Tredje raka förlusten för Tanum

Tanum var inte vakna i matchinledningen och Stångenäs skaffade sig snabbt en 3-0-ledning. När matchen var slut hade Stångenäs vunnit med 7-3 (4-2).

Stångenäs satte högsta fart direkt efter avspark och redan efter två minuter hade man skaffat sig två hörnor och haft ett inlägg med nick mot mål. Tanum var helt tagna på sängen och hängde inte alls med.

Ledningsmålet kom efter nio minuter. Första hade Stångenäs ett skott som blockerades men andraboll gick ut till en ny Stångenässpelare som fick på en praktträff till 1-0.

Minuten senare kom 2-0. Tanum stod och sov när Stångenäs gjorde ett inkast rakt in i banan och från 20 meter kunde man slå bollen i nät.

Dessa båda mål kom annars i en period då det såg ut som Tanum skulle reda ut anstormningen som Stångenäs startade med.

Efter 17 min kom nästa mål. Ett nytt långt inkast resulterade när Tanums målvakt och försvar inte kom överrens om vem som skulle ta bollen och på andrabollen kunde då Stångenäs nicka in 3-0.

Efter fina 25 inledande minuter av Stångenäs fick Tanum mer att säga till om och Peter Karlsson gjorde en lång soloraid och kunde slutligen placera in 3-1.

Efter 35 minuter sköt Stångenäs i ribban och i kampen om andrabollen gick Magnus Cedervik på lite för tufft och Stångenäs fick en straff där man satte 4-1. – Straffen såg mycket billig ut menade man från Tanums håll.

Fyra minuter senar reducerade Tanum igen och ännu en gång var det Peter Karlsson som var målskytt, fint framspelad av Viktor Hagerman.

I paus gav sig vikarierande målvakten Christoffer Andersson och Lukas Sköld fick hoppa in mellan stolparna och Simon Fröjd ersatte Lukas på backplatsen.

Efter en hyfsad avslutning av första halvlek av Tanum hade man förhoppningar om att man skulle kunna jobba sig in i matchen resultatmässigt. Men så blev det inte.

För efter 48 minuter sköt matchens första målskytt ett fantastiskt långskott i ribban och ner i backen och ut, eller var den inne? Hur som helst behöll Stångenäs trycket och bollen gick ut på kanten där man fick till ett nytt bra skott vid första stolpen och Lukas Sköld hann inte med, 5-2.

Lukas Sköld gjorde sedan en mycket bra räddning efter en bra dribblingsraid av en Stångenässpelare som klev in i planen och sköt bra.

Tanum hade sedan en hyfsad period och Magnus Cedervik hade ett bra långskott som Stångenäs målvakt släppte retur på och Kim Meijer prickade då stolpens utsida.

I stället för reducering vände Stångenäs snabbt och fick ett skottläge. Skottet blev helt ”misslyckat” men blev i stället en perfekt passning till en helt ensam spelare som kunde sätta 6-2.

Tanum reducerade ännu en gång när Peter Karlsson slog en perfekt boll runt Stångenäs backlinje. Petter Widén störtade fram vid första stolpe men nådde inte bollen som då hittade fram till Christian Mattsson på den bakre stolpen och han satte 6-3.

Avslutningen av matchen gick till Stångenäs som förde spelet och ett par minuter efter Tanums reducering fick Stångenäs ett friläge efter en miss i Tanums försvar men Lukas Sköld gjorde en kanonräddning.

Strax efter fick Stångenäs ett nytt friläge men sköt utanför.

Avslutande 7-3 kom efter ännu ett friläge och nu kunde inte ens Lukas Sköld hänga med. Lukas gjorde annars ett bra inhopp mellan stolparna.

– Första 20 minuterna av matchen är vi inte med och dom får tre snabba mål. Vi var lidande av att vi hade en utespelare i mål. Det är inte deras fel men en riktig målvakt hade nog kunnat ha tagit något av målen.

– Vi kom tillbaka bra i slutet av första halvlek och vi kände att vi skulle kunna ha en chans men tyvärr fick dom 5-2 tidigt i andra och då gick luften ur oss men vi genomförde ändå en bra match, sa Patrick Andersson.

Tanum, 4-4-1-1 från vänster:
Christoffer Andersson
Lukas Sköld, Jimmy Ottersten, Christian Mattsson, Magnus Cedervik
Abdi Rahman Ali Noor, Viktor Hagerman, Kim Meijer, Zacheria Ali Noor
Peter Karlsson
Henrik Lundin

På bänken: Anton Henriksson, Simon Fröjd, Petter Widén Yahye Ali Noor och Felix Kristoffersson.

Mål Stångenäs-Tanum 7-3 (4-2)
1-0 9 min
2-0 10 min
3-0 17 min