera spelet mer och ta lite mer bollar på djupet än tidigare, sa Patrick Andersson.

Även i den andra halvleken var det Rosseröd som började bäst och man fick till ett bra läge där Lukas Sköld räddade med en suverän fotparad.

Sedan blev det mer och mer Tanum som tog över spelet helt och hållet. 0-1 kom som en betalning på det fina spelet och det var Peter Karlsson som efter en lång rusch och sköt ett skott som tog på en av Rosseröds spelare och in i mål lite turligt.

Detta efter 60 minuters spel. Det var väldigt varmt och värmen verkade ta mer på Rosseröds spelare som trötta ut.

Fem minuter efter Tanums ledningsmål gjorde Felix Norén en lång rusch ände från eget straffområde och kunde sedan servera Emil Hagneqvist en perfekt passning och Emil satte 0-2.

Tanum hade här en fin period och det skulle bli ett tredje mål på bara 13 minuter. Fredrik Kallin spelade fram Nawid Ashairi som kom fri och dribblade av Rosseröds målvakt som då fällde Nawid.

Resultat av detta blev en målchansutvisning och en straff för Tanum som Peter Karlsson förvaltade på bästa möjliga sätt till 0-3.

– Vi hade även chanser till ett par mål tid men blir lite söliga med bollen men som helhet gjorde vi en mycket bra match.

– Dom nya killarna som debuterade idag, Kristoffer Berntsson och Nawid Ashairi gjorde det mycket bra och dom slet föredömligt. Dessutom var Emil Hagneqvist och Kasper Bråthen Ohlsson bra, berömmer Patrick Andersson.

Tanum, 4-4-2 från vänster:
Lukas Sköld,
Kristoffer Berntsson, Kasper Bråthen Ohlsson, Magnus Cedervik, Felix Norén
Viktor Klemming, Fredrik Kallin, Ulrik Karnström, Emil Hagneqvist
Peter Karlsson, Petter Widén

På bänken: Felix Kristoffersson och Nawid Ashairi

Mål Rosseröd-Tanum 0-3 (0-0)
0-1 60 min Peter Karlsson
0-2 65 min Emil Hagneqvist, ass Felix Norén
0-3 73 min Peter Karlsson (straff)

Byten:
30 min Kristoffer Berntsson, ut – Felix Kristoffersson, in