Mardrömsviten fortsätter mot Kungshamn

Grebbestad noterade sin första hemmaförlust och sin tredje 0-1 förlust så här långt in i serien när man förll på Siljevi mot Kungshamn.

Bilder i gamla galleriet

För att återkoppla till mardrömssviten så var det Grebbestads sjunde raka förlust mot Kungshamn, fem seriematcher och två träningsmatcher. Så det var på tiden denna svit skulle brytas men den ökades i stället på till nuvarande sju matcher.

Annars hamnade domaren i fokus under och efter matchen. Och det skall tydligt sägas att det var inte bara åt ett håll det förekom märkliga domslut. Både Grebbestad och Kungshamn var verkligen inte nöjda med domarens dömande eller icke dömande under matchen.

Grebbestad har öppnat serien starkt hemma på Siljevi med två raka segrar och 10-2 i målskillnad och redan från första början satte man högsta fart och de inledande fem minuterna lovade mycket gött för Grebbestad.

Mattias Svensson hade matchens första avslut på mål redan efter 50 sekunders spel och Kungshmans målvakt Björn Johansson fick tippa till hörna.

Och ett par minuter senare kom nästa avslut efter ett snabbt anfall och nick över av Olle Kristoffersson.

Direkt efter spelade Mikael Albrektsson fram Olle Kristoffersson till ett fint skottläge men skottet smet metern utanför.

Så här långt hade Kungshamn stora problem med Grebbestads aggressiva spel men anförda av duktiga mittfältaren Daniel Slätteskär började man jobba sig in i matchen och resten av halvleken gick mycket i Kungshamns favör spelmässigt.

Kungshamn första målchans kom efter sex minuter och det var just Daniel Slätteskär som var framme med ett bra avslut efter ett långt inkast men Grebbestads målvakt Jörgen Andersson räddade med en fin fotparad.

Två minuter senare hade Kungshamn en boll i nät innickad efter en frispark som dock var slagen aningens före domarens signal.

Även frisparken som följde blev lite farlig innan Eric Spindel kunde rensa undan för Grebbestad.

Efter 17 minuter tog Kungshamn ledningen och det var Daniel Slätteskärr lite väl enkel kunde sno bollen från Grebbestad och sedan fick tid på sig att sikta in skottet utan att bli attackerad och då snyggt knorra in ledningsmålet.

Lite senare hade Kungshamn ett nytt bra avslut efter slarv i Grebbestad. Jörgen Andersson fick slänga sig och tippa till hörna, en bra räddning på Jonatan Gerrbos skott.

Grebbestads bästa chans för kvittering i första halvlek kom efter 35 minuter. Erik Häggströms hörna nådde en omarkerad Olle Kristoffersson vid första stolpen men Olle nickade tätt över.

Öppningen av andra halvlek blev jämn men sedan blev det mer och mer Grebbestad spelmässigt och Kungshamn fick kämpa för att hålla undan.

Efter 54 minuter provade Erik Häggström med ett skott utifrån och han fick bra fart på bollen och Björn Johansson fick problem med bollbanan men med rätt målvaktspel så hade han kropp bakom bollen och bollen studsade då i Björns bröst och rakt ut i planen och där var det Kungshamnsspelare som fick rensat bort.

Grebbestad tryckte på men skapade inte så värst många chanser. Och dom man hade prickade inte mål.

Erik Häggström hade ett nytt bra skott men någon meter över och Mattias Svensson hade även han ett bra läge men skott utanför.

Mitt i Grebbestads press stack Kungshamn upp med ett läge efter 79 minuter och Tobias Luvenbergs skott täcktes av antingen Ahmed Rashid eller Jörgen Andersson till en hörna.

Med bara sju minuter kvar av matchen borde Kungshamn fått en utvisning. Duktige mittbacken Niclas Taip blev varnad för en tuff tackling mot Eric Spindel men hans reaktion för varningen var även den motiverad för ytterligare en varning. Men domaren nöjde sig med en varning och en av planens absolut bästa spelare fick spela färdigt matchen.

Lite senare fick Erik Häggström ett bra frisparksläge men Björn Johansson räddade säkert.

Därefter hade Kungshamns Izudin Velic ett mycket bra avslut dör Jörgen Andersson tvingades till en bra räddning med två minuter kvar att spela.

På tilläggstid kom Grebbestads sista chans. Erik Häggström lyfte in en frispark från mittlinjen och Björn Johansson gjorde här sitt enda misstag när hans utboxning blev en styrning mot eget mål men en försvarare lyckades få bort bollen med halvmetern tillgodo och 0-1 stod sig tiden ut.

– Vi började mycket bra med sedan tog dom över. Målet var tyvärr lite för billigt från vår sida. Dom kroknade i andra och vi tog över spelet men vi fick inte dom riktigt heta målchanserna. Oavgjort hade känts mer rättvist, sa Grebbestads tränare Mikael Mattsson.

Grebbestads match var ett klart fall framåt jämfört med matchen mot Strömstad och alla får beröm för att man kämpade på.

Slut Oddevold - Karlstad 2-2 !

Distriktsmästerskap

I övermorgon 16:00
Kamratgården

F04-06